www.muveszetekhazamiskolc.hu
Művészetek Háza Miskolc
H-3525 Miskolc, Rákóczi utca 5.
Tel.: +36 46 508 844

info@muveszetekhazamiskolc.hu
Archívum - Események
-tól -ig
ni

Hangversenyterem

2016.09.01  18:00 MÜHA AKADÉMIA - PÁL FERI ATYA: A SZORONGÁSTÓL AZ ÖNBECSÜLÉSIG


Az önbecsülés az emberi élet egyik alapértéke. Általa vagyunk jóban önmagunkkal, érezhetjük jól magunkat a bőrünkben, és lehetünk érdekes társaság  magunk számára.
Az önbecsülés segít, hogy ne vegyünk több terhet magunkra, mint amit az élet valóban nekünk szánt, de ami a miénk, azt képesek legyünk hordozni.
Az önbecsülés révén tudjuk magunkból kihozni a legjobbat, és elviselni vereségeinket.
Az önbecsülés által tisztelhetjük magunkat akkor is, ha gyöngének bizonyultunk.
Szilárdságot biztosít, hogy ne akarjunk mindenkinek megfelelni, és megerősít, ha valaki nem fogad el minket.
Az önbecsülés széppé teszi az életet, mert segít fölfedezni mások értékeit, és megbecsülni mindazt, amit kapunk. Segít, hogy szembenézzünk a realitásokkal, még ha fájdalmas is.
Az önbecsülés föltárja, hogy szívünk mélyén lakik bennünk valaki, aki sokkal több, mint amit valaha is reméltünk.


Jegyár:
2000 Ft
Erzsébet-utalványt, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.

Keressék kedvezményesen előadásunkat a
MÜHA Akadémia 2016/ősz bérletben is!
 

Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009)

2016.09.21  18:00 HSIN-NI LIU ÉS PHILIPPE DE CHALENDAR ZONGORA ÉS CSELLÓ ESTJE

A tajvani Taipeiben született Hsin-Ni Liu öt éves korában kezdett zongorázni. Az évek óta Magyarországon élő zongoraművész tizenhat éves korában az Amerikai Egyesült Államokba költözött, ahol felsőfokú zenei tanulmányait a clevelandi zeneakadémián végezte, majd diplomát szerzett a New York-i Juilliard School of Music-ban és a Mannes-i School of Music-ban is. Posztgraduális tanulmányait Dráfi Kálmán vezetésével folytatta a budapesti Zeneakadémián. Rendkívül sikeresen debütált a legendás Carnegie Hall Weill termében 2007-ben. Számos európai és amerikai fesztiválon, kiváló zenekarok szólistájaként valamint saját szólóestjeivel kápráztatta el közönségét. Fellépett az Emilia Romagna-i Fesztiválon, a Bartók Operafesztiválon, az Egyesült Államokban, Tajvanban, Oroszországban, Izraelben és Lengyelországban. Kamarazenészként olyan neves művészekkel koncertezett, mint Joseph Genualdi hegedűművész, Dmitry Yablonsky csellista, Yuri Kim és Oxána Yablonskaya zongoraművészek. A Naxos Records kiadásában két albumon közreműködött, egyiken az Orosz Filharmonikus Zenekarral, amely nemzetközileg is elismerő kritikát kapott és rendkívül szívélyes fogadtatásban részesült.

Miskolcon a  Művészetek Házában  Hsin-Ni Liu zongoraművésznő Philippe de Chalendar csellistával lép színpadra – akit Magyarországon inkább karmesterként ismer a nagyközönség. A romantika és a posztromantika kamaradarabjainak legszebb gyöngyszemeit mutatják meg.

 

 Műsor:

J. Brahms: e-moll szonáta csellóra és zongorára op. 38, Nr. 1
C. Debussy: d-moll szonáta csellóra és zongorára
S. Rahmanyinov: g- moll szonáta csellóra és zongorára, op. 19

 

Jegyár: 1500 Ft, csoportos jegy 10 főtől: 1000 Ft

Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009)

 

2016.09.22  18:00 DUMA JAM: Aranyosi Péter - Dombóvári István - Badár Sándor


Mi kell egy igazán ízletes Jam-hez? A nagymamák, és rutinos háziasszonyok szerint vagy jó minőségű gyümölcs és némi főzőtudomány, vagy pedig egy igazán jó recept. No, meg persze jó minőségű gyümölcs. És egy kis főzőtudomány… A humorban sincs ez másképp. Egy igazán jó Duma Jam kifőzéséhez sem kell más, mint amiről a háziasszonyok tudnak. A jó recept: a történeteket, poénokat kiváló ütemérzékkel, jókor és jól kell elmondani. (Vagy nagyon rosszul, mert az is humorforrás lehet.). Bele kell dobálni a gyümölcsöket, amiket a hétköznapok, vagy éppen egyszeri, megismételhetetlen alkalmak érleltek meg. Az alapanyagot nem kell mesterségesen ízesíteni – az csak elrontaná –, mindig jó a természetesség. A hozzávalókat bedobálni, alágyújtani, felforralni, aztán hagyni, hadd rotyogjon.
A szakácsok: Aranyosi Péter, Dombóvári István és Badár Sándor - persze meglehetősen sokszor térnek el a megbeszélt recepttől. A közönség pedig, mint a kíváncsi, mohó unoka, meg se várja, hogy kész legyen, már főzés közben elkezdi enni az édes szószt.

Félnivaló persze nincs. Ez a Jam nem üli meg a gyomrot, nem borítja fel a diétát, nem okoz szív-, és érrendszeri panaszt, sőt, inkább gyógyító hatása van. Az este végén szerencsére a többség jóllakottan, elégedetten távozhat. Kellemes, ízletes vacsora.

 

Jegyár: 3100 Ft

Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009)


Az előadásra minden jegy elkelt!

 

2016.09.23  19:00 ÉDES ANNA MUSICAL – ORSZÁGOS TURNÉ 2016

Meglepő műfajt választott Tóth Ádám szerző-rendező Kosztolányi Dezső: Édes Anna című regényének teljesen újszerű bemutatásához. A könnyedebb műfajnak gondolt musical keretében dolgozta fel az 1926-ban íródott és az 1919-22 közötti Magyarországon játszódó tragikus történetet.
A musicalban az eredeti story alapján zajló cselekmény tizenhat remek ritmusú, szövegű, 'slágergyanús' betétdal segítségével, sajátságos módon adja vissza a Kosztolányi mű lényegét.

A cselédtörténetben Kosztolányi az emberi kiszolgáltatottsággal szembeni iszonyatát fejezte ki, az adott kor társadalmi viszonyai között. Akkoriban a cselédet nem vették emberszámba, megalázták és az emiatt felgyülemlett indulat végül tragédiába fulladt...
Mindehhez kitűnő atmoszférát teremt a sodró lendületű zene, a dalok fülbe mászó ritmusa, az érzékeny, kifejező dalszövegek, a tragédia átélésének katartikus élményét nyújtva a nézőnek.
A zenei alap kiválóan illeszkedik a történethez, kifejezi a színpadon zajló eseményeket, visszaadja az érzelmi konfliktusok keltette hullámzásokat.

A musical a kiszolgáltatott cselédlány, illetve az árnyként megjelenő többi megalázott és kihasznált lány és a Vizy család sorsán keresztül üzen a mai világnak. 
De hogy mit, annak megfejtése legyen a nézők feladata....

Addig is lélegzetvisszafojtva figyelhetjük a történetet és dúdolhatjuk a musical két 'slágerét': Isten szeret....Anna az más...., melyek még az előadás után is sokáig csengenek a fülekben.

Szereposztás: 
Édes Anna : Horváth Mónika
Vizy úr: Buch Tibor
Vizyné: Bodnár Vivien
Ficsor: Juhász György
Jancsi úrfi: Getto Márton
Moviszter Úr: Boronyák Gergely
Tatár úr: Szabó Endre 
Tatárné: Farkas Zita
Druma úr: Albert Gábor
Drumáné: Petrovics Regina
Kéményseprő: Lénárt László
Rendőr: Békefi László
Mennyei Margit: Skoperda Nóra
Katica: Polyák Rita
Lidi: Gere Orsolya
Örzsi: Péterffy Lili
Karolin: Sallak Dóra
Lujzi: Kereki Anna

Tánckar: 
Kovács Petra
Langó Bernadett
Szombath Gergő
Hunyadi Balázs

Készítők:
Rendező: Tóth Ádám
Rendező asszisztens: Turóczi Izabell
Zene: Horváth Zsolt Hozsó
Dalszövegek: Tóth Ádám, Horváth Zsolt
Koreográfus: Sallak Petra
Jelmez: Boka Boglárka
Vendég hegedűművész: Nédó Olga


Budapesti Showszínház Produkció

 

Jegyár: 3500 Ft, 4000 Ft, 4500 Ft, 6000 Ft

Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009)

 

2016.10.01  19:00 MUSICAL ÉS MISKOLC GÁLAEST

A rendezvényt ebben az évben a Zene Világnapján, október 1-én rendezik meg este 19 órától a Művészetek Házában. A gála sikerét bizonyítja, hogy Miskolc Megyei Jogú Város immár negyedik éve áll a kezdeményezés mellé, és számos intézmény, magánember támogatásának köszönhetően évek óta biztosít a program, városunkból, megyénkből származó, szárnyaikat próbálgató pályakezdő művészeknek, bemutatkozási lehetőséget.

2016-ban ifjú művészpalántaként Kolozsi Flóra, Handa Eszter és Grebely József kaptak lehetőséget, ők először lépnek fel a gálán, de visszatérőként itt lesz Jurák Lili, Keresztfalvi Bence és Czelláth Panna is, akinek művészi kibontakozását immár negyedik éve kísérheti figyelemmel a közönség.   

Az esemény koncepciója szerint a fiatalok Miskolcon alkotó illetve városunkból származó immár befutott országos és nemzetközi hírű művészekkel állhatnak egy színpadon, közülük többen évek óta felkészítő mentorként is rész vesznek a programban.

Idén is a színpadra lépnek Jancsó Dóra, Natsuki Yamaguchi, Tunyogi Bernadett és Cselepák Balázs, Csiszár István, Kamarás Máté előadóművészek, két évvel ezelőtt még az ifjú tehetségként most viszont már ismert miskolci énekesként mutatkozhat be Simon Fruzsi. Minden évben érkeznek újabb vendégművészek az estre, ebben az évben Vágó Zsuzsi a Budapesti Operettszínház sztárja és Eperjesi Erika a Miskolci Nemzeti Színház művésznője, operaénekese áll a Musical és Miskolc Gála színpadára.

A 2016-ban összeállított műsor minden eddiginél színesebbnek ígérkezik majd, hiszen a Zene Világnapja alkalmából a művészek a musical műfaján túl egy-egy szám erejéig a komolyzene, az opera és az operett és a pop műfajába is kalandozást tesznek

A műsorban közreműködik a Diósgyőri Gimnázium Diákszínpada és Németh Eszter és Hajdú Bálint táncművészek. A látványos zenés show meglepetésprodukciókat is tartogat majd a Művészetek Házába látogatók számára.

 

Jegyár: 3500 Ft,  Észak-Magyarország Hűségkártyával korlátozott számban: 2900 Ft

 

Jegyek kaphatók:  2016. augusztus 23-tól, a Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009)

 

2016.10.06  18:00 DR. CSERNUS IMRE - ÖNBIZALOMHIÁNY ÉS FÉLELMEK

Önbizalmat elérni úgy lehet, hogy szembenézünk a félelmeinkkel, és a félelemmel teli konfliktusainkat úgy oldjuk meg, hogy az ebből származó sikerélmény építsen. Vagyis tudatosan ugrok olyan racionális és érzelmi megmérettetésekbe, ami új, ami ismeretlen, amitől félek, teljesen mindegy, hogy öröm vagy fájdalom vár rám. És mindezt csak ma tehetem meg. Tudván azt, hogy mindezt önmagamért teszem. Az ilyen megmérettetések megoldása után születik meg a felnőtt férfi meg a felnőtt nő. Az önbizalmat mindenki csak saját magának adhatja meg, és csak úgy, ha megdolgozik érte, ha megoldja az előtte álló racionális és érzelmi konfliktusokat. És mindezt következetesen, napról napra megteszi.

Jegyár: 2500 Ft

Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009)

 

2016.10.10  19:00 TŰZVARÁZS BÉRLET I.
Műsor: 
Erkel: Ünnepi nyitány
Liszt: Haláltánc
Liszt: Magyar fantázia
Bartók: Magyar parasztdalok
Kodály: Háry János – szvit
Vezényel: 
Közreműködők: 
Balog József - zongora
Herencsár Viktória - cimbalom

Október: 1849 őszén a legkeserűbb gyász, majd bő évszázad elmúltával a megízlelt szabadság hónapja a magyarság történetében.

Isteni ajándékul kapott adottságai arra szólítják föl a művészt, hogy általuk embertársai szolgálatába álljon, vallotta többek között Liszt Ferenc. A „hangok nagy tanárja” így nemritkánmagához a nemzethez kívánt szólni alkotóként ‒ mint a Magyar fantázia esetében is. 1853-ban, a legsötétebb elnyomatás idején, a hangszeres Rákóczi-nótának a kompozícióba szőtt melódiaívei a cenzúrát kijátszva nyújthattak vigaszt a bemutató pesti közönsége számára, míg a teljes mű nemzeti apoteózisba torkolló folyamata egyértelmű üzenet hordozója lett a remélt jövő irányában. A darab az elhivatott Liszt-interpretátor Balog József előadásában csendül föl, a nagyszerű – és zongora-zenekari variációsorozat voltában is már-már szimfonikus költemény igényű – Haláltánccal együtt.

Erkel Ferenc Ünnepi nyitányának keletkezése a század hazai kulturális életének egyik legörvendetesebb fejleményéhez kapcsolódik: 1887-ben immár öt évtizedes múltra tekintett vissza a Nemzeti Színház. Az emelkedett hangú, s a Himnusz és Szózat melódiáit is fölidéző nyitánymuzsika a diadal mámorában cseng ki.

A magyarságot megszólítani tudó 20. századi mesterek közül Bartók Béla és Kodály Zoltán művei szerepelnek a bérletnyitó hangverseny műsorán.

Magyar parasztdalok zenekari sorozata Bartók azonos című, eredetileg zongorás tételfüzérének részbeni meghangszerelése (1933), melyet jellege és keletkezési ideje folytán akár a Magyar képektársdarabjának is tekinthetünk. Kodály Zoltán korszakalkotó színpadi opusa, a Háry János (1926) pedig, jóllehet a napóleoni háborúk időszakában játszódik, mégis a világháború és a trianoni tragédia utáni magyarsághoz szól. A benne fölizzó nemzeti apoteózis-hang (melyet a következő évben összeállított zenekari szvit tételei közül az Intermezzo is képvisel) a jövőt vizionáló művészi üzenetként hat a dicső múlt tükrében. Kodályról kevesen tudják, hogy 1956 őszén ő is azok között volt, akik nyíltan kiálltak a magyar szabadság ügye mellett.

Kovács János ‒ Liszt-, Kossuth- és Prima Primissima-díjas karmester ‒ évtizedek óta a magyar zene egyik elkötelezett dirigense.

2016.10.13  18:00 MÜHA AKADÉMIA - PILÁT GÁBOR: TABUK NÉLKÜL A PÁRKAPCSOLATRÓL


A szerelem önmagában mit sem ér, ha nem párosul egy jó adag tudatossággal, önismerettel, etikával, felelősségvállalással és néhány olyan dologgal, ami az érzelmeken túl a garancia lenne a jól működő párkapcsolathoz. A párkapcsolat egy tökéletes tükör, melyben a társunk igazán láttatni tudja és visszatükrözi az egyéni gyengeségeinket, amit mi kellő önismeret hiánya miatt a másikra vetítünk, és őt okoljuk a problémáink miatt. Itt bezárul a kör. Nincs jól működő párkapcsolat, ha mindkét fél nem képes és hajlandó a saját önismereti útjának felfedezésre.


Jegyár:
1600 Ft

Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.


Keressék kedvezményesen előadásunkat a
MÜHA Akadémia 2016/ősz bérletben is!
 

Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009)

2016.10.14  19:00 ANNA AND THE BARBIES AKUSZTIK KONCERT


Egy évtizednyi hamisítatlan rock’n’roll menetelés után az undergound szcéna kiskocsmáiból, klubjaiból a Budapesten őshonos Anna and the Barbiest rendkívüli színpadokra emelte a már szinte családdá vált rajongói közönsége.  Ennek fejébe a zenekar mindenét odaadva tíz éve hal meg estéről estére a színpadon.
Idő közben az 5 tagú zenekar Pásztor Anna – ének, Pásztor Sámuel – zene, ének , Hernádi Dávid – basszusgitár, Vághy Tamás – billentyű, Bubnó Márton - dobok szétválaszthatatlan egységgé kovácsolódott, a nyers rockban, zeneiségében is otthonra talált.  Kendőzetlenül őszinte és lélekemelően is életigenlő szövegvilágukat üvöltő Marshall erősítők tették indokolttá a fesztiválok nagyszínpadjain.
A Fészek Klub kisszínpadán még csak álmodni mertek arról, hogy egyszer egy arénát megtöltenek. 2015-ben a tízedik jubileumi koncertjükön hatalmasat robbant a hat album zenei anyaga a SYMA csarnokban.
A zenekar pszichedelikus színpadi látványvilága összetéveszthetetlenül egyedivé tette őket a magyar zenei életben.
2016-ban a zenekar az eddigi legátfogóbb összművészeti turnéját mutatja be az ország különböző pontjain, ahol a cirkuszművészet, kortárs költészet és huszonegyedik századi vizualitás jelenik meg Szabó K. István rendezésében.
A turné végállomása a hetedik nagylemez bemutatója novemberben lesz a Fővárosi Nagycirkuszban.

Mi az ami meg tud zabolázni egy habzó szájjal tomboló rock-zenekart? Mondjuk egy áramszünet… Üresen kotyog a gitár, néma turbulenciát kavar a basszus, fantom akkordokat fog a billentyűs… Marad az énekhang és a dob lüktetése. Ilyenkor jó, ha kéznél van egy dobgitár, bőgő után nyúl a basszer, és kiderül, prímán fuvolázik a szintis. A közönség közelebb húzódik, és csendben letelepszik a zenekar körül. Előtérbe kerül a szöveg és a finomabb harmóniák, klasszikus hangszerekkel kiegészülve, dorombolva simogatnak a húros hangszerek. Ilyen egy akusztikus koncert:  a hangos rock-dalok megszelídülnek, és a kemény, szegecses bőrszerkót ledobva, szinte szűzies meztelenségben mutatkozik meg a dalok valója.

Jegyár: 2700 Ft

Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009)

2016.10.15  19:00 BANGÓ MARGIT 50 ÉV A SZÍNPADON ÉLETMŰ KONCERT


Bangó Margit Magyar Örökség és Kossuth-Díjas Művésznő előadói pályájának 50 éves Jubileumához érkezett. Az 1966-ban történt első rádiófelvétel óta sok minden történt a művésznő színpadi és magán életében egyaránt.  A mint egy be nem fejezett életművet összefoglaló koncert, ez alkalomból  kerül megrendezésre Miskolcon a Művészetek Házában. 

A Művésznő vendégei: Szakcsi Lakatos Béla, Emilio

A koncerten elhangzó dalokat a Művésznő saját tánczenekarán kívül, Szalay Antal és cigányzenekara, valamint a Tűzrózsák tánckar és számos technikai showelem színesíti majd. A művésznő első sajtónyilatkozatai szerint számos olyan dalt válogat össze, melyek részben végigkísérték pályáját, vagy olyan dalokat, amelyek valamilyen szempontból kihívást vagy nagy büszkeséget jelentettek neki. A műsor magas színvonalúnak ígérkezik, pont olyannak amilyen maximalista művész Bangó Margit. 
A jubileum alkalmából, a zenei sokszínűségéről is ismert Művésznő számos slágerei mellett nemrég megjelent új lemezéről is bemutat néhány dalt. 
A közel két órás koncerten elhangzanak a nagy slágerek is, mint a Halk zene szól az éjszakában, Fekete bánat, Hosszú fekete haj, Álltam a hídon, c. dalok, valamint duettek Emilioval és Szakcsi Lakatos Bélával. 


Jegyár: 5500 Ft, Észak Magyarország hűségkártya kedvezménnyel korlátozott számban 4900 Ft

Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009)
2016.10.16  11:00 MÜHA KÖLYÖKSZÍNPAD - MINIMAX: KICSI GESZTENYE MESÉS KONCERTSHOW


A Kicsi Gesztenye Klub a Minimaxon  futó népszerű ismeretterjesztő zenés  meseprodukció, amely szórakoztató formában mutatja be a világot a gyerekeknek, Dobrády Ákos vadonatúj gyerekslágereivel! A mese főszereplője Liza és barátai a Kicsi Gesztenye, Lufipofi, Olly és Napsugár, akik karakterét a négy őselem, a föld, a levegő, a víz és a tűz ihlette: a kedves, jelmezes figurák, szellemes párbeszédekkel és sok zenével, fülbemászó dallamokkal igyekeznek átadni a gyerekeknek a mindennapi élethez kapcsolódó ismereteket, értékeket.
A Kicsi Gesztenye Klub hetek alatt lett a Minimax, mint piacvezető gyerekcsatorna legnézettebb műsora!


Felhívjuk a Kedves Szülők figyelmét, hogy az előadás után a gyerekek találkozhatnak a szereplőkkel!

Közös fotó Lizával és barátaival: Gesztenyécskével, Lufipofival, Ollyval és Napsugárral.

 

Jegyár: 2000 Ft

Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.Keressék kedvezményesen előadásunkat a MÜHA Kölyökszínpad 2016/ősz bérletben is!


Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009)

2016.10.17  19:00 SZEZONBÉRLET 1.

Miskolci Szimfonikus Zenekar

 

Boros Mihály – zongora

Vezényel: Medveczky Ádám

 

Műsor:

L. van Beethoven: Fidelio - nyitány

W. A. Mozart: A-dúr zongoraverseny, K. 488

L. van Beethoven: 3. Esz-dúr "Eroica" szimfónia

 

Jegyár: 2900 Ft

 

Jegyek kaphatók: a Filharmónia Magyarország jegyirodájában (Miskolc, Kossuth u. 3., tel.: 46 505 656)

2016.10.25  18:00 DUMASZÍNHÁZ: NUMERA - KORMOS ANETT és KOVÁCS ANDRÁS PÉTER


Sok új megoldással találkozhatunk az est folyamán. Ilyenek például a videóbejátszások, ahol igazi randi katasztrófákat láthatunk, különböző stílusokban (híradó, horror, stb…), a közönség kiszemelt tagjaival lefolytatott kérdőívezés és persze a “fergeteges” táncverseny. KAP és Anett még párt is igyekszik találni két “szerencsés” nézőnek. Nos, hogy az est végére közelebb kerülünk-e egy Numerához, az nem biztos, de a felhőtlen szórakozás garantált.

 

Jegyár: 2.900 Ft

Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009)

 

2016.10.27  19:00 HANGFORRÁS BÉRLET I.
Műsor: 
Nishimura: Ketiak – ütőkre
Hübler: Hangversenydarab négy kürtre és zenekarra
Bartók: Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára
Vezényel: 
Közreműködők: 
a Miskolci Szimfonikus Zenekar ütősei és kürtkvartettje

Immár a Miskolci Szimfonikus Zenekar műsorán hallható Bartók Béla hangszeres magnum opusa: aZene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára (1936). Hasonlóan a pár évvel korábbi Cantata profanához, úgyszólván kinyilatkoztatás értékű Bartók-kompozícióról beszélhetünk a Zene…vonatkozásában is. E korszakalkotó darab lényegében máig nyitott könyv maradt az értelmezés egyéni kísérletei számára; egynémely pillanata szinte oly titokzatosan sokatmondó, akárcsak Mona Lisa mosolya. Tételeinek egymásutánjában mintha a négy európai őselem – föld, tűz, víz és levegő ‒ hangzó „megtestesüléseiként” születne világteljesség (ebben a sorrendben). Közülük a harmadik a bartóki éjszaka-poézis egyik legmegragadóbb foglalata. S tételpárjai révén egymás szomszédjaként nyílnak meg a műben titkos, ősi tudások mély kútjai, majd az eszményi jövő víziója is ‒ utóbbi mintegy az ünneplő, körtáncban egyesülő emberiség álomképeként. Mindez pedig valóságosan beethoveni hevülettel, sőt nem csekély mértékben a nagy előd iránti tiszteletadásként nyer megfogalmazást.

S ahogyan a Bartók-mű szerkezetének alapját eltérő karakterű, de összetartozó világú tételpárok alkotják, ugyanúgy a hangverseny egésze is hangszínek és stílusok dinamikus ellentéteire, valamint összhangjára épül. Tekintve, hogy az ütősök jelentősége kiemelt a Bartók-mű előadói gárdájában, a koncertműsort egy kizárólag számukra írt darab: a kortárs japán Akira Nishimura alkotása (1979) is kiegészíti. S az „egyensúly” ‒ vagy inkább a teljesség ‒ kedvéért a fúvósok szintúgy előkelő szerephez juthatnak Robert Schumann négy kürtre és nagyzenekarra írott romantikus Hangversenydarabjában (1849), főként annak szólistáiként (akik a Miskolci Szimfonikus Zenekar kürtművészei lesznek). A Hangforrás bérlet nyitó koncertje a szezon egyik legszínesebb és legígéretesebb eseményének tűnhet!

2016.10.28  19:00 BRÓDY 70 „LESZ MÉG EGYSZER…”

A 60-as évek új zenei formáiban megjelenő társadalmi mozgalmak máig ható következménye, hogy Bródy János a magyar kultúra emblematikus alakja lett, és művészetében követhetően tükröződik az elmúlt félévszázad történelmének minden jelentős fordulata. 1964-ben, az érettségi után került az Illés zenekarba, ahol Szörényi Leventével megírták azokat a dalokat, melyek megjelenését tekintik origónak a magyar rock történetében. Az Illés zenekar repertoárjának kialakításával a szövegíró és gyakran dalszerző Bródy János beírta magát a Magyar Kultúra Aranykönyvébe. Neki köszönhetően jöttek létre a későbbiekben olyan jelentős sikereket hozó első színpadi művek is, mint a Kőműves Kelemen és a még mindig aranykorát élő István, a király rockopera. 

A legutóbbi, „Az Illés szekerén” című albuma dupla platina példányszámot ért el és elnyerve a szakma és közönség elismerését is, az Év Lemeze Fonogram díjban részesült. A nagy sikerre való tekintettel a 70. évforduló alkalmából megjelenik a Ráadás, Bródy János legújabb stúdiófelvételeinek albuma, melyen néhány régebbi dal újraértelmezése mellett vadonatúj szerzemények is szerepelnek majd.

Jegyár: 5500 Ft, Észak Magyarország hűségkártya kedvezménnyel korlátozott számban 4900 Ft

Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009)

2016.10.29  19:00 Miles Tredinnick: ELVIS, OLTÁR, MIAMI avagy fél millió dollár gazdát keres Vígjátékszerű pénzhajsza, 2 felvonásban

A fordulatos, pergő komédia egy bőröndcserével indul, amikor is az Elvis-rajongó Tom és felesége (Alice) Miami-ba készül a várva várt Elvis-gyűlésre, de a nagy köd miatt törlik járatukat. Csalódottan hazatérnek, majd otthon veszik észre, hogy egy „szerencsés” csere folytán fél millió dollár kerül a birtokukba, amikor is véletlenül más bőröndjét hozták el a reptérről.

További bonyodalmakat okoz Tom pofátlanul jóképű testvére, Barney érkezése. Tervei szerint aznap este, bátyja lakásában szeretné meghódítani legújabb trófeáját, Murielt. Barney reményei azonban szertefoszlanak, amikor Tomékat otthon találja. Váratlanul betoppan Alice nagynénje is 20 ezer dollárral a táskájában, amit nászajándékba szán Alice-nak és Tomnak. A kalamajka itt még nem ér véget, hiszen „csatlakozik a társasághoz” Frankie, a bandita, aki az elcserélt táska tulajdonosának dolgozik, és akit mindenki rendőrnek gondol. Hendy felügyelő megjelenésével megoldódni látszik a helyzet...

Fordította: Benedek Albert

Szereposztás:

Tom Weals, a legnagyobb Elvis Presley rajongó a világon – Hujber Ferenc
Alice Martin, Tom menyasszonya – Bugár Anna/Görgényi Fruzsina
Barney Weals, Tom testvére – Vastag Tamás
Muriel, Barney új barátnője – Kiss Ramóna
Mary néni, Alice nagynénje – Bánfalvy Ági
Frankie, a maffiózó – Urmai Gábor/Faragó András, alias Topi
Hendy, rendőr felügyelő – Harmath Imre

Rendező: Harmath Imre

Jegyár: 2900 Ft

Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009)

2016.11.04  17:00 I. MISKOLCI UKRÁN-MAGYAR DAL NAPOK

UKRAJNA FÜGGETLENSÉGÉNEK 25.

és az

1956-os MAGYAR FORRADALOM 60. ÉVFORDULÓJA alkalmából

Vihula Mihajlo/Vancza János: „CSODÁLATOS ANYAFÖLDÜNK” op.136 Kantáta

 

Közreműködnek:

Lukács Zsófia - szoprán, Faludy Zsuzsanna - mezzoszoprán, Kolozsi Balázs - bariton,

Egressy Ifjúsági Szimfonikus zenekar, Fazekas Gyermekkar, Fazekas Kicsinyek kórusa, Egri Érseki Fiúkórus.


Vezényel:
Gergely Péter Pál

Jegyár: felnőtt 1200 Ft; nyugdíjas, diák 900 Ft

Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009)

 


2016.11.05  17:00 HANGOL MÁR A ZENEKAR - A KALÁKA EGYÜTTES ÉS A MISKOLCI SZIMFONIKUS ZENEKAR KÖZÖS KONCERTJE
Közreműködők: 
A dalokat hangszerelte és vezényel: Gryllus Samu

A miskolci szimfonikus zenekar repertoárjában eddig sem volt hiány különleges produkciókban. Szép példája ennek a 2013-ban megvalósult, FeelHarmonic love elnevezésű popkoncert-show is. Utóbbi szuperkoncert a szerelem érzését öntötte dallamokba szimfonikus hangszerelésben. A 2016-os évben egy hasonlóan színvonalas, mégis teljesen más koncepciójú koncerttel szeretnénk meglepni a közönséget. A szerelmesek után, ugyanis most "a szerelmek gyümölcseit", a gyermekeket, a családokat szeretnénk megcélozni. Tudjuk viszont, hogy a hagyományos keretek ebben az esetben nem lennének célra vezetőek, ezért igyekeztünk minden tekintetben a korosztály igényeihez alkalmazkodni. Olyan közönség előtt kell ugyanis bizonyítanunk, amely csak a tényleg hiteles és magával ragadó muzsikát jutalmazza. Zenekarunk gyermekkoncertjein ezért évek óta arra törekszünk, hogy megismertessük és megszerettessük a kicsikkel és nagyobbakkal a komolyzenét, hogy aktív részesei lehessenek egy csodálatos, magával ragadó kalandnak a zene világában. A már meglévő zenepedagógiai/szórakoztató gyermekprogramjaink mellett idén egy "szuperkoncertet" is megálmodtunk a számukra. Az előadás megvalósításához segítségül hívtuk a Kossuth –díjas Kaláka zenekart, akikkel hasonlóan gondolkodunk a legkülönlegesebb közönségünkről, a gyerekekről. A verseket sajátos stílusban feldolgozó együttes muzsikája sokszínű, és a versekből következően sokstílusú. Az egyéni hangzást a négy énekhang, a klasszikus és népi hangszerek együttes játéka adja.

Az ő munkásságuk egészül ki a Miskolci Szimfonikus Zenekar magas szintű szakmai tevékenységével, melynek eredményeképpen megszületett egy igazán rendhagyó, új megközelítése a zenés családi programoknak. A koncepció megalkotásakor a "szórakoztatva tanítani" volt a jeligénk, ahol az élőzene, a versek, a mondókák és a népi játékok kapnak főszerepet, élménydús programot kínálva ezzel, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A műsor szakmai programjának kialakításakor figyelembe vettük a korosztályi igények mellett azt is, hogy egy olyan programot hozzunk létre, ahol szülő és gyermek egyaránt jól szórakozhat. Ez alapján alakítottuk ki a koncert tematikáját, amely ötvözi az irodalmi, egyházi, zeneművészeti értékeket és a család fontosságát. Célunk elsősorban az, hogy olyan élményt nyújtsunk a gyermeknek, a szülőnek külön-külön is, és együtt is, amely magával ragadja őket mindenféle kötöttség és elvárás nélkül.

 

2016.11.09  17:00 EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS GYÓGYNÖVÉNYEKKEL - GYURI BÁCSI TANÁCSAI


Az előadásában szó lesz többek között az immunerősítésről, az anyagcsere folyamatokról, az emésztőrendszerről, a szív- és érrendszer gyógynövényeiről. Gyuri bácsi a tapasztalatait örömmel osztja meg a hallgatósággal.  Az előadást követően a szokott módon a kérdésekre is válaszol. Vásárlásra a közelben lévő Györgytea mintaboltban lesz lehetőség (Miskolc, Városház tér 13.) mely az előadás napján a megszokottól eltérően tovább tart nyitva, 9.00-20.00-ig.


Jegyár:
1000 Ft

Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.


Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009)2016.11.14  19:00 SZEZONBÉRLET II.
Műsor: 
Schubert: IV. (c-moll, „Tragikus”) szimfónia D. 417
Schubert: Asz-dúr mise D. 678

Vezényel: 
Közreműködők: 
Ének: Hajnóczy Júlia, Halmai Katalin, Brickner Szabolcs, Kovács István
Nemzeti Énekkar

Talányos, hogy miért látta el utólag „tragikus” felirattal a mindössze 19 esztendősen (1816) komponált IV. szimfóniájának partitúráját Franz Schubert: a mű egészében véve – jóllehet alaphangneme c-moll ‒ nemcsak hogy nem tragikus, de még csak nem is szomorú hangvételű alkotás. Tekintélyes részében mozarti mintájú kifejezésmód uralja, nem nélkülözve ugyanakkor a jellegzetesen schuberti pátoszt és bájosan gyöngéd lírát sem. Legegyénibb a két utolsó ‒ voltaképp kísérleti hangúnak is mondható ‒ tétel: előbb a Menüett, nem felhőtlen, de szabad intellektuális játékával, majd a finálé, szélesen kibontott és rendkívül ötletgazdag folyamata, végül pedig optimista, dúr kicsengése révén.

Már 1819-ben megkezdte, s csak 1822 őszén fejezte be ötödik misekompozícióját az akkor huszonhatodik évében járó Schubert, ám az Asz-dúr darab már tökéletesen érett remekmű. Nagyszerűsége életműbeli szomszédainak: a h-moll („Befejezetlen”) szimfóniának és a C-dúr(„Wanderer”-) fantáziának a kvalitásaihoz mérhető, sőt egyenesen a kései alkotások világteljességéhez hasonlatos. Már az első pillanatától kezdve ellenállhatatlanul ragad magával aKyrie intimitásokban gazdag, személyes lírája; lenyűgöző hatású a Gloria zárófúgája, folytatásként mesteri a Credo nemes-patinás archaizmusa. A Sanctus kezdete olyan, mint egy gyönyörű ébredés, majd különlegesen egyéni megoldás az Agnus Dei, s ezáltal a teljes kompozíció derűs-táncos, világias – tehát a földi világ számára, számunkra – békét és naiv-boldog örömet meghozó végkicsengése. Csodálatraméltó a tételek mögött fölsejlő zenetörténeti hagyomány sokrétűsége, kifejezésmódjában az Asz-dúr mise mégis hallatlanul modern alkotás lett a maga idején, melynek szerzője messzemenően kihasználta a 19. századi, újszerű hangnemkapcsolatok szín- (és tér-)hatásainak lehetőségét.

A Schubert-est dirigense a Nemzeti Énekkar nyugdíjas karigazgatója, a kiváló Antal Mátyás lesz, negyedszázadon át vezetett együttesének élén.


Jegyár:
2.900 Ft

 

Jegyek kaphatók a Filharmónia Magyarország jegyirodájában (Miskolc, Kossuth u. 3., tel.: 46 505 656, e-mail: miskolc@filharmonia.hu) valamint előadás előtt a helyszínen.

 


2016.11.15  10:00 BAGOLYKISASSZONY MESÉJE - A BÓBITA BÁBSZÍNHÁZ vendégjátéka

AZ ELŐADÁS TECHNIKAI OKOK MIATT ELMARAD! 

A belépőjegyek a vásárlás helyszínén visszaválthatók.

2016.11.17  18:00 MÜHA AKADÉMIA - PROF. DR. BAGDY EMŐKE - A CSALÁD: HARCMEZŐ VAGY BÉKESZIGET?


Bagdy Emőke életének minden pillanatát a körülötte lévő világ jobbá tételének szentelte. Egy személyben író, egyetemi tanár, pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus.
Aki valaha részt vett már Bagdy Emőke előadáson, az jól tudja, hogy ez óriási élményt jelent, hiszen nemcsak rengeteg, a gyakorlatban is jól hasznosítható információt kaphatunk, de garantáltan feltöltődünk életkedvvel, energiával és optimizmussal. Sokak szerint ő napjaink leglenyűgözőbb magyar előadója - nem csoda, hogy fellépéseit az ország minden pontján szűnni nem akaró vastapssal köszöni meg a közönség.

 

Jegyár: 2500 Ft

Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.


Keressék kedvezményesen előadásunkat a
MÜHA Akadémia 2016/ősz bérletben is!
 

Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009)

2016.11.18  19:00 “SUKHISHVILI” GRÚZ ÁLLAMI NÉPI EGYÜTTES ELŐADÁSA

A “Sukhishvili” Grúz Állami Népi Együttes mely az első hivatásos állami tánccsoport volt Grúziában, hivatalosan 1945-ben alapította Iliko Sukhishvili és Nino Ramishvili.

Nino Ramishvili és Iliko Sukhishvili elválaszthatatlan partnerek voltak úgy a színpadon, mint a magánéletben. Eltökéltséggel és új ötletekkel telve, megvalósították az álmukat, melynek eredményeként létrehozták a társulatot. A közös életük egy kreativitással teli kaland volt, mely táncosok generáción keresztül teljesedett ki.

Teljes mértékben nekik köszönhető, hogy a grúz nemzeti tánc az egész világon ismertté vált.

1985-ben, Iliko Sukhishvili halála után, Tengiz Sukhushvili (1938-2007), addigi táncos, lett a társulat művészeti igazgatója, így folytatva a családi hagyományt.

Jelenleg Tengiz Sukhishvili lánya, a társulat alapítóinak unokája, Nino Sukhishvili a főigazgató vezeti a társulatot; az ifjabb Iliko Sukhishvili, az alapítók fiúunokája pedig a művészeti igazgató és a vezető koreográfus.

1945 óta a Sukhishvili család három generációja szentelte az életét a Grúz Állami Népi Együttesnek.

A társulat a világ szinte összes színpadán óriási sikerrel lépett fel többek közt Sydney Operaházban, az Albert Hall-ban, a Coliseumban, a Metropolitan Operaházban és sok más híres helyszínen. A Grúz Állami Népi Együttes volt az első és az egyetlen népi társulat, mely a leghíresebb és legigényesebb színpadon, a milánói Teatro Alla Scala-ban felléphetett. Példátlan esemény volt: a függönyöket 14 alkalommal húzták fel, ami egy megdönthetetlen rekord.

A 70 éves jubíleuemát ünneplő Grúz Állami Népi Együttes élőzenével kísért kétórás műsora a grúz nép harcáról, szenvedéséről és hősiességéről szóló történet.  Mesés jelmezek és gyönyörű koreográfia mutatja be a grúzok lelkét: a férfiak meglepetést okoznak a temperamentumukkal és az egyszerre harcias és nemes természetük bemutatásával. Hihetetlen képességeik lenyűgöző példái a keménytalp nélküli puha bőrcipőikben, lábujjon bemutatott forgások és ugrások, vagy a két szívdobbanás között lezajló fél térden bemutatott pörgéseik. Lélegzetelállítóan gyönyörű nők suhannak a színpadon és bájos táncukkal magával ragadják a nézőket. A műsor a grúz történelmet állítja közönségpróba elé. A grúz lélek sajátosságai izgalomba hozzák a nézőket és felejthetetlen élményekkel töltik meg a szívüket.

A Grúz Állami Népi Együttes folyamatosan megújította a grúz táncot, mivel a társulat nem tánc múzeum, így változnia, fejlődnie és haladnia kell a korral.

A folklór témákat (koreográfia, zene) modernizálják és klasszikus tánc elemekkel töltik meg. Ez teszi a társulatot egyedülállóvá és a többi társulattól eltérővé.

 

Jegyár: 6900 Ft, 5900 Ft, 4900 Ft


Jegyek kaphatók: a Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009) 


2016.11.20  15:00 MÜHA KÖLYÖKSZÍNPAD - PAFF, A BŰVÖS SÁRKÁNY ÉS BARÁTAI - 100 FOLK CELSIUS GYEREKKONCERT

Hihetetlen! 40 éves a 100 Folk Celsius! Generációk nőttek fel a dalaikon és a countryzene hazai meghonosításában is jelentős szerepük volt. Több mint 7000 koncert, 1.000.000 eladott lemez, 4 arany és 2 platina jelzi az útjukat. Az elmúlt 40 évben olyan slágerek kerültek ki a kezeik alól mint "Paff, a bűvös sárkány", "A nagy ho-ho-ho horgász", "Miki Manó".Ezek a dalok most élőben meghallgathatók egy fantasztikus koncerten sok meglepetéssel.

Jegyár: 2000 Ft

Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.


Keressék kedvezményesen előadásunkat a MÜHA Kölyökszínpad 2016/ősz bérletben is!

Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009)

2016.11.23  19:00 HARCSA VERONIKA ÉS GYÉMÁNT BÁLINT: TELL HER lemezbemutató koncert

Közreműködők: Harcsa Veronika - ének, Gyémánt Bálint - gitár


Harcsa Veronika énekes és Gyémánt Bálint gitáros a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén voltak osztálytársak. Egyikük Brüsszelben, másikuk Oslóban tanult tovább, mégis egymás legfontosabb zenésztársai lettek. Együttműködésükhöz eddig hat lemez, valamint számtalan külföldi és hazai koncert kötődik.
Első duólemezük, a Nyugat-Európában is nagy sikert aratott Lifelover után December 7-én a Zeneakadémián mutatják be új, Tell Her című albumukat.
Az új lemez anyagát Harcsa Veronika zenei ötletei és szövegei nyomán közösen dolgozták ki, majd a végső hangzás megalkotásában a New York-i születésű producer, Jeremy Friedman volt a kreatív munkatársuk.
A dalok rendkívül személyes ihletettségűek, és egyaránt hordoznak magukban mélységet, felszabadultságot és humort. A lemezbemutató koncertre ellátogató néző a kortárs jazz és az improvizatív popzene egyedi találkozásának lehet fültanúja.

Jegyár: 1600 Ft
Jegyek kaphatók:
Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009)

2016.11.24  19:00 A LEPKEGYŰJTŐ thriller

SZEREPOSZTÁS:

Bereczki Zoltán,  Ágoston Katalin

Freddie szerelmes Mirandába.
Freddie rabja Miranda szépségének.
Miranda rabja Freddienek.
Egy pincében.
Küzdelem az életben maradásért egy izgalmakkal teli thrillerben, miközben észrevétlenül elmosódik a határ fogoly és fogvatartó között.
John Fowles klasszikus művének színpadi adaptációja

Jegyár: 3900 Ft
Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.

Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az Interticket országos hálózatában és a jegy.hu-n.

 


 

2016.11.25  19:00 BEST OF LEONARD COHEN MAGYARUL MÜLLER PÉTER SZIÁMI ANDFRIENDS ZENEKAR ELŐADÁSÁBAN.

A Budapesti Kongresszusi Központ-beli és a  nagy sikerű nyári fesztiválszereplés után a Művészetek Házában szólalnak meg a világ egyik legjelentősebb dalszerzőjének és előadójának átütő slágerei.

 

Vendég:

Görbe Nóra
Jávori Ferenc Fegya
Kováts Kriszta

 

Jegyár: 3000 Ft
Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.

Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint a JEGY.HU oldalon.

 

2016.11.26  18:00 „LEGYEN ÖRÖK TÁNC AZ ÉLETÜNK” - VERSEK ÉS MOZDULATOK a Szinvavölgyi Néptáncműhely műsora


Közreműködik a Tényleg Zenekar Orosz Sándor vezetésével

Versek: Fandl Ferenc

Cimbalom: Horváth József

Koreográfusok: Bárdos Zsuzsanna, Boncsérné Szinai Tünde, Kiss Anita, Horváth Zsófia, Pass Adrián, Sánta Gergő, Körmöndi Tamás

Rendező-koreográfus: Maródi Attila

Igazgató: Jóna István

Jegyár: 1800 Ft

Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009)

2016.11.28  19:00 NEM TUDHATOM - RADNÓTI ÉS KORUNK

Mácsai Pál
Fullajtár Andrea
Dés László
Dés András
Lukács Miklós

Radnóti Miklós halálának évfordulójára egy rendkívül izgalmas, szuggesztív estet hozott létre két kiváló színész: Mácsai Pál Kossuth Díjas és Fullajtár Andrea Jászai Mari díjas  művészek és 3 fantasztikus muzsikus: Dés László, Kossuth díjas szaxofon művész, zeneszerző, Dés András, a fiatal zenész generáció legelismertebb ütőhangszeres művésze és Lukács Miklós, kimagasló tehetségű cimbalom művész.

Nem hagyományos értelemben vett irodalmi estről van szó.  Vers, próza és zene egyedi párbeszéde a műsor. A művészeti ágak átjárhatósága, a művészek egyedi előadásmódja teszik a produkciót még különlegesebbé.

A zenei improvizációk a prózában, versben elhangzott gondolatokat folytatják, hangsúlyozzák, reflektálnak azokra.

Az esten Radnóti Miklós versein, Radnóti és Gyarmati Fanni naplórészletein, korabeli írásokon, dokumentumokon kívül kortársainak írásai is szerepelnek, mind olyanok, amelyek kapcsolódnak Radnóti életéhez, munkásságához és korához, valamint korunkhoz, mindez érdekfeszítő, megrázó, nem mindennapi összeállításban és az előadóművészek érzékeny, szuggesztív tolmácsolásában.

Jegyár: 2000 Ft
Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.

Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009)

2016.12.01  19:00 RECIRQUEL ÚJCIRKUSZ TÁRSULAT: TRÜKKÖK (Best of Reciquel)


AZ ELŐADÁS  ELMARAD. A  BELÉPŐJEGYEK A VÁSÁRLÁS HELYSZÍNÉN 2016. DECEMBER 30-IG VISSZAVÁLTHATÓK!


2016.12.03  15:00 MÜHA KÖLYÖKSZÍNPAD - VACKOR KARÁCSONYA ZENÉS, TÁNCOS MESEJÁTÉK AZ INVERSEDANCE TÁNCSZÍNHÁZ ELŐADÁSÁBAN


Puha, fehér hótakaró borította be az erdőt, s a békésen szállingózó hópelyhek tánca közben az állatok izgatottan készülődnek a karácsonyra. Mindezalatt – a mackók szokásához híven – Vackor is a téli álomra készülődődik, ám mikor bebújik az ágyba egy gyönyörűen tündöklő csillagra lesz figyelmes, mily ragyogót még sohasem látott.   

Vackor elindul hát, hogy megkeresse, és megszerezze magának. Útja során találkozik régi barátaival, akikkel újabb izgalmas kalandokba keveredik, mígnem a kerekerdő bebarangolása után, karácsony estéjén ismét otthon találja magát. A kismackó csalódottan, üres kézzel lép be a házba, de amikor meglátja szülei örömtől csillogó szemét, furcsán bizsergő érzésre lesz figyelmes, mely beragyogja szívét. Vackor rájön, hogy a csillag, melyet oly nagyon keresett mindig is ott volt vele, mert az nem más, mint családja szeretete.


Jegyár:
2200 Ft

Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.Keressék kedvezményesen előadásunkat a MÜHA Kölyökszínpad 2016/ősz bérletben is!


Jegyek kaphatók:
Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009)

2016.12.05  19:00 TŰZVARÁZS BÉRLET III.
Műsor: 
Schubert: Rosamunda – nyitány
Nielsen: Hegedűverseny Op. 33
Schumann: II. (C-dúr) szimfónia Op. 61
Vezényel: 
Közreműködők: 
Ábrahám Márta - hegedű

A dán Carl Nielsen a vele egyazon esztendőben (1865) született és szintén északi, nagy kortársához, a finn Jean Sibeliushoz hasonlóan jelentős szimfónia-szerzőnek számít, s mindketten egy-egy hegedűversenyt is komponáltak. (Nielsen azonkívül még fuvolára, valamint klarinétra is írt egy-egy versenyművet.) E két hegedű-concerto közül Sibeliusé lett az ünnepeltebb alkotás ‒ főként az egyik szakíró által „jegesmedvék polonézének” titulált zárótétele révén ‒, Nielsené ellenben olyan rejtett, belső szépségeket hordoz, amelyek igazán méltóvá teszik a felfedezésre. Népszerűsítésének feladatát a szólista Ábrahám Márta és Gál Tamás egyaránt magukénak érzik.

Nielsen darabja talán tényleg azért nem vált ugyanolyan közismertté, mert nélkülözi azt a tetszetős táncfinálé-típust, amely ellenállhatatlanul hívja elő a tapsvihart a közönség soraiból. Ám e hiányért bőségesen kárpótol dallamvilága, melynek nagyobbik része közvetlen formában élteti tovább a romantika örökségét. Négytételes, de két részre osztott kompozíció ‒ egy-egy lassú‒gyors tételpárral ‒, zenéje mindvégig hangnemekhez kötött. Harmadik tételét a neves B‒A‒C‒H motívum indítja.

Robert Schumann II. szimfóniájában, annak második tételében is föltűnik a B‒A‒C‒H képlet (a komponista számos egyéb művéhez hasonlóan, s jelen esetben tipikusan schumanni, elburkolt „üzenetként”). A C-dúr hangnemű opus ‒ bizonyos elemzői vélekedésekkel ellentétben ‒ nem kusza és tépett, hanem heroikusan győzedelmes hangú alkotás. Kezdő trombitafanfárja máris „tág tereket nyit”, majd pedig természetes lendület – s nem az ellenkezője ‒ kíséri végig a kompozíció hallatlan ötletgazdagon fölépített folyamatát. Dinamikusan tovapergő második (Scherzo) tételkezdetére mint a Magyar Televízió hajdani híradó-szignáljára is emlékezhetnek még kevésbé fiatal Bérlőink.

Bécsi jó kedély: olyan fogalom ez, amely számtalan Franz Schubert-mű kapcsán is bízvást emlegethető. Ilyen például a Rosamunda címet viselő nyitány, melynek felfénylő C-dúr hangnemével tonális keret jut érvényre a hangverseny programjában.

2016.12.07  19:00 VILÁGKÉP - KEPES ANDRÁS: BOLDOGAN ÉLÜNK, MÍG MEG NEM HALUNK?

Ágyban vagy agyban dőlnek el a nemi szerepek?
Ház, házasság, boldogság?
Hűségről és hűtlenségről.


Jegyár:
2000 Ft
Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.


Jegyek kaphatók:
Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009)

 

2016.12.09  19:00 RÚZSA MAGDI KONCERT

Rúzsa Magdi Artisjus- és Fonogram díjas énekesnő, pályája 2006 óta töretlenül ível felfelé. Többszörös arany és platina lemezes, valamint díjak és elismerések tulajdonosa. 2007-ben az Eurovíziós Dalverseny 9. helyezettje, és szerzői különdíjasa volt. 2011. november 16-án bemutatott Magdaléna Rúzsa koncert vallomásokkal estjét eddig 60 ezer ember látta, mely a Pesti Színház repertoárjában immár a hatodik évadban látható. 2013-ban az Egyszer, a Szerelem, 2014-ben a Nélküled és az Ég és föld, 2015-ben az Április és a Tejút 2016-ban az Érj hozzám című dalok nagy slágerek lettek, s ez tovább növelte, erősítette az énekesnő népszerűségét. 2015-ben indult az Angyal mellettem duett turné Presser Gáborral, eddig 16 városban mutatták be nagy sikerrel előadásukat. 2016. február 26-27-én 18 ezer ember előtt adott dupla koncertet a Budapest Arénában.

2016. december 9-én a Miskolci Művészetek Házában színházi jellegű koncertet ad Rúzsa Magdi. A koncert lírai hangvételű, más hangszerelésben hangzanak el a slágerek, és olyan dalok is lesznek a repertoárban, melyeket a nyári szabadtéri fellépések alkalmával nem hallhat a közönség.

Jegyár:
5400 Ft, 4800 Ft
Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.


Jegyek kaphatók:
Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint a JEGY.HU oldalon.

2016.12.10  17:00 A 35 ÉVES REMÉNYI EDE KAMARAZENEKAR ÉS A 30 ÉVES FORRÁS KAMARAKÓRUS KÖZÖS ADVENTI HANGVERSENYE

Műsoron: 
Händel,  Hassler, Biebel, Lassus Schubert, Kocsár, Kodály , Wolf, M.Haydn művei

Közreműködik: Vajda Éva – szoprán
Karnagy: Balásné Molnár Ildikó
Művészeti vezető: Kriston Tamás

Jegyár: f
elnőtt 1000 Ft; diák, nyugdíjas 500 Ft

Jegyek kaphatók:
Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009)

 

2016.12.12  19:00 SZEZONBÉRLET VÁRJON DÉNES ZONGORAESTJE

Közreműködik:

 

Simon Izabella - zongora

 

Műsor:

J. S. Bach művek Kurtág György átiratában

R. Schumann: Keleti képek

A. Dvořak: Szláv táncok

F. Chopin: F-dúr ballada, No.2.

F. Chopin: a-moll mazurka, Op.67. No.4

F. Chopin: C-dúr mazurka, Op.24. No.2

F. Chopin: b-moll nocturne, Op.9. No.1

F. Chopin: Polonéz-fantázia, Op.61

 

Jegyár: 2900 Ft

 

Jegyek kaphatók: a Filharmónia Magyarország jegyirodájában (Miskolc, Kossuth u. 3., tel.: 46 505 656, e-mail: miskolc@filharmonia.hu) valamint előadás előtt a helyszínen.

 

KÖZEL HOZZUK A ZENÉT

 

 

2016.12.14  19:00 SZULÁK ANDREA EST - Szeretni bolondulásig

Szulák Andrea a legsokoldalúbb előadóművészek egyike, mindig képes a megújulásra és kifogyhatatlan az ötletekből. A négy évvel ezelőtt Szeretni bolondulásig címmel készített lemezében zenésztársaival a 60-as, 70-es évek slágereit dolgozták fel jazzes hangzásban; az album aranylemez lett. Folytatásaként az elmúlt évben mutatták be a Például Te…Te…Te… című albumot.
E két kiváló lemezről hangoznak el a legjobb dalok Szulák Andrea össze nem téveszthető előadói stílusában, egy kiváló zenekar kíséretében.
Közreműködik: Balázs Elemér – dob, Balázs József – zongora, Egri János – bőgő, Zana Zoltán – szaxofon, Komjáti Áron – git


Jegyár:
  2500 Ft
Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.


Jegyek kaphatók:

Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint a JEGY.HU oldalon.


2016.12.20  19:00 PÁL DÉNES - ÜNNEP 2016

Az előadó ünnepi köntösbe öltözteti dalait, hogy ajándékként átnyújthassa a rajongóknak. Dénes természetesen nem csak a karácsony-imádók kedvében jár majd, az ünnepi slágerek mellett saját és kedvenc előadóinak dalai közül is válogat. A koncert látványvilágával, hamisítatlan hangulatával garantáltan az ünnepre hangol, és szebbé teszi a karácsonyi készülődés meghitt időszakát. Dénesnek különösen fontos, hogy koncertműsorát szülővárosában  is előadja.

- Mindenhol szeretek énekelni, ahol szívesen fogadnak, de Miskolcon mindig picit más, mint máshol. A karácsony családi körben tökéletes, és én itt vagyok itthon, ezért nagyon izgatott vagyok. Úgy válogattuk össze a dalokat, hogy mindenki megtalálja köztük a kedvencét, és bízom benne, hogy pár nappal karácsony előtt már mindenkinél meg tudjuk teremteni az ünnepi hangulatot - árulta el Pál Dénes. 

 

Jegyár: 2900 Ft

Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009)

 

2016.12.30  19:00 BUDAPEST BÁR

 

December 30-án újra Miskolcra érkezik a Budapest Bár! Az előadás a legjobb bemelegítés a másnapi bulira, hiszen a zenekar koncertjei felérnek egy wellness hétvégével! Idén novemberben a Budapest Bár Ünnep címmel új, karácsonyi lemezzel jelentkezik. A régi kedvencek mellett erről a lemezről is elhangzik majd néhány dal a Művészetek Házában!

Fellép a Budapest Bár zenekar, valamint Behumi Dóri, Németh Juci, Frenk, Keleti András, Szűcs Krisztián, Mező Misi.


Szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozása kitűnő zenészek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek varázslatos előadásában. A 2007-ben eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár mára Magyarország egyik legnépszerűbb koncertzenekara, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője lett. A zenekar védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei a 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra - ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.
A Budapest Bárt Farkas Róbert alapította és vezeti. Eredeti szándéka az volt, hogy a új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életbentartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Az együttes megalakulása óta több generációs kedvenccé vált – számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, vagy nagyon közismerteket öltöztettek új köntösbe. Korok, kultúrák és generációk találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt.
A régi kuplék, filmdalok és slágerek után tovább haladtak korban és tovább feszegetik a cigányzenekari hangzás határait. Hatalmas repertoárjuk mára már nagyon eklektikus – magyar és külföldi dalok mindenféle műfaját feldolgozták „budapestbárossá”.
Mire számíthat a közönség? A nagyszerű zenei élményen kívül egy hatalmas adag örömre! A koncert ideje alatt garantáltan úgy fogja mindenki érezni, hogy minden a lehető legnagyobb rendben van!


A Budapest Bár zenekar:
Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc (dob)

www.budapestbar.hu

 

Jegyár: 5500 Ft, 4900 Ft

Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009)

2017.01.06  19:00 BOBAN MARKOVIC ORKESTAR KONCERTJE

Boban Markovics mindent elért, amit zenekar elérhet a világ ezen szegletében; díjak sokasága, több százezer eladott lemez, klub és fesztiválkoncertek százai, rajongók tízezrei követik örömzenélésüket, bárhol is játszanak Európa országaiban…
Boban közel két évtizede Szerbia legjobb trombitásának számít, a Songlines zenei magazin szerint a világ legjobbja is, ezen következtetés szerint - és látva a magyarországi zenei helyzetképet is – állíthatjuk, hogy Magyarország első számú trombitása is!
Ezúttal sem ígérhetünk mást, mint önfeledt, szabad örömzenélést, ahol a Balkán, az európai zenei hagyományok keverednek Boban és zenekarának muzsikájában.
Legyenek részesei az örökifjú Boban  Markovics Orkestar újévi koncertjének, induljon jól, örömtelien az újév mindenkinek!

Jegyár: december 31-ig 4 500 Ft, január 1-től 5 700 Ft

Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint a JEGY.HU-n.
2017.01.12  19:00 TŰZVARÁZS BÉRLET II.
Műsor: 
Rossini: Olasz nő Algírban – nyitány
Mozart: B-dúr fagottverseny K.191
Mendelssohn: Hebridák nyitány op.26.
Mendelssohn: 42. zsoltár op. 42.
Vezényel: 
Közreműködők: 
Halász István - fagott
Ének: Czabán Angelika, Árvai Dániel, Csókási Pál, Nagy Balázs, Makkos Ambrus
Az Adventista Egyház Soli Deo Gloria Kórusa (karvezető: Lázárné Nagy Andrea)

A november 7-i Tűzvarázs II. koncert új időpontja és műsora!!!!

 

Az Olasz nő Algírban Gioacchino Rossini egyik fergeteges vígoperája (1813), melynek cselekménye sziporkázó humorral ecseteli a bajba jutott ‒ egy afrikai nagyúr kiszemelt prédájává lett, ám annál talpraesettebben viselkedő ‒ európai hölgy kalandjait, szerencsés megmenekülésének történetét. Nyitánya a szerző páratlan vitalitású, délszaki melódiákkal átszőtt remeke.

Itália világa volt W. A. Mozart eszményképe is, mintegy az ottani, gyermekkori utazásainak életre szóló hatásaként. Olaszos karakterű a fiatalon – mindössze tizennyolc évesen – komponáltFagottverseny (1774) számos pillanata is, már a mű nyitóütemeinek markáns lendületétől kezdve. A középső tétel ihletett szerenádmuzsika, a finálé pedig könnyed és elegáns hangú menüett-rondó. A fagottszólamát illetően nem csupán virtuóz, de rendkívül árnyalatgazdag, sőt mondhatni beszédszerűen sokszínű kompozíció előadásában Halász István, a Miskolci Szimfonikusok fagottszólam-vezetője ‒ egyszersmind az együttes évtizedek óta meghatározó muzsikusszemélyisége ‒ működik majd közre.

Csakúgy, mint Mozart, Johannes Brahms is Bécsbe vágyott pályája közepe táján, s végül szintén ott telepedett le. Közvetlenül azt megelőzően komponálta g-moll zongoranégyesét (1861), melyről nekünk, a Lajtán innen, valószínűleg a magyaros finálé jut eszünkbe elsőként. Brahms már igen fiatalon, a miskolci születésű Reményi Ede jóvoltából közel került a magyar zenéhez, amit nem sokkal később Joachim Józsefhez fűződő barátsága is megerősített. A bécsi származású Arnold Schönberg nagyzenekarra hangszerelte meg a művet amerikai évei alatt (1937). Nem érezte jól magát a pénz és külsőségek földjén: „Íme egy hirdetés” – írta érzékeltetésül egy levelében: „A kép egy férfit ábrázol, aki elgázolt egy kisgyereket. A gyerek holtan fekszik az autó alatt, a férfi pedig kétségbeesve kap a fejéhez”, s alul a következő szöveg áll: „Sajnos, most már túl késő siránkozni ‒ váltson ki időben biztosítási kötvényt [stb.]”. Hogy mit jelenthetett Schönberg számára az európai kultúra, a hagyomány ereje ebben a miliőben, arról egyéb alkotásai mellett átiratának keletkezése is tanúskodik, végeredményben „egy új Brahms-szimfóniával” ajándékozva meg a világot.

2017.01.15  10:30 CIRÓKA BABAKONCERT

KÖZREMŰKÖDŐK: 

Műsorvezető és forgatókönyvíró: Bukáné Kaskötő Marietta

A Miskolci Szimfonikus Zenekar  nagyon fontos küldetésének tekinti, hogy a zenében rejlő hihetetlen élményt és lehetőségeket minden korosztállyal megismertesse. Mivel aki egyszer „eljegyezte” magát a zenével, annak az egész életét és gondolkodásmódját meghatározza és jobbá teheti. A 0-3 éves korosztály számára a Ciróka babakoncertek nyújtanak rendhagyó körülmények között páratlan klasszikus zenei élményt.

Kitárulnak zeneország kapui: a Ciróka-hangversenyeken a Miskolci Szimfonikus Zenekar művészei és barátai, Zim-züm, a méhecske, Fáncsi, a kiselefánt, Cirmike, a kiscica és Boróka, a kisróka egy-egy kalandos felfedező útra hívják az apróságokat. Természetesen a forgatókönyv összeállítása során az az egyik elsődleges szempont, hogy a néhány hónapos karon ülők és az izgő-mozgó egy-három éves babák is aktívan kivehessék részüket a közös játékból kísérőikkel együtt.

A konvencióktól eltérő interaktív koncerteken játékos, vidám és önfeledt szórakozásnak lehet részese minden csöppség. Mesebeli történeteken keresztül ismerkedhetnek meg a hangszerek világával, az ölbéli- és körjátékok során pedig ritmusérzékük és zenei hallásuk is tökéletesedik. A zene csodás erejének köszönhetően olyan élmények részeseivé válhatnak a legkisebbek is, amelyek egy életen át elkísérik őket.

A Ciróka sorozatban kényelmes, bababarát környezettel várjuk a közönségünket. A műsorok szakmai programjának kialakításán zenepedagógusok, zenészek és gyakorló szülők dolgoztak, akik figyelembe vették a  gyerekek speciális igényeit. Itt nem a megszokott értelemben vett zenei nevelés a célunk, hanem elsősorban egy élményt szeretnénk nyújtani, amely magával ragadja őket mindenféle kötöttség és elvárás nélkül. Felkelteni a figyelmüket, és olyan zenei ingerekkel körülvenni őket, amelyeket otthoni környezetükben talán nem kapnak meg. Célunk, hogy mind a gyermekek, mind a felnőttek jól érezzék magukat koncertjeinken.

2017.01.15  16:00 CIRÓKA BABAKONCERT

KÖZREMŰKÖDŐK: Műsorvezető és forgatókönyvíró: Bukáné Kaskötő Marietta

A Miskolci Szimfonikus Zenekar  nagyon fontos küldetésének tekinti, hogy a zenében rejlő hihetetlen élményt és lehetőségeket minden korosztállyal megismertesse. Mivel aki egyszer „eljegyezte” magát a zenével, annak az egész életét és gondolkodásmódját meghatározza és jobbá teheti. A 0-3 éves korosztály számára a Ciróka babakoncertek nyújtanak rendhagyó körülmények között páratlan klasszikus zenei élményt.

Kitárulnak zeneország kapui: a Ciróka-hangversenyeken a Miskolci Szimfonikus Zenekar művészei és barátai, Zim-züm, a méhecske, Fáncsi, a kiselefánt, Cirmike, a kiscica és Boróka, a kisróka egy-egy kalandos felfedező útra hívják az apróságokat. Természetesen a forgatókönyv összeállítása során az az egyik elsődleges szempont, hogy a néhány hónapos karon ülők és az izgő-mozgó egy-három éves babák is aktívan kivehessék részüket a közös játékból kísérőikkel együtt.

A konvencióktól eltérő interaktív koncerteken játékos, vidám és önfeledt szórakozásnak lehet részese minden csöppség. Mesebeli történeteken keresztül ismerkedhetnek meg a hangszerek világával, az ölbéli- és körjátékok során pedig ritmusérzékük és zenei hallásuk is tökéletesedik. A zene csodás erejének köszönhetően olyan élmények részeseivé válhatnak a legkisebbek is, amelyek egy életen át elkísérik őket.

A Ciróka sorozatban kényelmes, bababarát környezettel várjuk a közönségünket. A műsorok szakmai programjának kialakításán zenepedagógusok, zenészek és gyakorló szülők dolgoztak, akik figyelembe vették a  gyerekek speciális igényeit. Itt nem a megszokott értelemben vett zenei nevelés a célunk, hanem elsősorban egy élményt szeretnénk nyújtani, amely magával ragadja őket mindenféle kötöttség és elvárás nélkül. Felkelteni a figyelmüket, és olyan zenei ingerekkel körülvenni őket, amelyeket otthoni környezetükben talán nem kapnak meg. Célunk, hogy mind a gyermekek, mind a felnőttek jól érezzék magukat koncertjeinken.

 

2017.01.19  19:00 HANGFORRÁS BÉRLET III.
Műsor: 
Saint-Saëns: Haláltánc Op. 40
Csajkovszkij: Melankolikus szerenád Op. 26
Csajkovszkij: Valse-scherzo Op. 34
Csajkovszkij: VI. (h-moll „Patetikus”) szimfónia Op. 74
Vezényel: 
Közreműködők: 
Banda Ádám - hegedű

Tizenkettőt üt az óra… Az éjfél rémisztő csöndjében kezébe fogja elhangolt hegedűjét a Halál – instrumentumán a középkor felfogása szerinti diabolus in musicát (az ördög hangközét) is megszólaltatva ‒, s játékával táncba invitálja a sírokból előbúvó fehér csontvázakat… Hol lágyabb, hol szilajabb walzert lejt a kísértethad, ‒ ám hogy még a híres, ódon Dies irae- (Harag napja [= az utolsó ítélet]) melódia is keringővé alakuljon át benne: ilyesmi is, mondhatni, csak egy francia komponistának juthat eszébe! Camille Saint-Saëns egyéni hangú szimfonikus költeménye nem nélkülözi a humort (s jellemző, hogy később, Az állatok farsangjában, épp ebből a művéből idézve parodizálta önmagát). Végül pedig ‒ ahogyan a mi János vitézünkben is ‒ a kísértet mind eltűnik a kakasszóra… Ki más is csatlakozhatna a Miskolci Szimfonikusokhoz a hallatlanul ötletes Haláltánchegedűszólistájaként, mint a városunkba immár sokadjára visszatérő Banda Ádám: hangszerének egyik kiemelkedő virtuóza? Játékának igazi bravúroldala P. I. Csajkovszkij Valse-scherzójában tárulkozik majd elénk, de közben még a Melankolikus szerenád intim lírájában is gyönyörködhetünk.

VI. szimfónia, Csajkovszkij zeneszerzői hattyúdala, belső világát illetően nem kevésbé kapcsolódott egybe a halál örök témájával, ámde mindennemű játékos összetevő nélkül. Zárótétele a zenetörténet első igazi lassú szimfónia-fináléja, melynek végső ütemei megsemmisülten, „a porba hullva” foszlanak szét. Nem nehéz meglátni e tragikumban a zeneszerzői ön(sors-)képet, ahogyan ezt lassan már egy és negyed század hagyományos Csajkovszkij-értékelése teszi. (A szerző kilenc nappal a bemutató után hunyt el.) A mű poézisének teljes palettája mégis, tagadhatatlanul sokszínű, melyben a tragikus líra mellett a könnyed-szellemes költőiség (lásd a második tétel 5/4-es keringőmuzsikáját!), sőt a törhetetlen orosz vitalitás lendülete (harmadik tétel: induló) egyformán otthonra lelt. Tolmácsolását Howard Williams angol karmester, a Pécsi Filharmonikusok (ma: Pannon Filharmonikusok) egykori vezető karnagya irányítja majd, aki több ízben állt már a Miskolci Szimfonikusok élén is bérletes és operafesztiváli hangversenyek alkalmával.

2017.01.20  18:00 TARI ANNAMÁRIA: EGYEDÜL AZ ONLINE TÉRBEN... PÁRKAPCSOLATI ÉRZELMEK A XXI. SZÁZADBAN

Azt gondolnánk, egy párkapcsolat olyan szövetség, ami azt is biztosítja, hogy a felek soha nem érzik magukat egyedül a világban. Mégis sokan élnek úgy, hogy a kialakított páros nem adja a biztonság és védettség érzését. Rengeteg érzelem hullámzik ilyenkor a felekben, nagy kérdés, hogy mi is akkor a kötőszövet kettejük között. A XXI. század és az online tér, a tömegmédia és az általuk keltett érzelmek komoly befolyást gyakorolnak lelki folyamatainkra. A „relationshopping” korában hogyan lehet kialakítani a nyugalmat és elkerülni a magányosság érzését...miközben rengetegen vesznek körül minket.

 

Jegyár: 1500 Ft
Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.

 

Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint a JEGY.HU-n.

2017.01.21  15:00 Csukás István - Szitha Miklós: GOMBÓC ARTÚR, A NAGY UTAZÓ zenés mesejáték két részben a JÁTÉKSZÍN előadásában


Szereposztás:

Gombóc Artúr VIDA PÉTER

Esernyőmadár ERDÉLYI TIMEA

Sipirc, a macska KOVÁCS VANDA

Téglagyári Megálló Kutya GERNER CSABA

Nulla Kilométerkő SZŐLŐSKEI TÍMEA

Füttyös Rezső DOLMÁNY ATTILA

Sofőr, Masiniszta, Pilóta VASS GYÖRGY

 

Minek örül a legjobban Gombóc Artúr? A csokoládénak! Igen, Gombóc Artúr a világon

mindennél jobban szereti a csokoládét. És mi a legnagyobb bánata Gombóc Artúrnak?

Hogy minden hiába, mert csak hízik, csak kövéredik, csak dagad, pedig keményen

és összepréselt csőrrel fogyókúrázik!” De hogy jut el így Afrikába? Ki segít neki?

Csukás István népszerű klasszikus meséjét maga a szerző dolgozta át

a Játékszín felkérésére, s mindez az izgalmas zenétől, a Sajdik Ferenc-ihlette

látványvilágtól és a nagyszerű színészi játéktól lesz különleges!


Jegyár:
gyermek 2600 Ft, felnőtt 3600 Ft
Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.

December 23-ig ajándék várbelépővel!
Váltsd meg jegyedet az előadásra december 23-ig, mi pedig az ünnep alkalmából megajándékozunk egy belépővel a Diósgyőri várba, ahol udvarhölgyek és lovagok
vezetésével fedezheted fel a vár kincseit!


A várlátogatás 2017. január 22 - február 28-ig vehető igénybe  a  Gombóc Artúr belépőjegy felmutatásával a Diósgyőri vár jegypénztárában. 
A várbelépőre való jogosultságot  a jegyen szereplő vásárlás dátuma  igazolja. A lehetőség a december 23. után megváltott Gombóc Artúr jegyekre nem vonatkozik. Egy megvásárolt Gombóc Artúr belépőjegy egy fő számára biztosít ingyenes várbelépőt a Diósgyőri várba, amely jelmezes tárlatvezetést is magában foglal.


Jegyek kaphatók:
Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint a JEGY.HU oldalon.
2017.01.26  19:00 SZEZONBÉRLET - NEMZETI FILHARMONIKUS ZENEKAR

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Vezényel: Kovács János Alexandra Soumm - hegedű

Műsor:

I. Sztravinszkij: Két zenekari szvit
F. Mendelssohn: e-moll hegedűverseny, op. 64. W. A. Mozart: Serenata Notturna, K. 239
W. A. Mozart: D-dúr „Haffner” szimfónia, K.385

Jegyár: 2900 Ft

További információkat a következő elérhetőségeken kaphatnak:
Tel.: 46/505-656, www.filharmonia.hu;E-mail: miskolc@filharmonia.hu

 


2017.01.30  19:00 KARMESTERKURZUS A PÁRIZSI KONZERVATÓRIUM (CNSMDP) NÖVENDÉKEIVEL
MŰSOR: 
Kodály: "Páva-" variációk
Bartók: Táncszvit
Smetana: Moldva
Csajkovszkij: Változatok egy rokokó témára

VEZÉNYEL: 

KÖZREMŰKÖDŐK: 
a Párizsi Konzervatórium karmester szakos hallgatói

Közös felfedezés a zenében ...

A Miskolci Szimfonikus Zenekar 2007 óta ápol jó kapcsolatot a Párizsi Konzervatóriummal. Azóta szinte minden évben vendégül látjuk a karmester szakos hallgatókat. A fiatalokat egy tapasztalt karmester vezeti be a dirigálás fortélyaiba, majd az egyhetes próbafolyamat után záróesten mutathatják be tudásukat a Miskolci Szimfonikus Zenekar élén.

A jövendőbeli karmesterek és a zenekar találkozása mindig kivételes alkalom, nagy élmény mindkét fél számára. A növendékek részéről egyértelmű, hogy hatalmas lehetőség „Nagy”, professzionális szimfonikus zenekart vezényelni. A zenészekben pedig ilyenkor tudatosodik, hogy mitől működik a vezénylés; mennyi munka, elméleti tudás és rutin szükség ahhoz, hogy egységes egészként szólaljon meg a zenekar. Mi a különböző mozdulatok titka? Hányféle megoldás létezhet egy adott zenei fordulat megszólaltatására? Bár a zene egyetemes nyelv, egy karmesterkurzus mindig szól a kultúrák, iskolák, vérmérsékletek, zenei tradíciók találkozásáról és továbbadásáról. Nem elhanyagolható az sem, hogy a tehetséges fiatalok előbb-utóbb kirepülnek, versenyeken méretik meg magukat, egyre nevesebb zenekarok hívják meg őket. Viszont ahhoz a zenekarhoz, amelyhez pozitív emlékei kötődnek még diákkorukból, mindig szívesen fog visszajárni. Az utóbbi években ilyen sikertörténet volt Alexandre Bloch-é, aki a világ legjobbjai között számon tartott London Symphony Orchestra ösztöndíjának elnyerése után immár a Lille-i Szimfonikus Zenekar zeneigazgatója. 2017 januárjában újra részesei lehetnek a kurzus zárókoncertjére látogatók az ifjú karmesterek szárnypróbálgatásainak. És ki tudja – lehet, hogy a jövő nagy sztárjai állnak a Miskolci Szimfonikus Zenekarral egy színpadon…

 

2017.02.02  18:00 „M E M E N T Ó” TÁNCSZÍNHÁZI ELŐADÁS A SZOVJETUNIÓBA HURCOLT POLITIKAI FOGLYOK ÉS KÉNYSZERMUNKÁSOK EMLÉKÉRE

A Gulag munkatáborok lakóinak kiszolgáltatottsága, megalázottsága valamint az átélt borzalmak és a kényszermunka tudatmódosító hatására megjelenő víziók, a haza utáni vágyakozás pillanatai kerülnek bemutatásra a magyar néptánc elemekből táplálkozó kortárs és modern elemeket is tartalmazó táncelőadásban. Állapotrajz, mely a fogvatartottak megnyomorított belső világát tárja a néző elé, mindezt autentikus és világzenei elemeket is tartalmazó magyar népzenével átitatva.
Az előadás egyaránt foglalkozni kíván a Gulag táborokba zárt politikai foglyok, a Gupvi táborokba zárt hadifoglyok, és a Málenkíj robot során elhurcolt civil lakosok hányattatott sorsával. Cél a kollektív emlékezet erősítése a közös átélés által.


Az előadás alkotói:

Zeneszerző: Szokolai „Dongó" Balázs
Dramaturg: Hegedűs Sándor
Jelmez-díszlettervező: Túri Erzsébet
Asszisztens: Bonifert Katalin
Produkciós vezető: Letenyei Gábor
Rendező-koreográfus: Juhász Zsolt

Előadják a Duna Művészegyüttes táncosai.

Az előadás a Duna Művészegyüttes és az Aranykert Egyesület közös produkciója, mely a Gulag Emlékbizottság támogatásával, kiemelt kormányprogramként jött létre.


A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációs jegyek átvehetők a Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2.) Tel.: 46/508-844, 30/846-3009


2017.02.03  19:00 ART OF MAGIC – A MÁGIA MŰVÉSZETE

Az előadásra minden jegy elkelt!

Szabaduló-művészet és gondolatolvasás, a bűvészet különféle válfajai: eltüntetés és elővarázsolás, klasszikus és modern illúziók, manipulációs bűvészet, lélegzetelállító trükkök, látványos show és táncelemek egy színpadon, s mindez humorral fűszerezve.
 A produkció varázslatos hangulatát a One Nation Entertainment legjobb zenészei biztosítják, akik elrepítenek a csodák birodalmába. A színpadképet Everdance táncszínház társulata teszi teljessé, akik koreográfiájukkal színesítik a műsort.    
Lépjenek be a bűvészet birodalmába, hogy Önöket is megigézzék a varázslat művészei!

Jegyár: 3900 Ft, 4900 Ft, 5900 Ft

Jegyek kaphatók:  Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009),  az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint a JEGY.HU-n.

2017.02.04  17:00 A 35 ÉVES REMÉNYI EDE KAMARAZENEKAR LEMEZBEMUTATÓ KONCERTJE

Ács Gyula, miskolci népzenész, zeneszerző műveit hallhatja a közönség, olyan különleges hangszereken, mint a tárogató és a magyar duda, valamint gyönyörű magyar népdalok csendülnek fel Török Tilla előadásában, mindez vonószenekari kísérettel.


Jegyár: felnőtt 1000 Ft; diák, nyugdíjas 500 Ft


Jegyek kaphatók:  Filharmónia Kelet-Magyarország Nonprofit Kft. Jegypénztárában (Miskolc, Kossuth Lajos u. 3.)

 

2017.02.06  19:00 TŰZVARÁZS BÉRLET IV.
MŰSOR: 
Wagner: Rienzi – nyitány
Brahms: a-moll kettősverseny Op. 102
Brahms: III. (F-dúr) szimfónia Op. 90

VEZÉNYEL: 

KÖZREMŰKÖDŐK: 
Varga Oszkár - hegedű
Varga István - gordonka


Johannes Brahms életművét szokás a Berlioz és Liszt nevével fémjelzett programzenei törekvések ellenpontjaként értelmezni. Holott szerzeményei leginkább személyes hangjukkal, nem pedig a mesterségbeli tudásra való racionális rácsodálkozás útján ragadják magukkal hallgatóikat: kétségtelen tehát, hogy azok mégiscsak hordoznak valamiféle rejtett, belső „programot”. Különösen szembeötlő mindez a „hősi” ragadványnevű III. szimfónia esetében, melynek valamennyi tételét halk, elcsöndesülő befejezéssel látta el komponista. Sőt: a tragikus alaptónusú finálé végül mintha egyfajta túlvilági dimenzióba hajlana át a gigászi küzdelmeket követően. Már a kortársak fantáziáját megmozgatta ez a különös zenei folyamat: a pályatárs és barát Joachim József például egyenesen az ógörög Hero és Leander-történet – a pár titkos és tragikus szerelmének ‒ ihlető hátterét vélte fölsejleni a hangok mögött. Akármit is gondoljunk a Joachim-féle értelmezésről, annak puszta léte már önmagában is tanulsággal szolgálhat.

Brahms már a híres Hegedűversenyét Joachim számára írta, később pedig a hegedű‒gordonka Kettősverseny magasabbik vonósszólamát ugyanúgy. Utóbbi révén mintegy békejobbot igyekezvén nyújtani barátjának, akivel előzőleg, éveken át hűvös viszonyban volt, s egyes elemzők éppen a kiengesztelés gesztusait vélik kihallani a mű bizonyos fordulataiból. Elmondhatjuk tehát: Brahms, a „rejtett programzenész” alkotóművészete kerül reflektorfénybe a februári est során.

Kettősverseny zenei folyamatát is jellegzetesen brahmsi, hősi erő és belső tűz hevíti, s a szenvedéllyel kitörő vágyakozásokhoz olykor népdali egyszerűség társul. Az előadók: Varga István (gordonka) és fia, Varga Oszkár (hegedű) túlzás nélkül hangszerük varázslói!

Brahms és Wagner művészete is egymás ellenpólusának számított hajdanán, ám az utókor természetszerűleg már inkább olyasmire igyekszik rámutatni egy-egy korszak művészetét illetően, ami összeköti, semmint ami szétválaszthatná annak jellemző megnyilvánulásait. A hangverseny így az egyik korai Wagner-opera, a Rienzi nem kevésbé drámai és heroikus nyitányával veszi kezdetét.

2017.02.08  18:00 DUMASZÍNHÁZ: KŐHALMI ZOLTÁN, BELICZAI BALÁZS, FELMÉRI PÉTER
Beliczai Balázs:

Magyarország egyik piacvezető stand-up komikusa. Mindig ügyfélorientált, közönségcentrikus. A szektor legdinamikusabban fejlődő szereplőjeként a prémium minőség elkötelezettje. Tavaly az utolsó negyedévben már 88%-kal volt poénosabb! Előadóművészi portfóliójában viccek, paródiák, zenés gegek. Szókimondó humorista: számára nem léteznek tabu témák, kivéve a kakilást. Tapasztalat és tudás ötvöződik kulturált produkcióiban, a legtrágárabb szavak közül pedig sose hagyná el a száját a ***. A humor sugárhajtású atombombája, aki nem ismer lehetetlent, ha jól megfizetik. Sikerének titka a folyamatos fejlesztés és nyitottság - egy szóval: ***jó! :)

Felméri Péter:

Kolozsváron született 1982-ben, Felméri Péter néven. Járt óvodába, iskolába és egyetemre is, de ez már senkit sem érdekel. Humorral önszántából kezdett el foglalkozni barátai unszolására, és így 2006-ban megnyerte az Erdélyi Humorfesztivált. Azóta sokszor fellépett itt-ott és kevésszer máshol is. Miután 2007-ben kipróbálta magát a Dumaszínház tehetségkutatóján, a Fiatal Félőrültek Fesztiválján, szép lassan a fővárosba szokott. Kedvenc kerülete a hetedik, de ez bocsánatos bűn. 
A Dumaszínház tagjaként lépett már fel szárazon és vizen, magyarul és angolul, kisebb és nagyobb közönség előtt. Adottságainak köszönhetően kiválóan alkalmas fellépő kisebb-nagyobb zárt termekben, hotelekben, szabadtéren, színházakban, köztereken, falunapokon, hajókon, repülőkön és merjük kijelenteni, akár űrhajókon is. 

2011-ben jelent meg eddigi egyetlen könyve “A három UFÓ” címmel, egy könnyed és humoros regény, ami napjaink Budapestjén játszódik.

Kőhalmi Zoltán:

Ibicsoki Zoltán, meteorbecsapódás-emlékhely, gesztenyével megdobált menyasszony, toló uszály, szotyi-vonal. Aki szereti a stand-up comedy műfaját, annak az előző kifejezések olvastán minden bizonnyal beugrik a Dumaszínház egyik legnépszerűbb humoristájának neve. 
Ahogy szülővárosában, Szentesen sokan ismerik, Kőhalminé Zolika azonban nem a dumaszínpadon kezdte a pályát. A Karinthy-gyűrűvel kitüntetett, pályaelhagyó építészmérnök valójában sosem akart kiállni és beszélni, jól érezte magát a háttérben. Szerencsére, mégis megpróbálta. 
A szomorú bohóc nem is olyan szomorú, hiszen háromgyermekes, boldog családapa és férj, Humorfesztivál-győztes, a műfaj egyik legrutinosabb képviselője. Nem politizál, nem beszél celebekről és nem káromkodik. Sikeres saját estje után a Showder Klub speciális adásában, elsőként készíthetett önálló adást.Jegyár:  2900 Ft

Jegyek kaphatók:
Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint a JEGY.HU oldalon.

2017.02.08  20:30 DUMASZÍNHÁZ: KŐHALMI ZOLTÁN, BELICZAI BALÁZS, FELMÉRI PÉTER


Jegyár:
 2900 Ft


Jegyek kaphatók:
Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint a JEGY.HU oldalon.

2017.02.09  19:00 HOLLYWOOD MISKOLCON Hans Zimmer est – Lisa Gerrarddal (a Gladiátor c. film eredeti előadója)

Az előadásra minden jegy elkelt!


A legnagyobb filmzenék – A legjobb előadásban.

 

 

Büszkén mondhatjuk el országunkról, hogy rengeteg amerikai szuperprodukciót forgattak már a mi területeinken. Filmstúdióink és a mindenképpen eredeti és egyedi építésű városaink, épületeik miden egyes alkalommal ámulatba ejtik a Hollywoodi producereket, rendezőket, operatőröket. Azt azonban kevésbé gondoltuk volna, hogy eljön az a pillanat, amikor Hollywood Magyarországra költözik. Hans Zimmer korunk legnagyobb zeneszerzőjeként van nyilvántartva. A rendezők, producerek sorban állnak azért, hogy vele dolgozhassanak. Mondjuk, ki ne szeretne vele dolgozni, amikor olyan filmek muzsikáit köszönhetjük nekik, mint a Gladiátor, Karib Tenger Kalózai, Eredet, Da Vinchi Kód, Csillagok Között, Sólyom végveszélyben, Batman, Esőember stb.. Az egyik legnagyobb meglepetés kétségkívül az lesz, amikor a mindannyiunk számára emlékezetes film monumentum, - amikor Russel Crow meghalni készül a Gladiátor c. kasszasikerben, - élőben lesz hallható. Ebben a filmjelenetben egy egyedülálló hang, Lisa Gerrard hangja szólal meg a Gladiátor c. filmben. Az Ausztrál énekesnő élőben fogja előadni a dalt, amely bizonyosan olyan hátborzongató lesz, hogy már csak ezért az egy élményért érdemes ellátogatni erre az estére. A 60 fős zenekar, a karmester, a csodálatos látványvilág, a ledfalak pedig mind-mind azért lesznek, hogy egy felejthetetlen este legyen ez. Akik szeretik a profizmust, a csodálatos filmzenéket, a jó élményeket ők biztosan ott lesznek.


Jegyár: 
5900 Ft, 7900 Ft, 8900 Ft


Jegyek kaphatók:
Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint a JEGY.HU-n.

2017.02.12  15:00 CZUTORBORSÓK ZENEKAR: KRESZ GÉZA UTAZÁSAI

MÜHA KÖLYÖKSZÍNPAD BÉRLET 2017 TAVASZ - 1. koncert

Minden izgalmas egy gyereknek, ami halad, suhan, izeg-mozog, dudál, csenget, villog, kattog, szirénázik, ráadásul az ő szemükben még őszinte hősiesség is kapcsolódik a járművekhez. Ez a szülői tapasztalat adta az ötletet a Kresz Géza utazásai című gyereklemezhez. A Belmondo és a Nyers frontembere, Czutor Zoltán és társai, Pálfy Zsolt dalszerző és Köles Eliza énekesnő játékos és szórakoztató dalokat írtak a járművekről, amelyek hamar a gyerekek kedvenceivé váltak. Busz, villamos, troli, hajó, mentő- és kukásautó a főszereplők a CzutorBorsók népszerű gyereklemezén, amely most élőben is felcsendül egy fergeteges gyerekkoncerten a Művészetek Házában.

Jegyár: 1800 Ft
Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.

Keressék  15% kedvezménnyel előadásunkat a MÜHA Kölyökszínpad 2017 tavasz bérletben is február 12-ig!

2017.02.15  18:00 DR. NÓGRÁDI GYÖRGY BIZTONSÁGPOLITIKAI SZAKÉRTŐ ELŐADÁSA: A VILÁG TRUMP UTÁN

Változóban a világ.


Az előadásra minden jegy elkelt!

A korábbi, mozdíthatatlannak hitt értékek meginogtak, és az eddig trenddiktáló országokban is komoly változások körvonalazódnak. A közép-európai különutasság pedig, úgy tűnik, máshol is visszhangra talál.

A tavalyi nagysikerű előadást követően, idén ismét a Művészetek Házában találkozhatnak hazánk legnépszerűbb kül- és biztonságpolitikai szakértőjével. Az alkalom pedig mit sem veszített aktualitásából, hisz a pergő nyelvű szakértő korábbi meglátásai nagyon is beigazolódni látszanak. Mi történt az elmúlt évben, és mik a közeli jövő lehetőségei a világ nagyhatalmi játszmáiban?

Az est második felében lehetőség nyílik kérdések megválaszolására is. Téma-javaslataikat elküldhetik az info@muveszetekhazamiskolc.hu e-mail címre, vagy írásban is leadhatják az előadást megelőzően. (Az előadás korlátozott időtartama miatt nem biztosítjuk minden kérdés megválaszolását.)


Jegyár: 2200 Ft
Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.


Jegyek kaphatók:

Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, a www.muveszetekhazamiskolc.hu-n, valamint a JEGY.HU-n.

 

2017.02.17  19:00 BEPASIZTUNK - VÁLÁS ROCK AND ROLL

Az előadásra minden jegy elkelt!


A Madách Színház bemutatja:

Három gyönyörű nő, három szenvedélyes, izzó élet.

Bátran felvállalt őrült érzelmek, baklövések, mulatságosan kínos szituációk – de ez már a múlt. Mára már megtéveszthetetlenek. Férfi legyen a talpán, aki őket meghódítja. Aki tiszta lapokkal játszik, annak még sikere is lehet, de aki hátsó szándékkal közeledik, harminc gyönyörű köröm tépi ízekre…
A csalódások korszaka tehát véget ért, a múltat már csak az egykori történetek idézik. Teszik mindezt remek dalokkal, pazar hangokkal, élő zenekarral.
A színen tehát három nő, három díva.
Gyönyörűek, érettek, magabiztosak, mindent tudnak a szerelemről.
Vagy mégsem?
Ki az a férfi ott a nézőtéren? Vagy nem is egy? Talán három?

Az előadás hossza 2 óra egy szünettel.

Közreműködik:

Détár Enikő
Koós Réka
Ladinek Judit
Molnár László
valamint a Madách Színház zenekara

Jelmeztervező:    Fink Evelin
Zenei vezető:    Erős Csaba
Hangszerelte:    Turcsány András, Mozgás    Ladinek Judit,
Látvány:    Szűcsborus János
Vetítés:    Kiss Jenő
Asszisztens:    Dzsurdzsa Kenéz
Rendező:    Molnár László


Jegyár: 3900 Ft

Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.


Jegyek kaphatók:

Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, a www.muveszetekhazamiskolc.hu-n, valamint a JEGY.HU-n.

 

AZ ELŐADÁSRA MINDEN JEGY ELKELT!

 

2017.02.25  19:00 ÉDES ANNA MUSICAL

Budapesti Showszínház Produkció

 

Meglepő műfajt választott Tóth Ádám szerző-rendező Kosztolányi Dezső: Édes Anna című regényének teljesen újszerű bemutatásához. A könnyedebb műfajnak gondolt musical keretében dolgozta fel az 1926-ban íródott és az 1919-22 közötti Magyarországon játszódó tragikus történetet.
A musicalban az eredeti story alapján zajló cselekmény tizenhat remek ritmusú, szövegű, 'slágergyanús' betétdal segítségével, sajátságos módon adja vissza a Kosztolányi mű lényegét.

A cselédtörténetben Kosztolányi az emberi kiszolgáltatottsággal szembeni iszonyatát fejezte ki, az adott kor társadalmi viszonyai között. Akkoriban a cselédet nem vették emberszámba, megalázták és az emiatt felgyülemlett indulat végül tragédiába fulladt...
Mindehhez kitűnő atmoszférát teremt a sodró lendületű zene, a dalok fülbe mászó ritmusa, az érzékeny, kifejező dalszövegek, a tragédia átélésének katartikus élményét nyújtva a nézőnek.
A zenei alap kiválóan illeszkedik a történethez, kifejezi a színpadon zajló eseményeket, visszaadja az érzelmi konfliktusok keltette hullámzásokat.

A musical a kiszolgáltatott cselédlány, illetve az árnyként megjelenő többi megalázott és kihasznált lány és a Vizy család sorsán keresztül üzen a mai világnak. 
De hogy mit, annak megfejtése legyen a nézők feladata....

Addig is lélegzetvisszafojtva figyelhetjük a történetet és dúdolhatjuk a musical két 'slágerét': Isten szeret....Anna az más...., melyek még az előadás után is sokáig csengenek a fülekben.

Szereposztás: 
Édes Anna : Horváth Mónika
Vizy úr: Buch Tibor
Vizyné: Bodnár Vivien
Ficsor: Juhász György
Jancsi úrfi: Getto Márton
Moviszter Úr: Boronyák Gergely
Tatár úr: Szabó Endre 
Tatárné: Farkas Zita
Druma úr: Albert Gábor
Drumáné: Petrovics Regina
Kéményseprő: Lénárt László
Rendőr: Békefi László
Mennyei Margit: Skoperda Nóra
Katica: Polyák Rita
Lidi: Gere Orsolya
Örzsi: Péterffy Lili
Karolin: Sallak Dóra
Lujzi: Kereki Anna

Tánckar: 
Kovács Petra
Langó Bernadett
Szombath Gergő
Hunyadi Balázs

Készítők:
Rendező: Tóth Ádám
Rendező asszisztens: Turóczi Izabell
Zene: Horváth Zsolt Hozsó
Dalszövegek: Tóth Ádám, Horváth Zsolt
Koreográfus: Sallak Petra
Jelmez: Boka Boglárka
Vendég hegedűművész: Nédó Olga

 

Jegyár: 4500 Ft, 3500 Ft

Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009)

 

2017.02.27  19:00 SZEZONBÉRLET 5

MŰSOR: 

Bartók: Két kép op.10

Dohnányi: Koncertstück op.12

Dohnányi: Keringő-szvit op.39

 

MISKOLCI SZIMFONIKUS ZENEKAR

Vezényel: Gál Tamás

 

Közreműködik:

Perényi Miklós - cselló

 

Dohnányi Ernő egyike volt a zenetörténet nagy mókamestereinek. Nevezték már „megrögzött komédiás”-nak is: tagadhatatlan, hogy olykor alig-alig tudjuk eldönteni, egy-egy kiütközőbb megoldását tényleg „komolyan” gondolta-e, vagy inkább csak tréfának szánhatta? Művészetében szellemes játék és felhőtlen derű, virtuozitás és elmélyült líra: egymás elválaszthatatlan rokonaiként találkozik össze. Példa lehet rá a Keringő - szvit (1942‒43) tételfüzére is, amely a szerző egyik utolsó hazai alkotása lett, s így már háborús időkben vallott ‒ mintegy kontrasztképpen ‒ „az élet könnyed, színes forgatagáról”, azzal együtt „a humorról, a szépről, mely ismét eljön majd”, ahogy az életmű egyik méltatója megfogalmazta. Ámde: Dohnányi és a keringő ‒ már jóval a mű komponálása előtt éppoly fogalomnak számított, mint amilyen mértékben összekapcsolódott e táncfajta művészi igényű repertoárja a 19. századi Straussok, majd 20. századi névrokonuk munkásságával. Így sem mindennapi elgondolás volt Dohnányi részéről „tisztán” keringőlejtésű zenei anyagból kiindulva olyan, négytételes szimfonikus művet alkotni, amely szimfónia-jellegzetességeket mutatva nem válik egyívásúból egyhangúvá! S ennek bravúros sikeréről már a Miskolci Szimfonikusokkal pár éve rögzített CD-felvétel kapcsán, eleve meggyőződhetünk, de a februári koncert alkalmával ‒ az élő produkció varázsa folytán ‒ még inkább!

A zseniális muzsikus édesapja hasonlóan nem mindennapi képességekkel megáldott személyiség ‒ valóságos polihisztor ‒ volt: egyformán úttörője a gyorsírás egy fajtájának s a Röntgen-sugarak alkalmazásának a magyarországi gyógyászatban; emellett művészi szinten csellózott is. Amikor Dohnányi Ernő megalkotta Hangversenydarabját gordonkára és zenekarra (1903‒04), a mű áradó lírája már a beteg édesapának szóló vallomássá – és voltaképpeni búcsúvá – lett egyben. A megkapó szépségű darabot most a hasonlíthatatlan Perényi Miklós előadásában élvezheti a miskolci közönség.

Bartók Béla kezdésképpen fölcsendülő alkotása egy lírai (Virágzás), majd pedig egy szatirikus hangú (A falu tánca) zenekari „kép” egymásutánja, a koncertműsor felépítésében így következetesen érvényesül a komolyság és humor kettőssége.


Jegyár: 2900 Ft

Jegyek kaphatók a Filharmónia Magyarország jegyirodájában (Miskolc, Kossuth u. 3., tel.: 46 505 656, e-mail: miskolc@filharmonia.hu) valamint előadás előtt a helyszínen.

2017.03.01  15:00 DAVID WOOD: A MÉZESKALÁCSEMBER Szekszárdi Német Színház német nyelvű vendégjátéka, magyar nyelvű felirattal – a Miskolci Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával

5 éves kortól gyerekmusical

A konyhaszekrényben életre kelnek a mézeskalács figurák, az elegáns borsőrlő, a ravasz Sószóró Uraság, hogy együtt táncoljanak és énekeljenek. Kakukk kisasszony a svájci órából szokása szerint minden órában kakukkol egyet, azonban ezen az estén bereked – és az a veszély fenyegeti, hogy házacskájával együtt a szemétben landol. Persze, ezt a barátai nem hagyják annyiban. A beteg torokra méz a legjobb gyógyír. Itt a bökkenő: a méz a legfelső polcon áll, ahol a magányos és gonosz Teafilter asszonyság lakik teáskanna-lakában. És még ott van Flitsch is, az éhes egér-maffiózó, alias Bokavédő, aki szívesen elnassolná a mézeskalács emberkét. Fantasztikus kaland gyereknek és felnőttnek egyaránt…
Az angol David Wood kedvelt gyerekmusicalje egy izgalmas történet a bátorságról, leleményességről és arról, hogy mindig szükségünk van jó barátokra.

Jegyár: 600 Ft

Jegyek kaphatók:
Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint online a WWW.MUVESZETEKHAZAMISKOLC.HU-n és a JEGY.HU-n.
2017.03.01  19:00 KATHARINA, AVAGY WILLIAM SHAKESPEARE MAKRANCOS HÖLGYE Szekszárdi Német Színház német nyelvű vendégjátéka, magyar nyelvű felirattal – a Miskolci Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával

15 éves kortól 

A DBU-ban előadáshoz készülődnek, Sahkespeare makrancos hölgyét játszaná a társulat, de a színészek nem jelennek meg. Mit lehet ilyenkor tenni? Szükség van egy pár emberre, akik beugranak a színészek helyett.
Az eredeti történet: Lucentio halálosan szerelmes Biancába, legszívesebben rögtön feleségül venné, de a lány apja meghagyta, hogy először a másik, makrancos lányának, Katharinának kell férjhez mennie. Így Lucentiónak nem csak Bianca szívét kell meghódítania és a többi jelentkezőt eltávolítania az útból, hanem párt is kell találnia Katharinának. Petrucchio jó választásnak tűnik: éppen egy gazdag hölgyet keres, és úgy dönt, akarata ellenére is elveszi a lányt feleségül. Rögtön az esküvő után, mely az ara számára megalázóra sikerül, elutazik a pár Veronába. Katharina undok viselkedésével felbőszíti urát, de ő magabiztosan követi tervét, hogy megszelidítse makrancos feleségét.
A három amatőr sok humorral, bájjal és live-zenével változtatja Shakespeare színpadi darabját vidám, vicces színházi élménnyé.

Jegyár: 800 Ft

Jegyek kaphatók:
Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint online a WWW.MUVESZETEKHAZAMISKOLC.HU-n és a JEGY.HU-n.
2017.03.09  19:00 BUDAPEST KLEZMER BAND

Sztárvendég: Falusi Mariann


A Budapest Klezmer Band 1990 óta szórakoztatja közönségét lendületes és humorral átszőtt színpadi fellépéseivel. Virtuóz módon ötvözi a Kárpát-medence különféle zenei irányzatait. A zenekar tagjai hangszereik igazi mesterei, akik a műfaji határokon átívelően újrafogalmazzák a klezmer zenét.

A Budapest Klezmer Band megalakulása óta folyamatosan koncertezik Magyarországon és rendszeresen visszatérő vendége a külföldi zenei fesztiváloknak és kulturális rendezvényeknek.

Európát többször is körbejárták, a tengerentúli országokban és Izraelben is élvezettel hallgatják humorral fűszerezett zenéjüket.

Bármely közönséget elszórakoztatnak földrajzi és műfaji határok nélkül: színházi előadások, könnyűzenei fesztiválok vagy komolyzenei koncertek kedvelőit egyaránt ámulatba ejtik.

Egyik legkülönlegesebb produkciójuk, a klezmer és a klasszikus zenét ötvöző„Klezmer Szvit” neves hazai és külföldi kamarazenekarok részvételével is megszólal nemzetközi turnékon.

A Budapest Klezmer Band 2000 óta 10 különböző rangos elismerést és díjat kapott. A „magyar zenei kultúra szerves részét képező klezmer stílus nemzetközi népszerűsítésért” Kossuth díjjal is kitüntetett Jávori Ferenc és zenekara az eltelt 25 év alatt jelentős ismertségre és lelkes rajongótáborra tett szert.

 

Jegyár: 4700 Ft

Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.


Jegyek kaphatók:
Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint online a WWW.MUVESZETEKHAZAMISKOLC.HU-n és a JEGY.HU-n.

 


2017.03.11  15:00 HALÁSZ JUDIT: CSIRIBIRI

MÜHA Kölyökszínpad bérlet 2017 tavasz – 2. koncert


Az előadásra minden jegy elkelt!


Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben, míg 18 megjelent lemez után egy különleges egész estés filmkoncertet is forgattak a művésznővel. A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.
Halász Judit küldetésének tartja fenntartani a családok, a gyerekek magyar költészet iránti érdeklődését és dalok formájában észrevétlenül felhívni a figyelmüket az élet sok, fontos törvényére, amihez alkalmazkodnunk kell, ha a humanizmus etikája szerint akarunk élni.
A gyerekek - Magyarországon elsőként –  a Mosoly - Rend lovagjának választották. A Vígszínház tagja, - a magyarországi UNICEF elnökségi tagja. A magyar állam Jászai Mari – és Érdemes Művész – díjjal, a Magyar Köztársasági Tiszti Keresztjével, valamint Kossuth- díjjal jutalmazta eddigi munkáját.

 

Jegyár: 2500 Ft

 

Keressék  15% kedvezménnyel előadásunkat a MÜHA Kölyökszínpad 2017 tavasz bérletben is február 12-ig!

2017.03.11  11:00 HALÁSZ JUDIT: CSIRIBIRI

Az előadásra minden jegy elkelt!


Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben, míg 18 megjelent lemez után egy különleges egész estés filmkoncertet is forgattak a művésznővel. A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.
Halász Judit küldetésének tartja fenntartani a családok, a gyerekek magyar költészet iránti érdeklődését és dalok formájában észrevétlenül felhívni a figyelmüket az élet sok, fontos törvényére, amihez alkalmazkodnunk kell, ha a humanizmus etikája szerint akarunk élni.
A gyerekek - Magyarországon elsőként –  a Mosoly - Rend lovagjának választották. A Vígszínház tagja, - a magyarországi UNICEF elnökségi tagja. A magyar állam Jászai Mari – és Érdemes Művész – díjjal, a Magyar Köztársasági Tiszti Keresztjével, valamint Kossuth- díjjal jutalmazta eddigi munkáját.


Jegyár: 2500 Ft

Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.


Jegyek kaphatók:
Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint online aWWW.MUVESZETEKHAZAMISKOLC.HU-nés a JEGY.HU-n.


Keressék  15% kedvezménnyel előadásunkat a MÜHA Kölyökszínpad 2017 tavasz bérletben is február 12-ig!


2017.03.13  19:00 TŰZVARÁZS BÉRLET V.
MŰSOR: 
Elgar: e-moll gordonkaverseny Op. 85
Bruckner: IV. (Esz-dúr „Romantikus”) szimfónia

VEZÉNYEL: 

KÖZREMŰKÖDŐK: 
Várdai István - gordonka

Hány és hányféle alkotói megfogalmazásban tárulkozhat elénk a zenei végtelen! Aki egyszer is hallotta már Edward Elgar e-moll gordonkaversenyének kezdetét, gondolatban bizonyára összekapcsolja ezeket az ütemeket a határtalan tér (és idő) képzetével! Várdai István, hangszerének nemzetközi téren is az egyik elismert művésze, Dmitrij Sosztakovics drámai hangú II. gordonkaversenyének 2014. évi ‒ bravúros ‒ előadása után most az angol zeneszerző költői tónusú versenyművének tolmácsolójaként tér vissza városunkba.

Anton Bruckner IV. szimfóniájának sejtelmes kezdete pedig az ébredő élet: a hajnal, s általa a fény születésének, majd szétáradásának páratlan ihletű zenei foglalata. Ahogyan az osztrák komponista megannyi alkotásában megfigyelhető, ebben a remekműben is egyéni hangon ötvöződik egybe természetpoézis és vallásos tartalom, s minden újromantikus (wagneri) vonás mellett félreismerhetetlenül ott érezzük a hazai szimfonikus tradíció, főként Schubert örökségének inspiratív hátterét. Maga a szerző többféleképpen is utalt arra a gyanítható, belső „programra”, amely a darab egészén átível, az ébredés-tónust követően madárdalt, imát, vadászatot, majd a vadászok táncát az erdőben ‒ és további romantikus képek sorát ‒ ideértve. A befejezés viszont, mondhatni, már kozmikus dimenziókba lép át: a mű általa mintegy a végtelenbe tágul, s a fölzengő Esz-dúr harmónia mintha bolygórendszerek és csillagok ‒ azaz magának az Univerzumnak a ‒ keringését s harmóniáját „képezné le” emberi füllel befogadható hangokká. Harmonia mundi: fényben úszó, fölragyogó kiteljesedettségként.

A világjáró – és Miskolcon az utóbbi másfél évtizedben számos alkalommal megfordult ‒ Marco Balderi vezényletével csendül fel Elgar közkedvelt versenyműve (1918‒1919), majd Bruckner másfél évtizeden át (1874‒1888 között) komponált és csiszolt, katartikus erejű alkotása.


2017.03.16  18:00 KIS EMBER NAGY GONDDAL JÁR - DOMBÓVÁRI ISTVÁN ÖNÁLLÓ ELŐADÁSA, VENDÉG: BELLUS ISTVÁN

Az alacsony ember tényleg mindig kompenzál?
Minden kisnövésűben ott lapul egy elfojtott Napóleon?
Kimondhatjuk-e azt hogy létezik alacsonybűnözés?
A mi komplexusaink vannak olyan jók mint a másoké?
Többek között ezekre a fontos kérdésekre is keressük a választ Dombóvári István vadonatúj önálló estjében, melyben egyedül a poénok nem szállnak majd alacsonyan.
Vidám közösségfejlesztő tréning vetítéssel, zenével közel másfél órában.
Dombi garanciát vállal arra hogy ha az előadás végére nem száll el minden komplexusunk akkor végleg rögzül. 

 Az előadás időtartama kb. 2*40 perc, 1 szünettel


Jegyár:
2900 Ft

 

Jegyek kaphatók:
Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint a JEGY.HU oldalon.

2017.03.17  19:00 CSÍK ZENEKAR KONCERT

Vendég: Kiss Tibor (Quimby)


 Az előadásra minden jegy elkelt!


“Közel 30 éve, hogy a magyar népzenei élet egyik lelkesen tanuló, tudását szeretettel továbbadó, bátran igényesen alkotó, elismerten népszerű együttese a Csík zenekar.


“Elképesztő mennyi sokszínű zenei élményt élhetünk át bármelyik percben a napjainkban zajló technológiai forradalom eszközeinek segítségével, mégis szüksége van a lelkünknek arra, hogy meglelje, felfedezze a saját zenei hovatartozását, érezze ennek sodrását, lüktetését.  A Csík zenekar muzsikájának sajátos hangzásvilága is lehet az a valami, ami segít a lelkünknek rátalálni erre. Hiszen zenei gondolataik újra formálják, a jelenkor művészetévé, élő városi folklórrá varázsolják csodás örökségünket, a magyar népzenét.
Ráadásul egy koncertélménynél sokkal többet adnak:
Kultúrát, kalandozást a zene világába, örömöt, és megnyugvást a hétköznapokban.” (Csík János)Jegyár: 3700 Ft

Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.


Jegyek kaphatók:

Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint online a www.muveszetekhazamiskolc.hu-n, és a JEGY.HU-n.
2017.03.18  19:00 MÜLLER PÉTER: A SORSFORMÁLÁS MÁGIÁJA

Az előadásra minden jegy elkelt!

A valódi segítség nem az, ha útilámpást adok a kezedbe, hanem ha megmutatom, miként gyújtsd meg a lángot a saját szívedben. Az előadás témája szorosan kötődik Az élet művészete c. könyvhöz.

 

Jegyár: 2500 Ft

 

Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.

 

Jegyek kaphatók:
Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint online a WWW.MUVESZETEKHAZAMISKOLC.HU-n és a JEGY.HU-n.

 


 

2017.03.20  19:00 SZEZONBÉRLET 6
LISZT FERENC KAMARAZENEKAR

Koncertmester: Tfirst Péter

Miklósa Erika - szoprán

Műsor
J. S. Bach: 3. brandenburgi verseny
L. Boccherini: Éjszakai őrjárat Madridban
E. Grieg: Holberg szvit
G. F. Händel: Szerelmi mámor „Il delirio amoroso”

Jegyár: 2900 Ft

Jegyek kaphatók: a Filharmónia Magyarország jegyirodájában (Miskolc, Kossuth u. 3., tel.: 46 505 656, e-mail: miskolc@filharmonia.hu) valamint előadás előtt a helyszínen.
2017.03.24  19:00 PÉTERFY BORI & LOVE BAND AKUSZTIK: FÁK, DENEVÉREK, PIÓCÁK

Péterfy Bori színésznő-énekesnő 2007-ben alakult zenekara, a Love Band két

sanzon-pop-rock lemez után egy rockzenekartól szokatlan vállalkozásba

vágott: régebbi dalaik egy részét végletesen kifordították, és már-már

fájdalmasan lassúra hangszerelték át. Emellett kilenc vadonatúj

pszichedelikus popszámot is írtak, s ezekből a dalokból állt össze a 2B

címet viselő album, amely 2010 februárjában jelent meg, és élőben már

sikeresen debütált a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti

Hangversenytermében. A zenekar ismét akusztikus koncerttel lép a közönség

elé a miskolci Művészetek Házában.

 

Jegyár: 3400 Ft, 2900 Ft, 2600 Ft
Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.


Lepje meg kedvesét egy koncertélménnyel Valentin nap alkalmából!

Ha február 7-14. között páros belépőjegyet vált a Péterfy Bori & Love Band akusztik koncertre, 30% kedvezményt biztosítunk mindkét jegy árából. A kedvezmény érvényesíthető: az MKK központi jegypénztárában, online a www.jegy.hu oldalon a MUHAValentin2016 kuponkód megadásával a vásárlási folyamat végén.


Jegyek kaphatók:

Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint online a WWW.MUVESZETEKHAZAMISKOLC.HU-n és a JEGY.HU-n.

2017.03.25  16:00 AKVARELL LEMEZBEMUTATÓ KONCERT

Szécsi Viktória, Vihula Mihajló, Parai Roland

Az egyre sikeresebb "AKVARELL" nevű miskolci formáció "SZÉLJEGY" című CD album bemutató koncertet ad. A CD-n lévő összes dal NÉMETHI LAJOS verseire épül. A bemutató a nagy gála-koncert formában lesz, ahol olyan sztárvendégek működnek közre mint: PERLA vonósnégyes, BERNÁTH FERENC - gitárművész, VÍZI VIKTOR M.I.E.Z. énekese, MIZRAB jazz együttes és LUKÁCS GÁBOR színművész.       


Jegyár:
1500 Ft; diák, nyugdíjas, csoportos jegy (15 főtől) 1000 Ft

Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.Jegyek kaphatók:
Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint online a WWW.MUVESZETEKHAZAMISKOLC.HU-n és a JEGY.HU-n.

2017.03.30  19:00 HANGFORRÁS BÉRLET V.
MŰSOR: 
Mahler: III. szimfónia

VEZÉNYEL: 

KÖZREMŰKÖDŐK: 
Fazekas Gyermekkar – karigazgató: Balásné Molnár Ildikó
M. E. Bartók Béla Zeneművészeti Intézet Nőikara – karigazgató: Sándor Zoltán
Ének: Schöck Atala

A 2016/17-es évad igazi szenzációt is tartogat: először csendül föl miskolci hangversenyen a zenetörténet legnagyobb szabású szimfóniája! Senkit se riasszon el a kivételes élmény lehetőségétől a 100 perc körüli előadási idő: a darab egyetlen pillanata sem érdektelen, hiszen a szerző rá oly jellemző módon, folyvást gondoskodott az újabb és újabb meglepetésekről! Maga Mahler vallott így készülőfélben levő művéről: „Az én szimfóniám olyasvalami lesz, amilyet nem hallott még a világ! A természet teljessége kap benne hangot, s mesél oly mélységes titkokat, amelyeket talán ha álmunkban sejtünk!” – írta egy magánlevelében. Az inspiráló környezet sem volt éppen köznapias: Steinbach am Attersee-ben, az osztrák tóvidék paradicsomi idilljében, nyaranta dolgozott gigantikus művén a komponista, 1893–96 között. Munkaszentély gyanánt egy kicsiny, réten álló házikót építtetett magának a tóhoz közel, ahol immár távol a világ zajától, elmélyült magányban dolgozhatott, időnként kisebb-nagyobb kirándulásokat is téve. Ám a levelében ecsetelt természeti teljesség mégsem egyszerűen és kizárólagosan alpesi ihletést, hanem sokkal inkább kozmikus dimenziókkal fölruházott fogalmat fed. Ahogyan Mahler is hangsúlyozta, az egész világ tükröződik művében; „én magam is szinte csak hangszer vagyok, amelyen a Mindenség játszik” – írta ugyanott. A hat tétel élén eredetileg szereplő címfeliratok sokat elárulhatnak a szerzői törekvésekről:

1. Pán ébredése: bevonul a nyár

2. Amit a mezei virágok mesélnek nekem

3. Amit az erdei állatok mesélnek nekem

4. Amit az ember mesél nekem (szövege Nietzsche Zarathustrájából)

5. Amit az angyalok mesélnek nekem (szövege A fiú csodakürtje c. gyűjteményből)

6. Amit a szerelem mesél nekem.

A végtelen tágasságú, lassú folyamként tovahömpölygő finálé nyilvánvalóan Csajkovszkij – alig valamivel korábbi – VI. szimfóniájának újszerű megoldására reflektál. Az orosz zeneszerző vallomásával ellentétben ez a vég viszont nem elbukás, hanem beteljesülés. Hitvallás az élet mellett.

A grandiózus mű miskolci előadása alapvetően helybeli összefogás eredményeként jön létre. Az altszólam tolmácsolójaként a nagyszerű Schöck Atalát hallhatjuk majd.


2017.03.31  19:00 Rejtő Jenő - Szente Vajk - Gulyás Levente: A SZŐKE CIKLON - zenés akció vígjáték

Az előadásra minden jegy elkelt!


A Szegedi Szabadtéri Játékok, a Művészetek Háza Gödöllő és a Játékszín közös produkciója.

színpadra alkalmazta: Szente Vajk

Rejtő ŐZE ÁRON
Magda FÖLDES ESZTER
Apa SZEREDNYEY BÉLA
Munkás PUSZTASZERI KORNÉL 
Szomszéd CSONKA ANDRÁS
zongorán közreműködik: Gulyás Levente / Erős Csaba
Díszlettervező: Bátonyi György
Jelmeztervező: Kovács Yvette Alida
Zeneszerző: Gulyás Levente
Dramaturg: Lőkös Ildikó
Ügyelő: Kabódi Szilvia
Súgó: Dobos Erika, Sajben Anita
Rendezőasszisztens: Erdélyi Adrienn, Petyi János
Rendező: SZENTE VAJK

 „Az élethez kell egy kis őrültség!” – és Evelyn Weston személyesen hozza el nekünk, miközben egy fegyenc szoros kíséretében az Álmodó Buddha nevű szobrocskát hajszolja, s bár az autóvezetés terén erős hiányosságokat mutat, de ez nem zavarja abban, hogy szőke ciklonként kapja föl s hurcolja Európán és a Szaharán át a borostát nem tűrő tudós Sir Bannistert. Ezekután még néhány családi kapcsolatra is fény derül, és megkerül egy bizonyos neszesszer, hogy aztán levonhassuk a konzekvenciát: „az élet olyan, mint egy nyári ruha mellénye – rövid és céltalan.” Rejtő Jenő népszerű regényéből Szente Vajk készített színpadi adaptációt, melyben maga Rejtő Jenő is fölbukkan... Öt színész huszonöt szerepben meg még egy zongorista.


Az előadás hossza: 2 óra 30 perc, egy szünettel


Jegyár: 4500 Ft

Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.


Jegyek kaphatók:
Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint online a WWW.MUVESZETEKHAZAMISKOLC.HU-n és a JEGY.HU-n.

2017.04.01  18:00 KALAMAKARA - INDONÉZIA MÁS SZEMMEL KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ ÉS MŰVÉSZETI BEMUTATÓ

Kiállító művészek:

Bárdos Yvette - fotó

Ur Eleonóra -  batik

Balogh László - festmény


Kiállításmegnyitó: 2017. április 1. szombat 18.00

Köszöntőt mond:
Pfliegler Péter Miskolc MJV alpolgármestere
Novák Irén Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője


A kiállítást megnyitja: Wening Esthyprobo Fatandari az Indonéz Köztársaság magyarországi nagykövete

 

A kiállítás megnyitóját Bárdos Yvette jávai maszkos táncbemutatója teszi színesebbé, melyet Térfy András és Szatai Márton kísér balinéz rindik gamelan hangszeren, majd ételkóstoló az indonéz ízvilágból…

 

A kulturális rendezvény az Indonéz Köztársaság Budapesti Nagykövetségének támogatásával jött létre.

 

A kiállításmegnyitóra a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
A regisztrációs jegyek átvehetők a Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2.) Tel.: 46/508-844, 30/846-3009


A kiállítás megtekinthető: 2017. április 28-ig, minden nap 14:00–22:00 között.


2017.04.02  10:30 CIRÓKA BABAKONCERT

KÖZREMŰKÖDŐK: 
Műsorvezető és forgatókönyvíró: Bukáné Kaskötő Marietta

A Miskolci Szimfonikus Zenekar  nagyon fontos küldetésének tekinti, hogy a zenében rejlő hihetetlen élményt és lehetőségeket minden korosztállyal megismertesse. Mivel aki egyszer „eljegyezte” magát a zenével, annak az egész életét és gondolkodásmódját meghatározza és jobbá teheti. A 0-3 éves korosztály számára a Ciróka babakoncertek nyújtanak rendhagyó körülmények között páratlan klasszikus zenei élményt.

Kitárulnak zeneország kapui: a Ciróka-hangversenyeken a Miskolci Szimfonikus Zenekar művészei és barátai, Zim-züm, a méhecske, Fáncsi, a kiselefánt, Cirmike, a kiscica és Boróka, a kisróka egy-egy kalandos felfedező útra hívják az apróságokat. Természetesen a forgatókönyv összeállítása során az az egyik elsődleges szempont, hogy a néhány hónapos karon ülők és az izgő-mozgó egy-három éves babák is aktívan kivehessék részüket a közös játékból kísérőikkel együtt.

A konvencióktól eltérő interaktív koncerteken játékos, vidám és önfeledt szórakozásnak lehet részese minden csöppség. Mesebeli történeteken keresztül ismerkedhetnek meg a hangszerek világával, az ölbéli- és körjátékok során pedig ritmusérzékük és zenei hallásuk is tökéletesedik. A zene csodás erejének köszönhetően olyan élmények részeseivé válhatnak a legkisebbek is, amelyek egy életen át elkísérik őket.

A Ciróka sorozatban kényelmes, bababarát környezettel várjuk a közönségünket. A műsorok szakmai programjának kialakításán zenepedagógusok, zenészek és gyakorló szülők dolgoztak, akik figyelembe vették a  gyerekek speciális igényeit. Itt nem a megszokott értelemben vett zenei nevelés a célunk, hanem elsősorban egy élményt szeretnénk nyújtani, amely magával ragadja őket mindenféle kötöttség és elvárás nélkül. Felkelteni a figyelmüket, és olyan zenei ingerekkel körülvenni őket, amelyeket otthoni környezetükben talán nem kapnak meg. Célunk, hogy mind a gyermekek, mind a felnőttek jól érezzék magukat koncertjeinken.

 

2017.04.02  16:00 CIRÓKA BABAKONCERT

KÖZREMŰKÖDŐK: 
Műsorvezető és forgatókönyvíró: Bukáné Kaskötő Marietta

A Miskolci Szimfonikus Zenekar  nagyon fontos küldetésének tekinti, hogy a zenében rejlő hihetetlen élményt és lehetőségeket minden korosztállyal megismertesse. Mivel aki egyszer „eljegyezte” magát a zenével, annak az egész életét és gondolkodásmódját meghatározza és jobbá teheti. A 0-3 éves korosztály számára a Ciróka babakoncertek nyújtanak rendhagyó körülmények között páratlan klasszikus zenei élményt.

Kitárulnak zeneország kapui: a Ciróka-hangversenyeken a Miskolci Szimfonikus Zenekar művészei és barátai, Zim-züm, a méhecske, Fáncsi, a kiselefánt, Cirmike, a kiscica és Boróka, a kisróka egy-egy kalandos felfedező útra hívják az apróságokat. Természetesen a forgatókönyv összeállítása során az az egyik elsődleges szempont, hogy a néhány hónapos karon ülők és az izgő-mozgó egy-három éves babák is aktívan kivehessék részüket a közös játékból kísérőikkel együtt.

A konvencióktól eltérő interaktív koncerteken játékos, vidám és önfeledt szórakozásnak lehet részese minden csöppség. Mesebeli történeteken keresztül ismerkedhetnek meg a hangszerek világával, az ölbéli- és körjátékok során pedig ritmusérzékük és zenei hallásuk is tökéletesedik. A zene csodás erejének köszönhetően olyan élmények részeseivé válhatnak a legkisebbek is, amelyek egy életen át elkísérik őket.

A Ciróka sorozatban kényelmes, bababarát környezettel várjuk a közönségünket. A műsorok szakmai programjának kialakításán zenepedagógusok, zenészek és gyakorló szülők dolgoztak, akik figyelembe vették a  gyerekek speciális igényeit. Itt nem a megszokott értelemben vett zenei nevelés a célunk, hanem elsősorban egy élményt szeretnénk nyújtani, amely magával ragadja őket mindenféle kötöttség és elvárás nélkül. Felkelteni a figyelmüket, és olyan zenei ingerekkel körülvenni őket, amelyeket otthoni környezetükben talán nem kapnak meg. Célunk, hogy mind a gyermekek, mind a felnőttek jól érezzék magukat koncertjeinken.

 

2017.04.03  19:00 A SZÍV HÍDJAI

Robert James Waller: Madison megyei hídjai című regénye alapján 

 

Az Óbudai Társaskör és az Orlai Produkciós Iroda előadása


Szereplők:
Udvaros Dorottya
László Zsolt
Szamosi Zsófia
Chován Gábor

1965. Amerikai kisváros. Egy nő, aki Olaszországból Amerikába költözött, hogy régi terveit feladva, feleség és anya legyen egy farmon. Egy férfi, aki a National Geographic számára készít fényképeket a környék fedett hídjairól. Egy véletlen találkozás, amelyből megrendítő szerelem lesz. Sorsuk talán mindig egymás felé tartott – még ha nem is tudtak róla. Négy napjuk van rá, hogy gyökeresen megváltoztassák egymás életét. Lehetséges ez?

A Madison megye hídjai című film Meryl Streep és Clint Eastwood főszereplésével meghódította az egész világot. Magyarországon először Udvaros Dorottya és László Zsolt kelti életre a felkavaró történetet.


Jegyár: 4200 Ft

Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.


Jegyek kaphatók:
Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint online a WWW.MUVESZETEKHAZAMISKOLC.HU-n és a JEGY.HU-n.

 

2017.04.06  18:00 DR. CSERNUS IMRE PSZICHIÁTER ELŐADÁSA: MEGBOCSÁTÁS, ELENGEDÉS„Tanuld meg elengedni a múlt szerelmeit, szeretteit! És tanuld meg tiszteletben tartani az ő döntésüket! Mert ami nincs, az fájhat, de attól még nem lesz. Ha egy kapcsolat nincs lezárva, nem beszéltétek meg a dolgokat, akkor csak abbahagytátok, de nem zártátok le! Valaminek a görcsös életben tartása. Valaminek, ami halott! Ami megdöglött! Arra vágysz, hogy majd összefuttok. Vagy ez valamiféle bosszú? Hogy lásson téged? Így, ahogy kinézel? Hogy tessék? Ezt csináltad velem! Ez lett belőlem! Vagy valami illúzió fenntartása? Hiszen még mindig itt van mellettem. Az igazi szeretet ott kezdődik, ha én tiszteletben tartva elengedem azt, aki szeretne elmenni, bármennyire is fáj nekem. Szeretteink, szerelmeink elengedését meg kell élni, gyászolni és ezekből szükséges tanulnunk. Önismeret, önbizalom nélkül pedig egy ismétlődő folyamat részei leszünk, amelyet gyermekeink követendő példaként élhetnek meg. Érdemes változtatni, mert önmagunk tisztelete nélkül csak felnőttnek látszó emberek vagyunk.”

Jegyár: 2700 Ft

Jegyek kaphatók:
Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint online a JEGY.HU-n.

 

2017.04.08  15:00 ÉGI VIRÁGPOR - GRYLLUS VILMOS TAVASZI GYERMEKKONCERTJE
MÜHA KÖLYÖKSZÍNPAD BÉRLET 2017 TAVASZ - 3. koncert


“Bodzavirágból, bodzavirágból
hullik a, hullik a sárga virágpor…
…hullj le te zápor, égi virágpor,
égen nyíló bodzavirágból”    

(Nemes Nagy Ágnes)

Itt a tavasz, a megújulás, a természet várva várt újjászületése. A tavaszt köszönti minden dal, minden ének. A hazatérő madarakat, a téli álomból ébredő állatokat és a napsütésben szirmot bontó virágokat.
Éljen a tavasz és a vidámság Gryllus Vilmos tavaszi gyermekkoncertjén, amely ismét bővelkedik majd jó hangulatú gyermekdalokban, pörgős nyelvtörőkben, és kedves főhősőkben!

Jegyár: 2200 Ft

Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.

Jegyek, bérletek kaphatók: a Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, a www.muveszetekhazamiskolc.hu-n és a jegy.hu-n.Keressék  15% kedvezménnyel előadásunkat a MÜHA Kölyökszínpad 2017 tavasz bérletben is február 12-ig!

2017.04.10  19:00 OPERETT NAGYKONCERT 2 részben a Kalocsai Színház előadásában

ÚJ MŰSOR!​


​Sztárvendég: OSZVALD MARIKA

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel újra  operett nagykoncerttel örvendezteti meg a műfaj rajongóit, fiatalokat és idősebbeket a Pesti Magyar Operett Színpad és az est sztárvendége, Oszvald Marika Kossuth-díjas, Érdemes Művész. Az operettshow fellépői egy egész estés előadással lépnek színpadra a Művészetek Házában  és repítik el közönségüket egy könnyed dallamvilágba.


Jegyár: 3300 Ft


Jegyek kaphatók:
Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), valamint online a WWW.MUVESZETEKHAZAMISKOLC.HU-n és a JEGY.HU-n.

 

2017.04.11  19:00 SZEZONBÉRLET 7 Miskolci Szimfonikus Zenekar

Anasztázia Razvaljajeva – hárfa

Vezényel: David Curtis

Műsor:
C. Debussy: Kis szvit
G. Pierné: Hárfaverseny
M. Ravel: Bevezetés és Allegro
M. Ravel: Pavane egy infánsnő halálára
C. Debussy: A tenger

Jegyár: 2900 Ft

Jegyek kaphatók a Filharmónia Magyarország jegyirodájában (Miskolc, Kossuth u. 3., tel.: 46 505 656, e-mail: miskolc@filharmonia.hu) valamint előadás előtt a helyszínen.
2017.04.20  19:00 KONCZ ZSUZSA - VADVILÁG LEMEZBEMUTATÓ KONCERT

Koncz Zsuzsa igazi állócsillag a magyar popzene egén, dalai minden korban aktuálisan a mához szólnak – ráadásul egyáltalán nem elérhetetlen legenda, hiszen koncertjeivel folyamatos és eleven kapcsolatot tart fent közönségével.
2016 novemberében megjelent Koncz Zsuzsa vadonatúj albuma Vadvilág címmel ami három hét alatt aranylemez lett, februárban pedig már platinalemez címmel büszkélkedhet.
A Vadvilág megjelenését követően Zsuzsa országos turnéra indult. A miskolci tavaszi koncerten bemutatkozik az új lemez, de természetesen hallhatunk olyan régi nagy kedvenceket is, amelyektől Koncz Zsuzsa az lett, aki: ünnepelt, rajongott sztár és közvetlen, őszinte előadó.


Jegyár: 4700 Ft

Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.

Jegyek kaphatók:
Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint online a WWW.MUVESZETEKHAZAMISKOLC.HU-n és a JEGY.HU-n.


2017.04.22  19:00 KISCSILLAG ZENEKAR: MENETSZÉL (AKUSZTIKUS KONCERT)

Vendég: Németh Juci

 

Menetszél a Kiscsillag egyik emblematikus dala, a 12 éves zenekar első szerzeményeinek egyike. Fontos kiinduló pontja ez a zenekar legutóbbi Szeles című albumának, de előfutára a tavaly bemutatott Semmi Konferencia című koncertszínházi előadásnak és az idén megjelenő azonos címet viselő ötödik Kiscsillag albumnak is. Akik követik a zenekar pályafutását, hamar észreveszik az összefüggést az akusztikus formáció, az Idáig tudom a történetet sorozat és a legutóbbi Semmi Konferencia című koncertszínházi előadás között.

A Menetszél koncerten a nézők az elmúlt tíz év és az ezen idő alatt elkészült négy album dalai mellett az új lemez dalaiból is ízelítőt kapnak.

 

Jegyár: 3200 Ft

Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.Jegyek kaphatók:
Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint online a WWW.MUVESZETEKHAZAMISKOLC.HU-n és a JEGY.HU-n.

 

2017.04.24  19:00 TŰZVARÁZS BÉRLET VI.
MŰSOR: 
Debussy: Játékok – táncköltemény
Prokofjev: I. zongoraverseny Op. 10
Debussy: Egy faun délutánja
Ravel (–Kocsis Zoltán): Couperin sírja

KÖZREMŰKÖDŐK: 
Falvai Katalin - zongora

„Szamárnak nem való fácánpecsenye, ha bele is tömjük, megárt neki.” –

Kodály így írt egykoron a budapesti közönségről. Az idők változnak, s a közönség ma már világszerte él a napi táplálékkal, s ínyencek módjára ízlelgeti a még a fácánpecsenyénél is finomabb zenefalatokat, amelyeket manapság nem is oly ritkán tálalnak fel neki a zeneirodalom minden zegét-zugát felfedezni vágyó előadóművészek. Ez történik a jelen esetben is: egy gondos, a zenefilológia bugyraitól sem visszariadó zeneszerző-előadó kínál a miskolci közönségnek olyan műsort, ami csupa különlegességből áll, mégis kiad egy szokványos értelemben vett menüt. Az Egy faun délutánjának kivételével csupa ritkán játszott műről van szó, amelyektől részint technikai nehézségük, részint viszonylagos ismeretlenségük miatt berzenkednek egyes előadók. Remélhetőleg a Jeux – kiváló muzsikusok számára is komoly próbatételt jelentő – akkord- és hangszínforgataga után üdítőleg hat majd Prokofjev közismerten szarkasztikus stílusa, az Egy faun délutánja hangszínvarázsát pedig semmiképpen sem olthatja ki Ravel bevallottan klasszicizáló szándékú sorozata, amelyben a szerző nem is igazán a nagy francia barokk komponistának, hanem inkább az első világháborúban elhunyt bajtársainak állít emléket. A Bolero alkotója által meghangszereletlen tételeket azért írtam át, mert csonkának éreztem a komponista által átdolgozott négy tételt. Csak a Toccata lehet igazán méltó befejezése ennek – az egyik legjelentősebb francia komponistára talán legjellemzőbb – ciklusnak.


Budapest, 2016. március 23.  

                          

                                                                                                          Kocsis Zoltán

 

2017.04.29  18:00 DUMA AKTUÁL - Hadházi László, Kovács András Péter, Litkai Gergely, Lovász László

A műsor az elmúlt hónap történéseit dolgozza fel havi rendszerességgel, közélet, politika, súlytalan bulvár események, művészet és kultúra 2*45 percben (néha több), szünettel. Vetítések, videók és váratlan színpadi elemek keverednek helyszíni tudósításokkal és indokolatlan táncbetétekkel. A fellépők Hadházi László, Kovács András Péter, Litkai Gergely és Wahorn András, a műsorvezető Lovász László.


Jegyár:
3100 Ft

Jegyek kaphatók: a jegy.hu-n és a Tourinform Irodában 3530 Miskolc, Széchenyi u. 16. Tel.: + 36 46 350 425 

e-mail: info@hellomiskolc.hu

Nyitva tartás:
Hétfő-péntek: 8.30-17.00
Szombat: 9.00-14.00
Vasárnap (főszezonban): 10.00-14.00

2017.05.04  18:00 BARKÓ JUDIT: ANTiIZGULIN

Könyvbemutatóval egybekötött előadás a lámpaláz leküzdésének módszeréről

“Tíz év tanári gyakorlat, húsz év televíziós riporteri, műsorvezetői tapasztalat és több mint tizenöt év önismereti kurzus vezetése nyomán kommunikációs mentorként személyre szabott tréningeket tartok. Hamarosan megjelenő könyvem a LÁMPALÁZ leküzdésének általam kidolgozott módszerét foglalja össze. A lámpaláz, a nyilvános szerepléstől való félelem az emberek többségének nehézséget okoz sokszor a hétköznapi életben is.

Tanárként, vizsgáztatóként gyakran éreztem, hogy bár egy tanítvány birtokában van a tudásnak, a számonkérés okozta stressz hatására mégsem tud megszólalni. Megjelenhetnek kellemetlen testi tünetek: kéztördelés, akaratlan mozgások, izzadás, szívdobogás, akadozó beszéd, vagy akár a logikus gondolkodás pillanatnyi leállása.

Számtalanszor láttam riporterként, műsorvezetőként, hogy egy-egy vendég képtelen kezelni a nyilvános fellépést, szereplést. Persze, csak nehezítő körülmény, ha olyasmiről kérdezik, ami számára, vagy a közvélemény felé nehezen vállalható adatokat, tényeket, eseményeket tartalmaz.

Kidolgoztam tehát egy speciális, személyre szabott Kommunikációs Tréninget, az AntiIzgulint, és az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy sikerrel. Szükségességét mi sem bizonyítja jobban, mint egy megrendítő eredménnyel zárult nemzetközi felmérés, mely szerint az ember félelmei között az elsők között szerepel a többnyire lámpalázzal járó nyilvános szereplés.”

Az AntiIzgulin előadás során szóba kerül, hogy milyen tünetei vannak, és mi okozza a lámpalázat, valamint az, hogy miképpen lehet gyorsan, egyszerűen és végleg megszabadulni tőle.

Minden érdeklődőt várunk, aki lámpalázzal küzd, de azokat is, akik a jövőben szeretnének segíteni másokon (tanárok, pszichológusok, coachok, életmódtanácsadók, stb.), és szívesen elsajátítanák a módszert, az ősszel kezdődő workshop-ok során.

Az előadás időtartama 70 perc.

A könyv a helyszínen megvásárolható és dedikálásra is van lehetőség!


Jegyár: 1500 Ft
Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.

Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, a www.muveszetekhazamiskolc.hu-n, valamint a JEGY.HU-n.

 


2017.05.05  19:00 L’ ART POUR L’ART TÁRSULAT: HALVÁNYLILA GŐZ

Megszületett a L'art pour l'art Társulat legújabb, sorrendben 17. önálló színházi estje.... Sokáig halványlila gőzük sem volt, hogy milyen címet adjanak az őrületes műsornak, aztán a probléma megoldotta saját magát, így lett a Halványlila gőz.
Az immár 31 éve fennálló Társulat ezúttal is mindent megtett annak érdekében, hogy a nézők nevetőizmai egy percig se pihenjenek.

Jegyár: 3500 Ft


Jegyek kaphatók:
Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint online a WWW.MUVESZETEKHAZAMISKOLC.HU-n és a JEGY.HU-n.

 

2017.05.06  19:00 A MUZSIKÁS EGYÜTTES bemutatja „Allegro Barbaro” címmel Bartók és Kodály zongoramuzsikája a népzene szárnyán

Közreműködik: Fülei Balázs zongoraművész
Petrás Mária (Moldva, ének), Farkas Zoltán és Tóth Ildikó (tánc)
Mit hallhatott Bartók gyűjtő körútjai során? Milyen dalok, motívumok, hangszerek hagyhattak nyomot a lelkében, fejében, és később, a műveiben, például a Román népi táncokban, vagy az Allegro Barbaroban? És mely dallamok hathattak Kodályra? Hogyan kapcsolódnak össze darabjai – a klasszikus zene ritka gyöngyszemei – a népzenével? Izgalmas és lendületes előadás adja meg mindezekre a választ a Muzsikás együttes és Fülei Balázs koncertjén, ahol a hangszerek, az ének, a tánc mind-mind ezekhez a kérdésekhez visz közelebb. A Muzsikás együttes tavaszi országjáró körútjának hangversenyein felváltva, egymást kiegészítve, és egymás hatását felerősítve szólal meg a népzene, valamint Kodály és Bartók zongoradarabjai.

Jegyár: 2900 Ft, 2500 Ft

Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.

Jegyek kaphatók:
Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint online a WWW.MUVESZETEKHAZAMISKOLC.HU-n
és a JEGY.HU-n.
2017.05.08  19:00 SZEZONBÉRLET 8


Miskolci Szimfonikus Zenekar


Vezényel: Gál Tamás
Balázs János – zongora

Műsor:
R. Wagner: A nürnbergi mesterdalnokok - nyitány
Liszt F.: A-dúr zongoraverseny
R. Schumann: 4. d-moll szimfónia

Jegyár: 2900 Ft

Jegyek kaphatók: a Filharmónia Magyarország miskolci irodájában (3530 Miskolc, Kossuth u.3.), illetve a koncert előtt a helyszínen.

2017.05.15  19:00 TŰZVARÁZS BÉRLET VII.
MŰSOR: 
Haydn: Az évszakok - oratórium

VEZÉNYEL: 
KÖZREMŰKÖDŐK: 
Zeneakadémia Alma Mater Kórusa
Theodora Raftis (szoprán)
Kálmán László (tenor)
Fülep Máté (basszus)

Az évszakok váltakozása, épp a periodicitás nyomán megszülető harmóniával: e varázslatos misztérium minduntalan foglalkoztatja az emberiséget, már a régmúlt időktől kezdve. Joseph Haydn népszerű oratóriuma mellett elegendő ehhez a legújabb, világszenzáció értékű francia természetfilmre utalni.

Az évszakok a komponista időskori remeke (1799‒1801), a 18. századi derűnek és optimizmusnak azzal a fajtájával átitatva, melyet az életműbeli legfontosabb előzmény ‒ és társdarab ‒, A teremtés kapcsán is gyakran emlegetünk. Lényegében idilli képek sora a szövegkönyv, fókuszában a hagyományos falusi élettel: ennek megfelelően Haydn zenéje is népi eredetű impulzusokkal vált telítetté, sőt a mester utolsó oratóriuma mindeme tulajdonságai révén műfajtörténeti újdonsággá lett. Hangjaiban egyaránt megelevenedik a tavasz mámoros ébredése, a nyári hőség és zivatar, a föld bő áldása, majd a téli táj kietlensége. Szántó-vető, szüretelő, pásztori és vadászjelenetek, végül a jó meleg szobában, télvíz idején szomszédolva szorgoskodó, mesélgető-daloló falusiak életképei váltják egymást, mindvégig a természetes életöröm affektusában. S időnként azok füzérét hol az éltető Nap, hol az erényes emberi tulajdonságok dicséretei, vagy konklúzióként az Úrnak hálát adó kórustételek teszik teljesebbé. Egyediségében is jellemző megoldás, hogy miközben a falusi gazda, Simon mester derűs hangon énekel a földmíves tavaszi teendőiről, a zeneszerző vidáman „becsempészi” a zenekar játszanivalói közé saját, 94. („Üstdobütés”) szimfóniájának II. tételtéma-idézetét (természetesen az eredeti, vaskos humorú csattanó nélkül): ez is, mint megannyi további eszköz, a jó kedély szolgálója a darabban. S e harmonikus létközösség viszonyai közt mindennek megvan a maga rendje és helye, így még a fagyott téli puszták balsorsú vándora is biztos menedékhez jut. Végül pedig a télnek a tavasz általi elűzetése magasabb rendű: üdvtörténeti értelmet nyer az eljövendő feltámadás szimbólumaként.

Somos Csaba, azt est dirigense, az idei évtől ‒ mint Antal Mátyás utóda ‒ a Nemzeti Énekkar új karigazgatója.

2017.05.16  19:00 DÉS MIHÁLY: PESTI BAROKK Orlai Produkciós Iroda

Szereplők: Kern András - Szabó Kimmel Tamás - Bánfalvi Eszter/ Grisnik Petra - László Lili - Schruff Milán - Mészáros Máté
Rendező: Göttinger Pál

Budapesti bulik a nyolcvanas évek derekán. Szerelmi bonyodalmak, hódítások, megcsalások, barátságmítoszok, besúgók. A harmincegynéhány éves Koszta János otthonosan mozog ebben a világban, mégsem találja a helyét. A felhíguló Kádár-korszakban kell léteznie - szeretteit elengednie, zavaros nőügyeit tisztáznia, kezdődő felnőttségét kitalálnia. Mennie vagy maradnia - közben pedig élnie. Honnan is kezdje? És hová juthat el? Mire megy azzal, hogy okosan látja élete hülyeségeit? Szerethető, szánalomra méltó, gyenge és erős felváltva.
Egyetlen stabil pont van az életében: a nagyanyja…
És közben: pesti. Rendíthetetlenül pesti.
Dés Mihály regényéből Kern András készített színpadi változatot.

Jegyár: 4900 Ft, 4500 Ft

Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.

Jegyek kaphatók:
Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint online a WWW.MUVESZETEKHAZAMISKOLC.HU-n és a JEGY.HU-n.
2017.05.21  17:00 VARRÓ DÁNIEL ÉS AZ ESZTER-LÁNC MESEZENEKAR KONCERTJE

"NEM, NEM, HANEM"


Interaktív koncert gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek


„Bűbáj és varázslat, rímek és ritmusok kavalkádja Varró Dániel verseiben. Gyermeki szív, angyali lélek, könnyű kéz és mérhetetlenül komolyan vett mesterségbeli tudás.”

„Dallamok, versek, bábok, buborékok, ukulele, gitár, bőgő, furulya, dob, derbuka és társai pörögnek ezerrel. Kárász Eszter játszik, táncol, énekel, hadonász, varázsol, miközben viccesen és kedvesen vagy szomorkásan csengnek-pengnek a Varró Dani-dalok.”

Aki volt már Varró Dani-felolvasáson és Eszter-lánc koncerten, tudhatja, milyen elsöprő lendülettel rántják magukkal a gyerekeket erre a szédítő kirándulásra a zene és kortárs versek világába. És tudja azt is, hogy ez élmény újra és újra. Aki nem tudja, annak pedig érdemes mindenképp kipróbálnia!

 

A zenekar tagjai:

Kárász Eszter (ének, ukulele, furulya, tilinkó)

Becze Gábor (nagybőgő)

Clemente Gábor (ütőhangszerek)

Molnár György (gitár, ének)

Veér Csongor (hegedű)

 

Jegyár: 2000 Ft

Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.

Jegyek kaphatók:

Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, a www.muveszetekhazamiskolc.hu-n, valamint a JEGY.HU-n.

2017.05.24  18:00 DR. ZACHER GÁBOR előadása
" Varázsgombáktól a kémiai terrorizmusig - avagy a toxikológia 10 000 éves kultúrtörténete"

Dr. Zacher Gábor A toxikológia kultúrtörténete

Gének, mérgek, énképek
Ismeretterjesztő „ElőadáSOKK”

Dr. Zacher Gábor: A varázsgombáktól a kémiai terrorizmusig – A toxikológia 10 000 éves kultúrtörténete (Ez nem kell!)
A különleges előadáson sok egyéb érdekes információ és történet mellett megtudhatjuk, hogy Rómeó Júliájának tetszhalott állapota bizony csak mese, hogy milyen veszélyei lehetnek a „varázsgombák” fogyasztásának, illetve hogy Van Gogh miért használt olyan sok sárga festéket alkotói korszakának utolsó periódusában.

Jegyár: 1500 Ft

Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, MKK ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk.

Jegyek kaphatók:
Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, valamint online a WWW.MUVESZETEKHAZAMISKOLC.HU-n és a JEGY.HU-n.
2017.05.27  10:00 „VIII. Dunán innen, Tiszán túl” KÁRPÁT-MEDENCEI IFJÚSÁGI NÉPMŰVÉSZETI TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY BORSOD–ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ELŐVÁLOGATÓ
(népmese, népzene, népdal, néptánc)

·
Fővédnök: Dr. Kriza Ákos
Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere

Szervezők:
Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége Mente Egyesület
Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
2017.06.10  10:00 „VIII. Dunán innen, Tiszán túl” 2017 KÁRPÁT-MEDENCEI IFJÚSÁGI NÉPMŰVÉSZETI TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY DÖNTŐ
(népmese, népzene, népdal, néptánc)


Fővédnök: Dr. Kriza Ákos
Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere

Szervezők:
Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége Mente Egyesület
Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Art Mozi

2016.09.01 - 2016.09.08  15:30 Jégkorszak 5. – A nagy bumm 3D (Ice Age: Collision Course) (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, 99 perc, 2016 (6)
2016.09.01 - 2016.09.08  17:45 A mestergyilkos - Feltámadás (Mechanic: Resurrection) (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, thaiföldi-francia akciófilm, 99 perc, 2016 (16)
2016.09.01 - 2016.09.08  20:00 EURÓPAI PANORÁMA: Szexkemping (Renesse) (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, holland vígjáték, 80 perc, 2016 (16)
2016.09.01 - 2016.09.08  16:00 EURÓPAI PANORÁMA: A művészet templomai: Bosch – A gyönyörök kertje (Bosch: Garden of Dreams) (Béke Art mozi)

színes, feliratos, spanyol dokumentumfilm, 85 perc, 2016 (12)

2016.09.01 - 2016.09.08  18:00 EURÓPAI PANORÁMA: Szex, mámor, rock’n’roll (Belgica) (Béke Art mozi) színes, fekete-fehér, feliratos, belga-francia film, 127 perc, 2016 (16)
2016.09.01 - 2016.09.08  20:15 A remény receptje (An) (Béke Art mozi) színes, feliratos, japán-francia-német film, 113 perc, 2015 (12)
2016.09.09 - 2016.09.18  00:00 13. Jameson CineFest (Uránia Art mozi) Filmfesztivál
2016.09.09 - 2016.09.17  00:00 13. Jameson CineFest (Béke Art mozi) Filmfesztivál
2016.09.18 - 2016.09.21  16:00 EURÓPAI PANORÁMA: Fantomfiú (Phantom Boy) (Béke Art mozi) színes, magyarul beszélő, belga-francia animációs film, 84 perc, 2015 (12)
2016.09.18 - 2016.09.21  18:00 EURÓPAI PANORÁMA: Mondd ki, hogy uborka (Des nouvelles de la planete Mars) (Béke Art mozi) színes, feliratos, francia-belga vígjáték, 101 perc, 2016 (16E)
2016.09.18 - 2016.09.21  19:45 Ponyvaregény (Pulp fiction) (Béke Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai krimi, 150 perc, 1994 (18)

2016.09.19 - 2016.09.21  15:30 Kilenc élet (Nine Lives) (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, francia-kínai fantasy, 89 perc, 2016 (12)
2016.09.19 - 2016.09.21  17:30 A Snowden fájlok (Snowden) (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, német-amerikai életrajzi film, … perc, 2015 (12)
2016.09.19 - 2016.09.21  20:00 A Snowden fájlok (Snowden) (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, német-amerikai életrajzi film, … perc, 2015 (12)
2016.09.22 - 2016.09.28  17:30 Gólyák 3D (Storks) (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, … perc, 2016 (6)
2016.09.22 - 2016.09.28  20:00 EURÓPAI PANORÁMA: Ütközés (Collide) (Uránia Art mozi) színes, …, angol-német akcióthriller, 98 perc, 2016 (16)
2016.09.22 - 2016.09.28  16:00 Casablanca (Béke Art mozi) fekete-fehér, magyarul beszélő, amerikai romantikus film, 102 perc, 1942 (12)
2016.09.22 - 2016.09.28  18:00 Casablanca (Béke Art mozi) fekete-fehér, magyarul beszélő, amerikai romantikus film, 102 perc, 1942 (12)
2016.09.22 - 2016.09.28  20:15 Kút (Béke Art mozi) színes, magyar thriller, … perc, 2016 (16E)
2016.09.22 - 2016.09.28  15:30 Gólyák 3D (Storks) (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, 2016 (6)
2016.09.29 - 2016.10.05  15:30 Gólyák 3D (Storks) (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, … perc, 2016 (6)
2016.09.29 - 2016.10.05  17:30 Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei 3D (Miss Peregrine's Home for Peculiar Children) (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, amerikai-belga-angol kalandfilm, … perc, 2016 (12E)
2016.09.29 - 2016.10.05  20:00 Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei 3D (Miss Peregrine's Home for Peculiar Children) (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, amerikai-belga-angol kalandfilm, … perc, 2016 (12E)
2016.09.29 - 2016.10.05  16:00 Ernelláék Farkaséknál (Béke Art mozi) színes, magyar film, 80 perc, 2016 (16)
2016.09.29 - 2016.10.05  17:45 Ernelláék Farkaséknál (Béke Art mozi) színes, magyar film, 80 perc, 2016 (16)
2016.09.29 - 2016.10.05  19:15 EURÓPAI PANORÁMA: Toni Erdmann (Béke Art mozi) színes, feliratos, német-osztrák vígjáték, 162 perc, 2016 (16)
2016.10.06 - 2016.10.12  15:30 Európai Panoráma: Bridget Jones babát vár (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, angol romantikus vígjáték, 123 perc, 2016 (16)

2016.10.06 - 2016.10.12  17:45 Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei 3D (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, amerikai-belga-angol kalandfilm, 127 perc, 2016 (12)
2016.10.06 - 2016.10.12  20:15 A lány a vonaton (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, amerikai thriller, 112 perc, 2016 (16)
2016.10.06 - 2016.10.08  16:00 Pizsamaparti (Béke Art mozi) színes, magyarul beszélő, svéd-holland családi film, 79 perc, 2016 (6)
2016.10.06 - 2016.10.08  18:00 Tűz a tengeren (Béke Art mozi) színes, feliratos, olasz-francia dokumentumfilm, 109 perc, 2016 (12)
2016.10.06 - 2016.10.08  20:00 Kiéhezettek (Béke Art mozi) színes, magyarul beszélő, angol-amerikai horror, 101 perc, 2016 (16)
2016.10.09  14:15 Európai Art Mozi Nap: A kis herceg (Béke Art mozi)

színes, magyarul beszélő, francia animációs film, 108 perc, 2015 (6)

2016.10.09  16:00 Európai Art Mozi Nap: Olli Maki legboldogabb napja (Béke Art mozi)

fekete-fehér, feliratos, finn-svéd-német film, 92 perc, 2016 (12)

2016.10.09  17:30 Európai Art Mozi Nap: Toni Erdmann (Béke Art mozi)

színes, feliratos, német-osztrák vígjáték, 162 perc, 2016 (16)

2016.10.09  20:15 Európai Art Mozi Nap: Érettségi (Béke Art mozi)

színes, feliratos, román-francia-belga film, 128 perc, 2016 (16)

2016.10.10 - 2016.10.12  16:00 Pizsamaparti (Béke Art mozi) színes, magyarul beszélő, svéd-holland családi film, 79 perc, 2016 (6)
2016.10.10 - 2016.10.12  18:00 Tűz a tengeren (Béke Art mozi) színes, feliratos, olasz-francia dokumentumfilm, 109 perc, 2016 (12)
2016.10.10 - 2016.10.12  20:00 Kiéhezettek (Béke Art mozi) színes, magyarul beszélő, angol-amerikai horror, 101 perc, 2016 (16)
2016.10.13 - 2016.10.19  15:30 Kubo és a varázshúrok 3D (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 101 perc, 2016 (12)

Kiemelt helyár: 900 Ft
2016.10.13 - 2016.10.19  17:30 Inferno (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, amerikai-japán-török-magyar misztikus thriller, 121 perc, 2016 (16)
2016.10.13 - 2016.10.19  20:00 Inferno (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, amerikai-japán-török-magyar misztikus thriller, 121 perc, 2016 (16)
2016.10.13 - 2016.10.19  16:00 Az utolsó tangónk (Béke Art mozi) színes, feliratos, argentin-német dokumentumfilm, 85 perc, 2015 (12)
2016.10.13 - 2016.10.19  18:00 Titkok és vallomások (Béke Art mozi) színes, feliratos, olasz-francia thriller, 103 perc, 2016 (16)
2016.10.13 - 2016.10.19  20:15 24 hét (Béke Art mozi) színes, feliratos, német film, 102 perc, 2016 (16)
2016.10.20 - 2016.10.26  15:30 Inferno (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, amerikai-japán-török-magyar misztikus thriller, 121 perc, 2016 (16)
2016.10.20 - 2016.10.26  17:45 Jack Reacher: Nincs visszaút (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 118 perc, 2016 (16)

Kiemelt helyár: 700 Ft
2016.10.20 - 2016.10.26  20:00 Jack Reacher: Nincs visszaút (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 118 perc, 2016 (16)

Kiemelt helyár: 700 Ft
2016.10.20 - 2016.10.26  16:00 Egy őrült pillanat (Béke Art mozi) színes, magyarul beszélő, francia romantikus vígjáték, 105 perc, 2015 (16)
2016.10.20 - 2016.10.26  18:00 Európai Panoráma: Érettségi (Béke Art mozi) színes, feliratos, román-francia-belga film, 128 perc, 2016 (16)
2016.10.20 - 2016.10.26  20:15 Mindenáron esküvő (Béke Art mozi)

színes, magyarul beszélő, spanyol vígjáték, 91 perc, 2015 (16)

2016.10.23  14:00 1956-ra emlékezünk: A temetetlen halott - Nagy Imre naplója (Béke Art mozi)

színes, fekete-fehér, magyar-szlovák-lengyel történelmi film, 124 perc, 2004 (12)

2016.10.27 - 2016.10.28  15:30 Trollok 3D (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, amerikai animációs kalandfilm, 92 perc, 2016 (6)
2016.10.27 - 2016.11.02  20:00 Jack Reacher: Nincs visszaút (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 118 perc, 2016 (16) 

Kiemelt helyár: 700 Ft
2016.10.27  16:00 Európai Panoráma: A kis herceg (Béke Art mozi)

színes, magyarul beszélő, francia animációs film, 108 perc, 2015 (6)

2016.10.27  18:15 Európai Panoráma: Halál Szarajevóban (Béke Art mozi)

színes, feliratos, francia-boszniai film, 85 perc, 2016 (16)

 

A 13. JamesonCineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Kitekintő Programjának egyik filmje

2016.10.27  20:15 Európai Panoráma: Halál Szarajevóban (Béke Art mozi)

színes, feliratos, francia-boszniai film, 85 perc, 2016 (16)

 

A 13. JamesonCineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Kitekintő Programjának egyik filmj
2016.10.28  16:00 Mozinet Filmnapok: A sors kegyeltjei...meg a többiek (Béke Art mozi)

színes, feliratos, német-francia vígjáték, 122 perc, 2016 (16)

2016.10.28  20:00 Mozinet Filmnapok: A szobalány (Béke Art mozi)

színes, feliratos, dél-koreai romantikus film, 141 perc, 2016 (18)

2016.10.29  14:00 Országos rajzfilmünnep: Vuk (Uránia Art mozi)

színes, magyar rajzfilm, 74 perc, 1981 (0)

2016.10.29  15:30 Országos rajzfilmünnep: Lúdas Matyi (Uránia Art mozi)

színes, magyar rajzfilm, 70 perc, 1979 (0)

2016.10.29  16:45 Országos Rajzfilmünnep: Bogyó és Babóca - Játszótársak (Uránia Art mozi)

színes, magyar családi animációs film, 70 perc, 2014 (0)

2016.10.29  18:00 Trollok 3D (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, amerikai animációs kalandfilm, 92 perc, 2016 (6)
2016.10.29  14:30 Országos rajzfilmünnep: Vízipók csodapók (Béke Art mozi)

színes, magyar rajzfilm, 73 perc, 2002 (0)

2016.10.29  18:00 Mozinet Filmnapok: Állva maradni (Béke Art mozi)

színes, feliratos, francia film, 100 perc, 2016 (18)

 

2016.10.29  20:15 Mozinet Filmnapok: Az ügyfél (Béke Art mozi)

színes, feliratos, iráni-francia film, 125 perc, 2016 (12)

2016.10.30  15:30 Trollok 3D (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, amerikai animációs kalandfilm, 92 perc, 2016 (6)
2016.10.30  16:00 Mozinet Filmnapok: A sors kegyeltjei...meg a többiek (Béke Art mozi)

színes, feliratos, német-francia vígjáték, 122 perc, 2016 (16)

2016.10.30  18:00 Mozinet Filmnapok: A vörös teknős (Béke Art mozi)

színes, francia-japán animációs film, 80 perc, 2016 (6)

2016.10.30  20:00 Mozinet Filmnapok: A szobalány (Béke Art mozi)

színes, feliratos, dél-koreai romantikus film, 141 perc, 2016 (18)

2016.10.31  16:00 Mozinet Filmnapok: Olli Maki legboldogabb napja (Béke Art mozi)

fekete-fehér, finn-svéd-német film, 92 perc, 2016 (12)

2016.10.31  18:00 Mozinet Filmnapok: Állva maradni (Béke Art mozi)

színes, feliratos, francia film, 100 perc, 2016 (18)

2016.10.31  20:15 Mozinet Filmnapok: Az ügyfél (Béke Art mozi)

színes, feliratos, iráni-francia film, 125 perc, 2016 (12)


2016.11.01 - 2016.11.02  15:30 Trollok 3D (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, amerikai animációs kalandfilm, 92 perc, 2016 (6)
2016.11.01 - 2016.11.02  16:00 Európai Panoráma: A kis herceg (Béke Art mozi)

színes, magyarul beszélő, francia animációs film, 108 perc, 2015 (6)

2016.11.01 - 2016.11.02  18:15 Európai Panoráma: Halál Szarajevóban (Béke Art mozi)

színes, feliratos, francia-boszniai film, 85 perc, 2016 (16)

 

A 13. JamesonCineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Kitekintő Programjának egyik filmj
2016.11.01 - 2016.11.02  20:15 Európai Panoráma: Halál Szarajevóban (Béke Art mozi)

színes, feliratos, francia-boszniai film, 85 perc, 2016 (16)

 

A 13. JamesonCineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Kitekintő Programjának egyik filmj
2016.11.01 - 2016.12.07  16:00 EURÓPAI PANORÁMA: Én, Daniel Blake (I, Daniel Blake) (Béke Art mozi) színes, feliratos, angol-francia film, 100 perc, 2016 (16)
2016.11.03 - 2016.11.09  15:30 Trollok 3D (Trolls) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai animációs kalandfilm, 92 perc, 2016 (6)

2016.11.03 - 2016.11.09  17:30 A könyvelő (The Accountant) (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, amerikai akció-thriller, 128 perc, 2016 (16)
2016.11.03 - 2016.11.09  20:00 Lángelmék (Masterminds) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték, 94 perc, 2016 (16)

Kiemelt helyár: 700 Ft
2016.11.03 - 2016.11.04  16:00 EURÓPAI PANORÁMA: Mérges Buddha (Der zornige Buddha) (Béke Art mozi)

színes, feliratos, német-osztrák dokumentumfilm, 98 perc, 2016 (12)

2016.11.03 - 2016.11.04  18:00 EURÓPAI PANORÁMA Jutalomjáték (Béke Art mozi)

színes, magyar-angol vígjáték, 89 perc, 2016

2016.11.05  15:30 EURÓPAI PANORÁMA: Mérges Buddha (Der zornige Buddha) (Béke Art mozi)

színes, feliratos, német-osztrák dokumentumfilm, 98 perc, 2016 (12)

2016.11.06 - 2016.11.07  16:00 EURÓPAI PANORÁMA: Mérges Buddha (Der zornige Buddha) (Béke Art mozi)

színes, feliratos, német-osztrák dokumentumfilm, 98 perc, 2016 (12)

2016.11.06 - 2016.11.09  18:00 EURÓPAI PANORÁMA Jutalomjáték (Béke Art mozi)

színes, magyar-angol vígjáték, 89 perc, 2016

2016.11.08  16:00 XVI. Lengyel Filmnap Ünnepélyes megnyitó: Szögliget, Szádvár, Derenk, Lengyel szív (Béke Art mozi)

Szögliget, Szádvár, Derenk

színes, magyar dokumentumfilm lengyel és angol felirattal, 42 perc

Lengyel szív

színes, magyar dokumentumfilm, 27 perc, 2016 (0)

 

Ezekre a filmekre a vetítés ingyenes!

2016.11.09  16:00 EURÓPAI PANORÁMA: Mérges Buddha (Der zornige Buddha) (Béke Art mozi)

színes, feliratos, német-osztrák dokumentumfilm, 98 perc, 2016 (12)

2016.11.10 - 2016.11.16  15:30 Doktor Strange 3D (Doctor Strange) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai fantasy, 115 perc, 2016 (12)

Kiemelt helyár: 900 Ft
2016.11.10 - 2016.11.16  17:30 Sully – Csoda a Hudson folyón (Sully) (Uránia Art mozi) színes, feliratos, amerikai életrajzi film, 96 perc, 2016 (12)
2016.11.10 - 2016.11.16  20:00 A martfűi rém (Uránia Art mozi)

színes, magyar thriller, 122 perc, 2016 (18)

Kiemelt helyár: 700 Ft
2016.11.10 - 2016.11.13  16:00 EURÓPAI PANORÁMA Harmadik típusú találkozások Zsigmond Vilmossal (CloseEncounterswith Vilmos Zsigmond) (Béke Art mozi) színes, feliratos, francia dokumentumfilm, 80 perc, 2016 (12)
2016.11.10 - 2016.11.13  18:00 Café Society (Béke Art mozi) színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 96 perc, 2016 (12)
2016.11.10 - 2016.11.13  20:15 EURÓPAI PANORÁMA Állva maradni (Restervertical) (Béke Art mozi) színes, feliratos, francia film, 100 perc, 2016 (18)
2016.11.15 - 2016.11.16  16:00 EURÓPAI PANORÁMA Harmadik típusú találkozások Zsigmond Vilmossal (CloseEncounterswith Vilmos Zsigmond) (Béke Art mozi) színes, feliratos, francia dokumentumfilm, 80 perc, 2016 (12)
2016.11.15 - 2016.11.16  18:00 Café Society (Béke Art mozi) színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 96 perc, 2016 (12)
2016.11.15 - 2016.11.16  20:15 EURÓPAI PANORÁMA Állva maradni (Restervertical) (Béke Art mozi) színes, feliratos, francia film, 100 perc, 2016 (18)
2016.11.17 - 2016.11.23  15:30 Barbie: Csillagok között (Barbie: Star LightAdventure) (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 79 perc, 2016 (6)
2016.11.17  17:30 XXV. Francia Filmnapok Ünnepélyes megnyitó: Egy őrült pillanat (Un moment d'egarement) (Uránia Art mozi)

színes, feliratos, francia romantikus vígjáték, 105 perc, 201 5 (16)

 

2016.11.17 - 2016.11.23  20:00 EURÓPAI PANORÁMA Az utolsó emberig (BloodFather) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, francia akcióthriller, 88 perc, 2016 (16)

2016.11.17 - 2016.11.23  16:00 XXV. Francia Filmnapok Belle és Sébastien – A kaland folytatódik (Belle et Sébastien, l'aventurecontinue) (Béke Art mozi)

színes, feliratos, francia kalandfilm, 97 perc, 2015 (6)

2016.11.17 - 2016.11.23  18:00 Aladin legújabb kalandjai (Les nouvellesaventures d'Aladin) (Béke Art mozi) színes, feliratos, francia-belga vígjáték, 107 perc, 2015 (12)
2016.11.17 - 2016.11.23  20:15 A sors kegyeltjei… meg a többiek (Ma loute) (Béke Art mozi) színes, feliratos, német-francia vígjáték, 122 perc, 2016 (16)
2016.11.18 - 2016.11.23  17:30 Érkezés (Arrival) (Uránia Art mozi)

színes, feliratos, amerikai sci-fi, 116 perc, 2016

2016.11.24 - 2016.11.30  15:30 Visszaemlékezés a CineFestre: Toni Erdmann (Uránia Art mozi) színes, feliratos, német-osztrák vígjáték, 162 perc, 2016 (16)
2016.11.24 - 2016.11.30  18:30 Visszaemlékezés a CineFestre: ErnelláékFarkaséknál (Uránia Art mozi) színes, magyar film, 80 perc, 2016 (16)
2016.11.24 - 2016.11.30  20:00 Éjszakai ragadozók (NocturnalAnimals) (Uránia Art mozi) színes, feliratos, amerikai thriller, 117 perc, 2016 (16)
2016.11.24 - 2016.11.27  16:00 Így jártam a mostohámmal (Lolo) (Béke Art mozi)

színes, feliratos, francia vígjáték, 99 perc, 2015 (16)

2016.11.24 - 2016.11.27  18:00 Életem NAGY szerelme (Un homme a la hauteur) (Béke Art mozi)

színes, feliratos, francia romantikus film, 98 perc, 2016 (12)

2016.11.24 - 2016.11.27  20:15 Állva maradni (Restervertical) (Béke Art mozi)

színes, feliratos, francia film, 100 perc, 2016 (18)

2016.11.26 - 2016.11.27  14:00 Adventi Matiné: Szaffi (Uránia Art mozi)

színes magyar rajzfilm, 76 perc, 1984 (0)

Adventi helyár: 450 Ft!

2016.11.26 - 2016.11.27  14:00 Adventi Matiné: Macskafogó (Béke Art mozi)

színes magyar rajzfilm, 96 perc, 1986 (6)

Adventi helyár: 450 Ft!

2016.11.28 - 2016.11.30  16:00 A mélység kalandora (L'odyssée) (Béke Art mozi)

színes, feliratos, francia életrajzi film, 122 perc, 2016 (6)

2016.11.28 - 2016.11.30  18:00 Mondd ki, hogy uborka! (Des nouvelles de la planete Mars) (Béke Art mozi)

színes, feliratos, francia-belga vígjáték, 101 perc, 2016 (16)

2016.11.28 - 2016.11.30  20:15 Az eljövendő napok (L'avenir) (Béke Art mozi)

színes, feliratos, francia-német film, 102 perc, 2016 (16)

2016.12.01 - 2016.12.07  20:00 Halj már meg! (Uránia Art mozi)

színes, magyar krimi-vígjáték, 105 perc, 2016 (16)

Kiemelt helyár: 700 Ft
2016.12.01 - 2016.12.07  17:30 Vaiana 3D (Moana) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, 103 perc, 2016 (6)

Kiemelt helyár: 900 Ft

2016.12.01 - 2016.12.07  15:30 Vaiana 3D (Moana) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, 103 perc, 2016 (6)

Kiemelt helyár: 900 Ft

2016.12.01 - 2016.12.07  17:45 Cop mortem (Béke Art mozi) színes, magyar akciófilm, 106 perc, 2016 (16)
2016.12.01 - 2016.12.07  19:45 A szobalány (Agassi) (Béke Art mozi) színes, feliratos, dél-koreai romantikus film, 141 perc, 2016 (18)
2016.12.03 - 2016.12.04  14:00 Adventi Matiné: Mátyás, az igazságos (Uránia Art mozi)

színes, magyar rajzfilm, 70 perc, 1985 (0)

Adventi helyár: 450 Ft!

2016.12.03 - 2016.12.04  14:00 Adventi Matiné: Macskafogó 1. (Béke Art mozi)

színes, magyar rajzfilm, 96 perc, 1986 (6)

Adventi helyár: 450 Ft!
2016.12.08 - 2016.12.14  15:30 Legendás állatok és megfigyelésük 3D (Fantastic Beasts and Where to Find Them) (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, angol-amerikai fantasy, 133 perc, 2016 (12)
2016.12.08 - 2016.12.14  18:00 Hivatali Karácsony (Office Christmas Party) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 105 perc, 2016 (16)

Kiemelt helyár: 700 Ft
2016.12.08 - 2016.12.14  20:00 Szövetségesek (Allied) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai thriller, 124 perc, 2016 (16)

Kiemelt helyár: 700 Ft
2016.12.08 - 2016.12.14  16:00 EURÓPAI PANORÁMA: Hideg hegyek (Cold of Kalandar) (Béke Art mozi) színes, magyar-török film, 130 perc, 2015 (12)
2016.12.08 - 2016.12.14  18:15 #Sohavégetnemérős (Béke Art mozi) színes, zenés magyar film, 100 perc, 2016 (16)
2016.12.08 - 2016.12.14  20:15 Az ügyfél (Forushande) (Béke Art mozi) színes, feliratos, iráni-francia film, 125 perc, 2016 (12)
2016.12.10 - 2016.12.11  14:00 Adventi Matiné: Leo és Fred, avagy igaz történetek két jó barátról (Uránia Art mozi)

színes, magyar rajzfilm, 65 perc, 1987 (0)

Adventi helyár: 450 Ft!

2016.12.10 - 2016.12.11  14:00 Adventi Matiné: Vizipók csodapók (Béke Art mozi)

színes, magyar rajzfilm, 73 perc, 2002 (0)

Adventi helyár: 450 Ft!

2016.12.15 - 2016.12.21  15:30 Zsivány egyes- Egy Star Wars történet 3D (RogueOne: A Star Wars Story) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 2016 (12)

Kiemelt helyár: 1000 Ft

2016.12.15 - 2016.12.21  18:00 Zsivány egyes - Egy Star Wars történet 3D (RogueOne: A Star Wars Story) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 2016 (12)

Kiemelt helyár: 1000 Ft

2016.12.15 - 2016.12.21  20:30 Zsivány egyes - Egy Star Wars történet 3D (RogueOne: A Star Wars Story) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 2016 (12)

Kiemelt helyár: 1000 Ft

2016.12.15 - 2016.12.21  16:00 A 13. JamesonCineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Music Docs programjának filmje: Soul exodus (Béke Art mozi)

színes, magyar zenés dokumentumfilm, 95 perc, 2016 (12)

2016.12.15 - 2016.12.21  17:45 EURÓPAI PANORÁMA: Az ismeretlen lány (La filleinconnue) (Béke Art mozi) színes, feliratos, belga film, 113 perc, 2016 (16)
2016.12.15 - 2016.12.21  20:00 EURÓPAI PANORÁMA: Derült égből Apu (Demaintoutcommence) (Béke Art mozi) színes, magyarul beszélő, francia-angol vígjáték, 90 perc, 2016 (12)
2016.12.17 - 2016.12.18  14:00 Adventi Matiné: Vuk (Uránia Art mozi)

színes, magyar rajzfilm, 74 perc, 1981 (0)

Adventi helyár: 450 Ft!

2016.12.17 - 2016.12.18  14:00 Adventi Matiné: Lúdas Matyi (Béke Art mozi)

színes, magyar rajzfilm, 70 perc, 1979 (0)

Adventi helyár: 450 Ft!

2016.12.22 - 2016.12.23  15:30 Vaiana 3D (Moana) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, 103 perc, 2016 (6)

2016.12.22 - 2016.12.23  17:30 Zsivány egyes- Egy Star Wars történet 3D (RogueOne: A Star Wars Story) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 133 perc, 2016 (12)

Kiemelt helyár: 1000 Ft

2016.12.22 - 2016.12.23  20:00 Zsivány egyes- Egy Star Wars történet 3D (RogueOne: A Star Wars Story) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 133 perc, 2016 (12)

Kiemelt helyár: 1000 Ft

2016.12.22 - 2016.12.23  16:00 EURÓPAI PANORÁMA: Másodállás (Un petit boulot) (Béke Art mozi) színes, magyarul beszélő, francia-belga vígjáték, 100 perc, 2016 (12)
2016.12.22 - 2016.12.23  18:00 EURÓPAI PANORÁMA Hóesés Barcelonában (Barcelona, nit d'hivern) (Béke Art mozi) színes, feliratos, spanyol vígjáték, 95 perc, 2015 (16)
2016.12.22 - 2016.12.23  20:15 EURÓPAI PANORÁMA A mélység kalandora (L'odyssée) (Béke Art mozi) színes, magyarul beszélő, francia életrajzi film, 122 perc, 2016 (12)
2016.12.25 - 2016.12.28  15:30 Vaiana 3D (Moana) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, 103 perc, 2016 (6)

2016.12.25 - 2016.12.28  17:30 Zsivány egyes- Egy Star Wars történet 3D (RogueOne: A Star Wars Story) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 133 perc, 2016 (12)

Kiemelt helyár: 1000 Ft

2016.12.25 - 2016.12.28  20:00 Zsivány egyes- Egy Star Wars történet 3D (RogueOne: A Star Wars Story) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 133 perc, 2016 (12)

Kiemelt helyár: 1000 Ft

2016.12.25 - 2016.12.28  16:00 EURÓPAI PANORÁMA Másodállás (Un petit boulot) (Béke Art mozi) színes, magyarul beszélő, francia-belga vígjáték, 100 perc, 2016 (12)
2016.12.25 - 2016.12.28  18:00 EURÓPAI PANORÁMA Hóesés Barcelonában (Barcelona, nit d'hivern) (Béke Art mozi) színes, feliratos, spanyol vígjáték, 95 perc, 2015 (16)
2016.12.25 - 2016.12.28  20:15 EURÓPAI PANORÁMA A mélység kalandora (L'odyssée) (Béke Art mozi) színes, magyarul beszélő, francia életrajzi film, 122 perc, 2016 (12)
2016.12.29 - 2016.12.30  15:30 Zsivány egyes- Egy Star Wars történet 3D (RogueOne: A Star Wars Story) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 133 perc, 2016 (12)

Kiemelt helyár: 1000 Ft

2016.12.29 - 2016.12.30  18:00 Zsivány egyes- Egy Star Wars történet 3D (RogueOne: A Star Wars Story) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 133 perc, 2016 (12)

Kiemelt helyár: 1000 Ft

2016.12.29 - 2016.12.30  17:30 EURÓPAI PANORÁMA Egyesült Szerelmes Államok (Zjednoczonestanymiłości) (Béke Art mozi) színes, feliratos, lengyel-svéd film, 106 perc, 2016 (18)
2016.12.29 - 2016.12.30  20:00 EURÓPAI PANORÁMA Bridget Jones babát vár (Bridget Jones's Baby) (Béke Art mozi) színes, magyarul beszélő, angol romantikus vígjáték, 123 perc, 2016 (16)
2017.01.02 - 2017.01.04  15:30 Zsivány egyes- Egy Star Wars történet 3D (RogueOne: A Star Wars Story) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 133 perc, 2016 (12)

Kiemelt helyár: 1000 Ft

2017.01.02 - 2017.01.04  18:00 Zsivány egyes- Egy Star Wars történet 3D (RogueOne: A Star Wars Story) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 133 perc, 2016 (12)

Kiemelt helyár: 1000 Ft

2017.01.02 - 2017.01.04  20:30 A 73. Velencei Filmfesztivál nyitófilmje: Kaliforniai álom (La LaLand) (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus film, 128 perc, 2016 (12)
2017.01.02 - 2017.01.04  17:30 EURÓPAI PANORÁMA Egyesült Szerelmes Államok (Zjednoczonestanymiłości) (Béke Art mozi) színes, feliratos, lengyel-svéd film, 106 perc, 2016 (18)
2017.01.02 - 2017.01.04  20:00 EURÓPAI PANORÁMA Bridget Jones babát vár (Bridget Jones's Baby) (Béke Art mozi) színes, magyarul beszélő, angol romantikus vígjáték, 123 perc, 2016 (16)
2017.01.05 - 2017.01.11  15:30 Állati nagy szökés 3D (Ozzy) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, spanyol-kanadai családi animációs film, 90 perc, 2016 (6)

2017.01.05 - 2017.01.11  17:30 A Nagy Fal 3D (Great Wall) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai-kínai akcióthriller, 104 perc, 2016 (12)

Kiemelt helyár: 900 Ft

2017.01.05 - 2017.01.11  20:00 A Nagy Fal 3D (Great Wall) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai-kínai akcióthriller, 104 perc, 2016 (12)

Kiemelt helyár: 900 Ft
2017.01.05 - 2017.01.11  16:00 A fegyvertelen katona (HacksawRidge) (Béke Art mozi) színes, magyarul beszélő, ausztrál-amerikai háborús film, 139 perc, 2016 (16)
2017.01.05 - 2017.01.11  18:30 EURÓPAI PANORÁMA A pótolhatatlan Werner doktor (Médecin de campagne) (Béke Art mozi)

színes, feliratos, francia romantikus film, 102 perc, 2016 (12)

2017.01.05 - 2017.01.11  20:15 EURÓPAI PANORÁMA Teljesen idegenek (Perfetti sconosciuti) (Béke Art mozi) színes, feliratos, olasz vígjáték, 97 perc, 2016 (16)
2017.01.12 - 2017.01.18  15:30 Énekelj! 3D (Sing) (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, 108 perc, 2016 (6)
2017.01.12 - 2017.01.18  17:30 Assasin’s Creed 3D (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, amerikai-angol-francia akciófilm, 108 perc, 2016 (16)
2017.01.12 - 2017.01.18  20:00 A Nagy Fal 3D (Great Wall) (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, amerikai-kínai akcióthriller, 104 perc, 2016 (12)
2017.01.12 - 2017.01.18  16:00 A vörös teknős (La tortuerouge) (Béke Art mozi)

színes, francia-japán animációs film, 80 perc, 2016

 (12)
2017.01.12 - 2017.01.18  17:45 EURÓPAI PANORÁMA Őrült boldogság (La pazzagioia) (Béke Art mozi) színes, feliratos, olasz-francia film, 118 perc, 2016 (16)
2017.01.12 - 2017.01.18  20:15 Madeleine (Béke Art mozi) színes, feliratos, magyar-olasz film, 94 perc, 2015 (12)
2017.01.19 - 2017.01.25  15:30 Ballerina 3D (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, francia-kanadai családi animációs film, 89 perc, 2016 (6)

Kiemelt helyár: 900 Ft

2017.01.19 - 2017.01.25  17:30 Utazók 3D (Passengers) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi kalandfilm, 116 perc, 2016 (6)

2017.01.19 - 2017.01.25  20:00 Hivatali Karácsony (Office ChristmasParty) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 105 perc, 2016 (16)

2017.01.19 - 2017.01.25  18:00 Ez csak a világ vége (Justela fin du monde) (Béke Art mozi)

színes, feliratos, kanadai-francia film, 95 perc, 2016 (16)

A 13. JamesonCineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Nemzetközi Versenyprogramjának egyik alkotása

2017.01.19 - 2017.01.25  20:15 EURÓPAI PANORÁMA Utazás apánkkal (Reise mit Vater) (Béke Art mozi)

színes, feliratos, német-román-magyar film, 111 perc, 2016 (16)

A 13. JamesonCineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál CICAE (Artmozik Nemzetközi Szövetsége) díjat nyert alkotása

2017.01.19 - 2017.01.25  16:00 #Sohavégetnemérős (Béke Art mozi)

színes, zenés magyar film, 100 perc, 2016
design by chris
2017.01.22  14:00 A Magyar Kultúra Napja: Ernelláék Farkaséknál (Uránia Art mozi)

színes, magyar film, 80 perc, 2016 (16)

A 13. JamesonCineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Közönségdíjas alkotása

2017.01.26 - 2017.02.01  15:30 Vigyázz, kész, szörf 2. (Surf's Up 2: WaveMania) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, … perc, 2017 (6)

2017.01.26 - 2017.02.01  17:30 xXx: Újra akcióban 3D (xXx: Return of Xander Cage) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, ... perc, 2017 (16)

Kiemelt helyár: 900 Ft

2017.01.26 - 2017.02.01  20:00 Széttörve (Split) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai thriller, 118 perc, 2017 (16)

2017.01.26 - 2017.02.01  16:00 EURÓPAI PANORÁMA Életem Cukkiniként (Ma vie de courgette) (Béke Art mozi)

színes, magyarul beszélő, svájci-francia családi animációs film, 66 perc, 2016 (12)

2017.01.26 - 2017.02.01  18:00 Az állampolgár (Béke Art mozi) színes, magyar film, 109 perc, 2017 (12)
2017.01.26 - 2017.02.01  20:15 Sárkány közeleg (EjhdehaVaredMishavad!) (Béke Art mozi) színes, feliratos, iráni kalandfilm, 105 perc, 2016 (16)
2017.02.02 - 2017.02.03  15:30 Bud Spencer klasszikusok a moziban: Bűnvadászok (Duesuperpiediquasipiatti) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, olasz akció-vígjáték, 115 perc, 1977 (12)

2017.02.02 - 2017.02.03  15:30 Bud Spencer klasszikusok a moziban: Bűnvadászok (Duesuperpiediquasipiatti) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, olasz akció-vígjáték, 115 perc, 1977 (12)

2017.02.02 - 2017.02.08  17:30 Az éjszaka törvénye (Live by Night) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai krimi, 128 perc, 2016 (16)

2017.02.02 - 2017.02.08  20:00 A Kaptár – Utolsó fejezet3D (Resident Evil: The Final Chapter) (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, német-ausztrál-kanadai-francia akció-horror, 106 perc, 2016 (16)
2017.02.02 - 2017.02.08  16:00 Mi ez a cirkusz? (Béke Art mozi) színes, magyar dokumentumfilm, 86 perc, 2016 (12)
2017.02.02 - 2017.02.08  18:00 Kaliforniai álom (La LaLand) (Béke Art mozi) színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus film, 128 perc, 2016 (12)
2017.02.02 - 2017.02.08  20:15 Vakfolt (Béke Art mozi) színes, magyar akció-vígjáték, 89 perc, 2016 (16)
2017.02.04 - 2017.02.06  15:30 Bud Spencer klasszikusok a moziban: …és megint dühbe jövünk (Pari e Dispari) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, olasz vígjáték, 109 perc, 1978 (12)

2017.02.07 - 2017.02.08  15:30 Bud Spencer klasszikusok a moziban: Kincs, ami nincs (Chitrova un amico, trova un tesoro) (Uránia Art mozi)

színes, olasz-amerikai akció-vígjáték, 102 perc, 1981 (12)

2017.02.09 - 2017.02.15  15:30 Bud Spencer klasszikusok a moziban: Nyomás utána! (Nati con la camicia) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, olasz-amerikai akció-vígjáték, 104 perc, 1983 (12)

2017.02.09 - 2017.02.15  17:30 A sötét ötven árnyalata (Fifty Shades Darker) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus film, 115 perc, 2017(18)

Kiemelt helyár: 900 Ft
2017.02.09 - 2017.02.15  20:00 A sötét ötven árnyalata (FiftyShadesDarker) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus film, 115 perc, 2017(18)

Kiemelt helyár: 900 Ft
2017.02.09 - 2017.02.13  16:00 Üdvözöljük Norvégiában! (WelcometoNorway) (Béke Art mozi) színes, … norvég film, 90 perc, 2016 (16)
2017.02.09 - 2017.02.13  18:00 Jackie (Béke Art mozi) színes, magyarul beszélő, amerikai-chilei-francia életrajzi film, 100 perc, 2016 (16)
2017.02.09 - 2017.02.15  20:15 Jézus, mobil, fejvadászok (Les premiers les derniers) (Béke Art mozi) színes, feliratos, belga-francia bűnügyi vígjáték, 98 perc, 2016 (16)
2017.02.14  16:00 Valentin napi Filmvetítés Bridget Jones babát vár (Bridget Jones's Baby) (Béke Art mozi)

színes, magyarul beszélő, angol romantikus vígjáték, 123 perc, 2016 (16)

Páros kedvezmény: Egyet fizet Kettőt kap!

2017.02.15  16:00 Üdvözöljük Norvégiában! (WelcometoNorway) (Béke Art mozi) színes, … norvég film, 90 perc, 2016 (16)
2017.02.15  18:00 Jackie (Béke Art mozi) színes, magyarul beszélő, amerikai-chilei-francia életrajzi film, 100 perc, 2016 (16)
2017.02.16 - 2017.02.22  15:30 LegoBatman – A film 3D (LEGO Batman: The Movie - DC SuperheroesUnite) (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, amerikai-angol animációs film, 71 perc, 2013 (0)
2017.02.16 - 2017.02.22  17:30 Arany (Gold) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 121 perc, 2016 (16)

Kiemelt helyár: 700 Ft

2017.02.16 - 2017.02.22  20:00 A sötét ötven árnyalata (FiftyShadesDarker) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus film, 115 perc, 2017 (18)

Kiemelt helyár: 900 Ft

2017.02.16 - 2017.02.22  16:00 A művészet templomai: Botticelli – Dante pokla (Botticelli Inferno) (Béke Art mozi) színes, feliratos, olasz-német ismeretterjesztő film, 95 perc, 2016 (12)
2017.02.16 - 2017.02.22  18:00 Kojot (Béke Art mozi) színes, magyar film, 126 perc, 2016 (16)
2017.02.16 - 2017.02.22  20:15 Holdfény (Moonlight) (Béke Art mozi)

színes, feliratos, amerikai film, 111 perc, 2016 (16)

2017.02.18 - 2017.02.19  14:00 Kocsonya Matiné: A kis herceg (The Little Prince) (Béke Art mozi)

színes, magyarul beszélő, francia animációs film, 108 perc, 2015 (6)

2017.02.23 - 2017.03.01  15:30 A művészet templomai: A római Szent Péter bazilika és pápai bazilikák 3D (St. Peter's and thePapalBasilicas of Rome) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, olasz dokumentumfilm, 90 perc, 2015 (6)

2017.02.23 - 2017.03.01  17:45 John Wick: 2. felvonás (John Wick: Chapter 2) (Uránia Art mozi)

színes, magyarul beszélő, amerikai thriller, … perc, 2017 (16)

Kiemelt helyár: 700 Ft
2017.02.23 - 2017.03.01  20:00 Pofoncsata (Fist Fight) (Uránia Art mozi) színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 91 perc, 2017 (16)
2017.02.23 - 2017.02.26  16:00 Paterson (Béke Art mozi)

színes, feliratos, amerikai film, 118 perc, 2016 (16)

2017.02.23 - 2017.02.26  18:00 Szép álmokat! (Fai BeiSogni) (Béke Art mozi)

színes, feliratos, olasz-francia film, 134 perc, 2016

2017.02.23 - 2017.02.26  20:30 A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából: Nincs kegyelem (Béke Art mozi)

színes, magyar játékfilm, 90 perc, 2016 (16)

2017.02.27 - 2017.03.05  16:00 A 2. Magyar Filmdíjra jelölt filmek vetítése a 3. Magyar Filmhét keretein belül (Béke Art mozi)

Február 27-Március 5.:

A 2. Magyar Filmdíjra jelölt filmek vetítése a 3. Magyar Filmhét keretein belül

2017.02.27 - 2017.03.05  18:00 A 2. Magyar Filmdíjra jelölt filmek vetítése a 3. Magyar Filmhét keretein belül (Béke Art mozi)

Február 27-Március 5.:

A 2. Magyar Filmdíjra jelölt filmek vetítése a 3. Magyar Filmhét keretein belül

2017.02.27 - 2017.03.05  20:30 A 2. Magyar Filmdíjra jelölt filmek vetítése a 3. Magyar Filmhét keretein belül (Béke Art mozi)

Február 27-Március 5.:

A 2. Magyar Filmdíjra jelölt filmek vetítése a 3. Magyar Filmhét keretein belül

2017.03.02 - 2017.03.08  15:30 Állati csetepata 3D (Sheep & Wolves) (Uránia Art mozi) magyarul beszélő orosz családi animációs film, 93 perc, 2016 (6)
2017.03.02 - 2017.03.08  17:30 T2 Trainspotting (18) (Uránia Art mozi) feliratos, angol film, 117 perc, 2017

Rendező: Danny Boyle
Szereplők: Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller
2017.03.02 - 2017.03.08  20:00 T2 Trainspotting (18) (Uránia Art mozi)

feliratos, angol film, 117 perc, 2017


Rendező: Danny Boyle

Szereplők: Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller

2017.03.06  16:00 Másodállás (Béke Art mozi)

(Un petit boulot)


feliratos, francia-belga vígjáték, 100 perc, 2016

Rendező: Pascal Chaumeil

Szereplők: Romain Duris, Michel Blanc, Alice Belaidi, Gustave Kervern, Alex Lutz
2017.03.07  16:00 Ártatlanok (16) (Béke Art mozi)

(Les innocentes)


feliratos, francia–lengyel film, 115 perc, 2016

Rendező: Anne Fontaine

Szereplők: Lou de Laâge, Agata Buzek, Agata Kulesza, Vincent Macaigne, Joanna Kulig, Anna Próchniak

2017.03.08  16:00 Rég nem szerelem (12E) (Béke Art mozi)
(L'économie du couple)

feliratos, francia-belga film, 101 perc, 2016
Rendező: Joachim Lafosse
Szereplők: Bérénice Bejo, Cédric Kahn, Marthe Keller, Tibo Vandenborre, Catherine Salée
2017.03.09 - 2017.03.15  15:30 Másodállás (16) (Uránia Art mozi)
(Un petit boulot)

magyarul beszélő, francia-belga vígjáték, 100 perc, 2016
Rendező: Pascal Chaumeil
Szereplők: Romain Duris, Michel Blanc, Alice Belaidi, Gustave Kervern, Alex Lutz
2017.03.09 - 2017.03.15  17:30 Logan - Farkas (16) (Uránia Art mozi) (Logan)

magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 135 perc, 2017

Rendező: James Mangold

Szereplők: Hugh Jackman, Dafne Keen, Patrick Stewart, Boyd Holbrook, Richard E. Grant, Stephen Merchant, Elizabeth Rodriguez, Doris Morgado, Eriq La Salle


2017.03.09  16:00 Ez csak a világ vége (16) (Béke Art mozi) (Juste la fin du monde)

feliratos, kanadai-francia film, 95 perc, 2016

Rendező: Xavier Dolan

Szereplők: Nathalie Baye, Marion Cotillard, Léa Seydoux, Vincent Cassel, Arthur Couillard, Gaspard Ulliel


2017.03.09 - 2017.03.15  20:30 A fehér király (16) (Béke Art mozi)
(The White King)

magyarul beszélő, angol-német-svéd-magyar film, 89 perc, 2016

Rendező: Jörg Tittel, Alex Helfrecht

Szereplők: Lorenzo Allchurch, Olivia Williams, Jonathan Pryce, Greta Scacchi, Ólafur Darri Ólafsson, Fiona Shaw, Agyness Deyn, Clare-Hope Ashitey, Ross Partridge, Derek de Lint

2017.03.10  16:00 Háziúr kiadó (12) (Béke Art mozi) (Adopte un Veuf)

feliratos, francia vígjáték, 97 perc, 2016

Rendező: François Desagnat

Szereplők: André Dussollier, Bérengere Krief, Julia Piaton, Arnaud Ducret, Nicolas Marié


2017.03.11  16:00 Elveszve Párizsban (12) (Béke Art mozi) (Paris pieds nus)

feliratos, francia–belga vígjáték, 83 perc, 2016

Rendező: Dominique Abel, Fiona Gordon

Szereplők: Fiona Gordon, Dominique Abel, Emmanuelle Riva

2017.03.12  16:00 Feddhetetlen (Béke Art mozi)
(Irréprochable)

feliratos, francia thriller, 103 perc, 2016

Rendező: Sébastien Marnier

Szereplők: Marina Fois, Jérémie Elkaim, Joséphine Japy, Benjamin Biolay, Jean-Luc Vincent

2017.03.13  15:45 150 milligramm (16) (Béke Art mozi)
(La fille de Brest)

feliratos, francia film, 128 perc, 2016

Rendező: Emmanuelle Bercot

Szereplők: Sidse Babett Knudsen, Benoît Magimel, Gustave Kervern, Charlotte Laemmel, Isabelle de Hertogh, Patrick Ligardes, Philippe Uchan

2017.03.14  15:45 Eközben Párizsban (16) (Béke Art mozi)
(Nocturama)

feliratos francia–német–belga thriller, 130 perc, 2016

Rendező: Bertrand Bonello

Szereplők: Finnegan Oldfield, Vincent Rottiers, Hamza Meziani, Manal Issa, Rabah Nait Oufella, Luis Rego, Hermine Karagheuz

2017.03.15  16:15 Vandál (Béke Art mozi)
(Vandal)

angol feliratos, francia film, 84 perc, 2013

Rendező: Hélier Cisterne

Szereplők: Zinedine Benchenine, Chloé Lecerf, Emile Berling

2017.03.15  18:00 Kincsem (12) (Béke Art mozi)


magyar, történelmi kalandfilm, 120 perc, 2017

Rendező: Herendi Gábor

Szereplők: Nagy Ervin, Petrik Andrea, Kovács Lehel, Gáspár Tibor, Keresztes Tamás, Rátóti Zoltán, Balsai Mónika, Makranczi Zalán

Kiemelt jegyár: 800 Ft

2017.03.15  14:00 A szerelem története (12) (Béke Art mozi)
(The History of Love)

feliratos, francia-kanadai-román-amerikai romantikus film, 134 perc, 2016

Rendező: Radu Mihăileanu

Szereplők: Gemma Arterton, Derek Jacobi, Elliott Gould, Sophie Nélisse, Torri Higginson, Lynn Marocola, Mark Rendall, Alex Ozerov, Marko Caka, Jamie Bloch, William Ainscough

2017.03.16 - 2017.03.22  15:30 Háziúr kiadó (12) (Uránia Art mozi)
(Adopte un Veuf)

francia vígjáték, 97 perc, 2016

Rendező: François Desagnat

Szereplők: André Dussollier, Bérengere Krief, Julia Piaton, Arnaud Ducret, Nicolas Marié

2017.03.16 - 2017.03.22  17:30 Kincsem (12) (Uránia Art mozi)


magyar, történelmi kalandfilm, 120 perc, 2017

Rendező: Herendi Gábor

Szereplők: Nagy Ervin, Petrik Andrea, Kovács Lehel, Gáspár Tibor, Keresztes Tamás, Rátóti Zoltán, Balsai Mónika, Makranczi Zalán

2017.03.16 - 2017.03.22  20:00 Kincsem (12) (Uránia Art mozi)


magyar, történelmi kalandfilm, 120 perc, 2017

Rendező: Herendi Gábor

Szereplők: Nagy Ervin, Petrik Andrea, Kovács Lehel, Gáspár Tibor, Keresztes Tamás, Rátóti Zoltán, Balsai Mónika, Makranczi Zalán

2017.03.16 - 2017.03.22  16:00 Tékasztorik (16) (Béke Art mozi)


magyar vígjáték, 100 perc, 2016

Rendező: Martin Csaba, Czupi Kála

Szereplők: Bihari Viktória, Csuja Imre, Görbe Nóra, Elek Ferenc, Csizmadia Gergely, Varga Viktor

2017.03.16 - 2017.03.22  18:00 Eközben Párizsban (16) (Béke Art mozi)
(Nocturama)

feliratos francia–német–belga thriller, 130 perc, 2016

Rendező: Bertrand Bonello

Szereplők: Finnegan Oldfield, Vincent Rottiers, Hamza Meziani, Manal Issa, Rabah Nait Oufella, Luis Rego, Hermine Karagheuz

2017.03.16 - 2017.03.22  20:15 Kutyaszorítóban (18) (Béke Art mozi)
(Reservoir Dogs)

magyarul beszélő, amerikai thriller, 99 perc, 1992

Rendező: Quentin Tarantino

Szereplők: Harvey Keitel, Tim Roth, Quentin Tarantino, Steve Buscemi, Michael Madsen, Chris Penn, Lawrence Tierney, Randy Brooks, Kirk Baltz

2017.03.23 - 2017.03.29  15:30 Rock csont (6) 3D (Uránia Art mozi)
(Rock Dog)

magyarul beszélő, kínai-amerikai családi animációs film, 80 perc, 2016

Rendező: Ash Brannon

Szereplők: Luke Wilson, Eddie Izzard, J.K. Simmons, Lewis Black, Kenan Thompson, Mae Whitman, Jorge Garcia, Matt Dillon, Sam Elliott, Will Finn, Ash Brannon

2017.03.23 - 2017.03.29  17:30 A szépség és a szörnyeteg (6E) 3D (Uránia Art mozi)
(Beauty and the Beast)

magyarul beszélő, amerikai musical, 129 perc, 2017

Rendező: Bill Condon

Szereplők: Emma Watson, Luke Evans, Ewan McGregor, Dan Stevens, Gugu Mbatha-Raw, Emma Thompson, Stanley Tucci, Ian McKellen, Kevin Kline

2017.03.23 - 2017.03.29  20:00 Kong: Koponya-sziget (16) 3D (Uránia Art mozi)
(Kong: Skull Island)

magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 118 perc, 2017

Rendező: Jordan Vogt-Roberts

Szereplők: Tom Hiddleston, Brie Larson, John Goodman, Toby Kebbell, Samuel L. Jackson, John C. Reilly, Thomas Mann, Corey Hawkins, Shea Whigham, Jason Mitchell

2017.03.23 - 2017.03.29  16:00 Kincsem (12) (Béke Art mozi)magyar, történelmi kalandfilm, 120 perc, 2017

Rendező: Herendi Gábor

Szereplők: Nagy Ervin, Petrik Andrea, Kovács Lehel, Gáspár Tibor, Keresztes Tamás, Rátóti Zoltán, Balsai Mónika, Makranczi Zalán

Kiemelt jegyár: 800 Ft

2017.03.23 - 2017.03.29  18:15 Testről és Lélekről (16) (Béke Art mozi) A 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Arany Medve-díjas alkotása

magyar játékfilm, 116 perc, 2017

Rendező: Enyedi Ildikó

Szereplők: Borbély Alexandra, Morcsányi Géza, Schneider Zoltán, Nagy Ervin, Tenki Réka, Bata Éva, Jordán Tamás, Békés Itala, Járó Zsuzsanna, Mácsai Pál, Zrinyi Gál Vince, Nyakó Júlia


2017.03.23 - 2017.03.29  20:15 Ártatlanok (16) (Béke Art mozi)
(Les innocentes)

feliratos, francia–lengyel film, 115 perc, 2016

Rendező: Anne Fontaine

Szereplők: Lou de Laâge, Agata Buzek, Agata Kulesza, Vincent Macaigne, Joanna Kulig, Anna Próchniak

2017.03.30 - 2017.04.05  15:30 Menedék (12E) (Uránia Art mozi)
(The Zookeeper's Wife)

feliratos, amerikai életrajzi film, 2017

Rendező: Niki Caro

Szereplők: Jessica Chastain, Balsai Mónika, Daniel Brühl, Zöld Csaba, Johan Heldenbergh, Széles Tamás, Michael McElhatton, Schnell Ádám, Shira Haas, Pekár Adrienn, Efrat Dor, Pikali Gerda, Iddo Goldberg, Szatory Dávid

2017.03.30 - 2017.04.05  16:00 Az univerzum története (12) (Béke Art mozi)
(Voyage of Time: Life's Journey)

magyarul beszélő, amerikai-francia-német dokumentumfilm, 90 perc, 2016

Rendező: Terrence Malick

2017.03.30 - 2017.04.05  17:45 Páncélba zárt szellem (16E) 3D (Uránia Art mozi)
(Ghost in the Shell)

magyarul beszélő, amerikai akcióthriller, 2017

Rendező: Rupert Sanders

Szereplők: Scarlett Johansson, Pilou Asbaek, Takeshi Kitano, Michael Pitt, Juliette Binoche, Michael Wincott, Rila Fukushima

2017.03.30 - 2017.04.05  20:00 Páncélba zárt szellem (16E) 3D (Uránia Art mozi)
(Ghost in the Shell)

magyarul beszélő, amerikai akcióthriller, 2017

Rendező: Rupert Sanders

Szereplők: Scarlett Johansson, Pilou Asbaek, Takeshi Kitano, Michael Pitt, Juliette Binoche, Michael Wincott, Rila Fukushima

2017.03.30  18:00 Vakondok 4 - Végigjátszás (6) (Béke Art mozi)


magyar dokumentumfilm, 100 perc, 2016

Rendező: Matusik Szilárd

Szereplők: Csépai Gábor [Mc Fantom], Mérő László, Ian Livingstone, Ruzsa Ferenc, David Bishop

2017.03.30 - 2017.04.05  20:15 A stylist (Béke Art mozi)
(Personal Shopper)

feliratos, francia film, 105 perc, 2016

Rendező: Olivier Assayas

Szereplők: Kristen Stewart, Anders Danielsen Lie, Lars Eidinger, Sigrid Bouaziz, Ty Olwin

2017.03.31 - 2017.04.05  18:00 Az univerzum története (12) (Béke Art mozi)
(Voyage of Time: Life's Journey)

magyarul beszélő, amerikai-francia-német dokumentumfilm, 90 perc, 2016

Rendező: Terrence Malick

2017.04.06 - 2017.04.12  15:30 Egy kutya négy élete (Uránia Art mozi) (A Dog's Purpose)

magyarul beszélő amerikai családi film, 100 perc, 2017 (12)
Rendező: Lasse HallströmSzereplők: Britt Robertson, Josh Gad (Görög László), Dennis Quaid (Kőszegi Ákos), Peggy Lipton, Juliet Rylance, Pooch Hall (Pál Tamás), Logan Miller (Timon Barnabás)


2017.04.06 - 2017.04.12  17:30 Páncélba zárt szellem 3D (Uránia Art mozi) (Ghost in the Shell)

magyarul beszélő amerikai sci-fi akcióthriller,120perc, 2017 (16)
Kiemelt helyár: 900 Ft

Rendező: Rupert Sanders
Szereplők: Scarlett Johansson, Pilou Asbaek, Takeshi Kitano, Michael Pitt, Juliette Binoche, Michael Wincott, Rila Fukushima
2017.04.06 - 2017.04.12  20:00 Powerrangers (Uránia Art mozi)


magyarul beszélő amerikai fantasyakciófilm, 124 perc, 2017 (12)

Kiemelt helyár: 700 Ft

Rendező: Dean Israelite
Szereplők: Elizabeth Banks, Becky G., Ludi Lin, Dacre Montgomery, Naomi Scott, RJ Cyler, Bryan Cranston, David Denman, Emily Maddison, Lisa Berry, Patrick Sabongui, Anjali Jay, Kayden Magnuson
2017.04.06 - 2017.04.12  16:00 Stefan Zweig – Búcsú Európától (Béke Art mozi) (Stefan Zweig: Farewellto Europe)

feliratos osztrák-német-francia film, 106 perc, 2016 (12)

Rendező: Maria Schrader
Szereplők: Barbara Sukowa, Tómas Lemarquis, Josef Hader, Lenn Kudrjawizki, Charly Hübner, Nathalie Lucia Hahnen, Nahuel Pérez Biscayart, Harvey Friedman
2017.04.06 - 2017.04.12  18:00 Tejben, vajban, szerelemben (Béke Art mozi) (On the Milky Road)

magyarul beszélő szerb-angol-amerikai film, 125 perc, 2016 (16)
Rendező: Emir Kusturica
Szereplők: Emir Kusturica, Monica Bellucci, Sergej Trifunović, Predrag Miki Manojlović, Zoran Cvijanović, Bajram Severdzan, Sloboda Mićalović
2017.04.06 - 2017.04.12  20:15 Rég nem szerelem (Béke Art mozi) (L’économie du couple)

feliratos francia-belga film, 101 perc, 2016 (16)
Rendező: Joachim Lafosse
Szereplők: Bérénice Bejo, Cédric Kahn, Marthe Keller, Tibo Vandenborre, Catherine Salée
2017.04.13 - 2017.04.19  15:30 Nyuszi suli - Az aranytojás őzrői 3D (Uránia Art mozi) (Die Häschenschule: Jagd nach dem goldenen Ei)

magyarul beszélő német családi animációs film, 79 perc, 2017 (6)
Rendező: Ute von Münchow-Pohl
Szereplők: Senta Berger, Friedrich von Thun
2017.04.13 - 2017.04.19  17:30 Hupikék törpikék – Az elveszett falu 3D (Uránia Art mozi) (Smurfs: The Lost Village)

magyarul beszélő amerikai családi animációs film, 89 perc, 2017 (6)
Rendező: Kelly Asbury
Szereplők: Joe Manganiello, Mandy Patinkin, Demi Lovato, Rainn Wilson, Jack McBrayer, Danny Pudi
2017.04.13 - 2017.04.19  20:00 Brazilok (Uránia Art mozi)
magyar vígjáték, 95 perc, 2016 (12)
Rendező: Rohonyi Gábor, M. Kiss Csaba
Szereplők: Lakatos Erik, Bergendi Barnabás, Nagy Dániel Viktor, Dóra Béla, Lakatos Csaba, Lakatos Renátó, Pászik Krisztofer, Farkas Franciska, Kaszás Gergő, Schmied Zoltán, Mészáros Blanka, Bánki Gergely, Fekete Ernő, Dobó Kata, Gáspár Laci, Parti Nóra, Anger Zsolt, Schell Judit, Gryllus Dorka, Epres Attila
2017.04.13 - 2017.04.19  16:00 Testről és lélekről (Béke Art mozi) A 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Arany Medve-díjas alkotása

magyar játékfilm, 116 perc, 2017 (16)
Rendező: Enyedi Ildikó
Szereplők: Borbély Alexandra, Morcsányi Géza, Schneider Zoltán, Nagy Ervin, Tenki Réka, Bata Éva, Jordán Tamás, Békés Itala, Járó Zsuzsanna, Mácsai Pál, Zrinyi Gál Vince, Nyakó Júlia
2017.04.13 - 2017.04.19  18:00 Örök szerelem (Béke Art mozi) (Marguerite et Julien)

feliratos francia film, 105 perc, 2015 (16)
rendező: Valerie Donzelli
forgatókönyvíró: Valerie Donzelli, Jérémie Elkaïm
szereplők: Anaïs Demoustier, Jérémie Elkaïm, Frédéric Pierrot, Geraldine Chaplin
2017.04.13 - 2017.04.19  20:15 Amerikai pasztorál (Béke Art mozi) (American Pastoral)

magyarul beszélő amerikai film, 108 perc, 2016 (16)
rendező: Ewan McGregor
forgatókönyvíró:John Romano
szereplők: Ewan McGregor, Jennifer Connelly, Dakota Fanning, Uzo Aduba
2017.04.20 - 2017.04.26  15:30 Kincsem (Uránia Art mozi)
magyar történelmi kalandfilm, 120 perc, 2017 (12)
Kiemelt helyár: 800 Ft

rendező:Herendi Gábor
forgatókönyvíró: Hegedűs Bálint, Herendi Gábor
szereplők: Nagy Ervin, Petrik Andrea, Kovács Lehel, Gáspár Tibor
2017.04.20 - 2017.04.26  17:45 Alibi.com (Uránia Art mozi)

magyarul beszélő francia vígjáték, 90 perc, 2017 (16)
Kiemelt helyár: 700 Ft

rendező:Philippe Lacheau
forgatókönyvíró:Philippe Lacheau,JulienArruti, Pierre Dudan
szereplők: Philippe Lacheau, Elodie Fontan, JulienArruti, TarekBoudali
2017.04.20 - 2017.04.26  19:45 Halálos iramban 8. (Uránia Art mozi) (The Fate of the Furious)

magyarul beszélő amerikai-japán-francia-kanadai akciófilm, 136 perc, 2017 (16)
Kiemelt helyár: 700 Ft

Rendező: F. Gary Gray
Szereplők: Dwayne Johnson, Charlize Theron, Jason Statham, Vin Diesel, Jordana Brewster, Kurt Russell, Elsa Pataky, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris
2017.04.20 - 2017.04.26  16:00 A pingvinek vándorlása 2. (Béke Art mozi) (L'empereur)

A Föld Napja alkalmából
magyarul beszélő francia dokumentumfilm, 82 perc, 2017 (0)
Rendező: Luc Jacquet
2017.04.20  18:00 Az állampolgár (Béke Art mozi)

magyar film, 109 perc, 2017 (12)
Rendező: Vranik Roland
Szereplők: Dr. Cake-Baly Marcelo, Máhr Ágnes, Arghavan Shekari

A vetítés után közönségtalálkozó a film alkotóival a Művészetek Háza Kávézójában
A film által elnyert díjak:
*A legjobb drámának járó díj a kaliforniai San José-ban megrendezett 27. Cinequesten
*A legjobb forgatókönyv díja a portugáliai Fantasporto Filmfesztivál „Rendezők Hete”Programjában
2017.04.20 - 2017.04.21  20:15 Desierto – Az ördög országútja (Béke Art mozi) (Desierto)

magyarul beszélő mexikói-francia thriller, 88 perc, 2015 (18)
Rendező: Jonás Cuarón
Szereplők: Gael García Bernal, Jeffrey Dean Morgan, Alondra Hidalgo, Diego Catano, Marco Pérez
2017.04.21 - 2017.04.26  18:00 1945 (Béke Art mozi)

fekete-fehér magyar film, 91 perc, 2017 (12)
Rendező: Török Ferenc
Szereplők: Rudolf Péter, Tasnádi Bence, Szabó Kimmel Tamás, Sztarenki Dóra, Szirtes Ági, Nagy-Kálózy Eszter, Angelus Iván, Znamenák István, Terhes Sándor, Székely B. Miklós
2017.04.22  14:00 Az Univerzum története (Béke Art mozi) (Voyage of Time: Life's Journey)

A Föld Napja alkalmából
magyarul beszélő amerikai-francia-német dokumentumfilm, 90 perc, 2016 (12)
Rendező: Terrence Malick
2017.04.22  20:15 Az Univerzum története (Béke Art mozi) (Voyage of Time: Life's Journey)

A Föld Napja alkalmából
magyarul beszélő amerikai-francia-német dokumentumfilm, 90 perc, 2016 (12)
Rendező: Terrence Malick
2017.04.23 - 2017.04.26  20:15 Desierto – Az ördög országútja (Béke Art mozi)
(Desierto)

magyarul beszélő mexikói-francia thriller, 88 perc, 2015 (18)
Rendező: Jonás Cuarón
Szereplők: Gael García Bernal, Jeffrey Dean Morgan, Alondra Hidalgo, Diego Catano, Marco Pérez
2017.04.27 - 2017.05.03  15:30 Elveszve Párizsban (Uránia Art mozi) (Paris piedsnus)

feliratos francia–belga vígjáték, 83 perc, 2016 (12)

rendező:Dominique Abel, Fiona Gordon
szereplők: Dominique Abel, Fiona Gordon, Pierre Richard
2017.04.27 - 2017.05.03  17:45 Öldöklő szerelem (Uránia Art mozi) (Unforgettable)

magyarul beszélő amerikai thriller, 100 perc, 2017 (16)
rendező: Denise Di Novi
forgatókönyvíró: Christina Hodson, David Johnson
szereplők: Rosario Dawson, Katherine Heigl, Cheryl Ladd, Whitney Cummings
2017.04.27 - 2017.05.03  20:00 A tökéletes gyilkos (Uránia Art mozi)

magyar krimi, 98 perc,2017 (16)
Kiemelt helyár: 800 Ft

rendező: Pacskovszky József
forgatókönyvíró: Pacskovszky József,Pacskovszky Zsolt
szereplők: László Zsolt,Hőricz Nóra Lili, Szabó Győző, Szabó Kimmel Tamás
2017.04.27 - 2017.05.03  16:00 Lengemesék (Béke Art mozi)

magyar animációs film, 64 perc, 2017 (0)
Rendező: Pálfi Zsolt
2017.04.27 - 2017.05.03  18:00 6.9 a Richter-skálán (Béke Art mozi)

feliratos román–magyar–bolgár vígjáték, 116 perc, 2016 (16)
Rendező: Nae Caranfil
Szereplők: Laurenţiu Bănescu, Maria Obretin, Teodor Corban, Alexandru Papadopol, Ovidiu Niculescu, Adrian Văncică, Ionuţ Grama, András Demeter, Radu Bânzaru, Constantin Florescu
2017.04.27 - 2017.05.03  20:15 Szívvel lélekkel (Béke Art mozi) (Réparer les vivants)

feliratos francia film, 103 perc, 2016 (12E)
Rendező: Katell Quillevere
Szereplők: Tahar Rahim, Emmanuelle Seigner, Anne Dorval, Bouli Lanners, Kool Shen, Monia Chokri, Alice Taglioni
2017.05.04 - 2017.05.10  15:30 Bébi úr 3D (Uránia Art mozi) (The Boss Baby)

magyarul beszélő amerikai családi animációs film, 97 perc, 2017 (6)

rendező:Tom McGrath
forgatókönyvíró: Michael McCullers
2017.05.04 - 2017.05.10  17:30 A Galaxis őrzői vol. 2. 3D (Uránia Art mozi) (Guardians of the Galaxy Vol. 2)

magyarul beszélő amerikai sci-fi akciófilm, 136 perc, 2017 (12)
Kiemelt helyár: 900 Ft

Rendező: James Gunn
Szereplők: Chris Pratt, Zoe Saldana, Bradley Cooper, Vin Diesel, Dave Bautista, Nathan Fillion, Karen Gillan, Pom Klementieff, Tommy Flanagan, Michael Rooker, Glenn Close, Kurt Russell, Elizabeth Debicki
2017.05.04 - 2017.05.10  20:00 A Galaxis őrzői vol. 2. 3D (Uránia Art mozi) (Guardians of the Galaxy Vol. 2)

magyarul beszélő amerikai sci-fi akciófilm, 136 perc, 2017 (12)
Kiemelt helyár: 900 Ft

Rendező: James Gunn
Szereplők: Chris Pratt, Zoe Saldana, Bradley Cooper, Vin Diesel, Dave Bautista, Nathan Fillion, Karen Gillan, Pom Klementieff, Tommy Flanagan, Michael Rooker, Glenn Close, Kurt Russell, Elizabeth Debicki
2017.05.04 - 2017.05.10  16:00 Emlékképek (Béke Art mozi) (Powidoki)

feliratos lengyel életrajzi film, 98 perc, 2016 (12)

Rendező: Andrzej Wajda
Szereplők: Boguslaw Linda, Aleksandra Justa, Bronislawa Zamachowska, Zofia Wichlacz, Krzysztof Pieczynski, Szymon Bobrowski, Mariusz Bonaszewski
2017.05.04 - 2017.05.10  18:00 Julieta (Béke Art mozi)

feliratos spanyol film, 99 perc, 2016 (16)
Kiemelt helyár: 700 Ft

Rendező: Pedro Almodóvar
Szereplők: Emma Suárez, Adriana Ugarte, Michelle Jenner, Darío Grandinetti, Priscilla Delgado, Rossy de Palma, Inma Cuesta, Daniel Grao, Nathalie Poza, Mariam Bachir, Blanca Parés
2017.05.04 - 2017.05.10  20:15 A pince (Béke Art mozi) (The Basement)

feliratos magyar-amerikai horror, 82 perc, 2017 (18)

Rendező: Illés László
Szereplők: Caroline Boulton, Richard Rifkin, Gera Marina, Takács Zalán
2017.05.11 - 2017.05.17  15:30 Csápi - Az óceán hőse (Uránia Art mozi) (Deep)

magyarul beszélő, spanyol családi animációs film, 97 perc, 2017 (6)

Rendező: Julio Soto Gurpide
Szereplők: Phil LaMarr, Jess Harnell, Jeff Bennett, Dave Fennoy, Bob Bergen, William Salyers
2017.05.11 - 2017.05.17  17:30 Arthur király – A kard legendája 3D (Uránia Art mozi) (King Arthur: Legend of the Sword)

magyarul beszélő, amerikai-ausztrál kalandfilm, 126 perc, 2017 (16)

Rendező: Guy Ritchie
Szereplők: Charlie Hunnam, Eric Bana, Jude Law, Djimon Hounsou, Katie McGrath, Astrid Berges-Frisbey, David Beckham
2017.05.11 - 2017.05.17  20:00 Arthur király – A kard legendája 3D (Uránia Art mozi) (King Arthur: Legend of the Sword)

magyarul beszélő, amerikai-ausztrál kalandfilm, 126 perc, 2017 (16)

Rendező: Guy Ritchie
Szereplők: Charlie Hunnam, Eric Bana, Jude Law, Djimon Hounsou, Katie McGrath, Astrid Berges-Frisbey, David Beckham
2017.05.11 - 2017.05.17  16:00 Vad Észak - Mese az ezer tó országából (Béke Art mozi) (Järven Tarina)

magyarul beszélő finn természetfilm, 76 perc, 2016 (0)

Rendező: Kim Saarniluoto, Marko Röhr
2017.05.11  18:00 A pince (Béke Art mozi) (The Basement)

Filmvetítés, majd közönségtalálkozó a film alkotóival

feliratos magyar horror, 82 perc, 2017 (18)

Rendező: Illés László
Szereplők: Caroline Boulton, Richard Rifkin, Gera Marina, Takács Zalán
2017.05.11 - 2017.05.17  20:15 Az utolsó család (Béke Art mozi) (Ostatniarodzina)

feliratos lengyel életrajzi film, 123 perc, 2016 (16)

Rendező: Jan P. Matuszynski
Szereplők: Dawid Ogrodnik, Andrzej Seweryn, Aleksandra Konieczna, Andrzej Chyra, Magdalena Boczarska, Zofia Perczynska
2017.05.11  14:00 Otthonunk Miskolc Program (Béke Art mozi)
Május 11.
Miskolc Város Napja

A 2016. évi Jameson CineFest Otthonunk Miskolc Programjának ingyenes vetítése:

Huszonötezer
magyar dokumentumfilm, 27 perc, 2016 (0)

Lengyel szív
magyar dokumentumfilm, 27 perc, 2016 (0)

Vasgyári utakon
magyar dokumentumfilm, 31 perc, 2016 (0)
2017.05.12 - 2017.05.17  18:00 Vademberek hajszája (Béke Art mozi) (Hunt for the Wilderpeople)

magyarul beszélő új-zélandi vígjáték, 101 perc, 2016 (12E)

Rendező: Taika Waititi
Szereplők: Sam Neill, Rima Te Wiata, Oscar Kightley, Cohen Holloway, Rhys Darby
2017.05.18 - 2017.05.24  15:30 Arthur király – A kard legendája 3D (Uránia Art mozi) (King Arthur: Legend of the Sword)

magyarul beszélő, amerikai-ausztrál kalandfilm, 126 perc, 2017 (16)

Rendező: Guy Ritchie
Szereplők: Charlie Hunnam, Eric Bana, Jude Law, Djimon Hounsou, Katie McGrath, Astrid Berges-Frisbey, David Beckham
2017.05.18 - 2017.05.24  17:45 Alien: Covenant (Uránia Art mozi) (Alien: Covenant)

magyarul beszélő amerikai sci-fi, 122 perc, 2017 (18)
Kiemelt helyár: 700 Ft

Rendező: Ridley Scott
Szereplők: Michael Fassbender, Billy Crudup, Danny McBride, Demián Bichir, Carmen Ejogo, Jussie Smollett, Katherine Waterston, James Franco, Noomi Rapace, Guy Pearce
2017.05.18 - 2017.05.24  20:00 Alien: Covenant (Uránia Art mozi) (Alien: Covenant)

magyarul beszélő amerikai sci-fi, 122 perc, 2017 (18)
Kiemelt helyár: 700 Ft

Rendező: Ridley Scott
Szereplők: Michael Fassbender, Billy Crudup, Danny McBride, Demián Bichir, Carmen Ejogo, Jussie Smollett, Katherine Waterston, James Franco, Noomi Rapace, Guy Pearce
2017.05.18 - 2017.05.24  16:00 Álom hava (Béke Art mozi)

magyar-szerb történelmi film,112 perc, 2016 (12)

Rendező: Bicskei Zoltán
Szereplők: Szilágyi Nándor, Kovács Frigyes, Székely B. Miklós, Mercs János, Dánielffy Zsolt, Vicei Natália
2017.05.18  18:00 Film Farm (Béke Art mozi)

magyar rövidfilmes válogatás, 120 perc, 2016 (16)

Rendező: Barcsai Bálint, Gergely Zoltán, Madarász Isti, Lóth Balázs, Géczy Dávid, Borsos Miklós, Nyíri Kovács István, Glaser Kati, Szirmai Márton
2017.05.18 - 2017.05.24  20:15 Frantz (Béke Art mozi)

feliratos francia-német történelmi film, 113 perc, 2016 (12)

Rendező: François Ozon
Szereplők: Pierre Niney, Paula Beer, Ernst Stötzner, Marie Gruber, Johann von Bülow
2017.05.19 - 2017.05.24  18:00 Testről és lélekről (Béke Art mozi)

magyar játékfilm, 116 perc, 2017 (16)

A 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Arany Medve-díjas alkotása

Rendező: Enyedi Ildikó
Szereplők: Borbély Alexandra, Morcsányi Géza, Schneider Zoltán, Nagy Ervin, Tenki Réka, Bata Éva, Jordán Tamás, Békés Itala, Járó Zsuzsanna, Mácsai Pál, Zrinyi Gál Vince, Nyakó Júlia
2017.05.25 - 2017.05.31  15:30 Ó, Anyám! (Uránia Art mozi) (Snatched)

magyarul beszélő amerikai akció-vígjáték, 103 perc, 2017 (16)

Rendező: Jonathan Levine
Szereplők: Goldie Hawn, Amy Schumer, Ike Barinholtz, Randall Park, Wanda Sykes, Christopher Meloni, Óscar Jaenada
2017.05.25 - 2017.05.31  17:30 Karib tenger kalózai: Salazar bosszúja 3D (Uránia Art mozi) (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales)

magyarul beszélő amerikai-ausztrál kalandfilm, 135 perc, 2017 (12E)
Kiemelt helyár: 900 Ft

Rendező: Espen Sandberg, Joachim Ronning
Szereplők: Johnny Depp, Javier Bardem, Kaya Scodelario, Brenton Thwaites, Orlando Bloom, David Wenham, Kevin McNally, Geoffrey Rush, Golshifteh Farahani, Sir Paul McCartney
2017.05.25 - 2017.05.31  20:00 Alien: Covenant (Uránia Art mozi) (Alien: Covenant)

magyarul beszélő amerikai sci-fi, 122 perc, 2017 (18)
Kiemelt helyár: 700 Ft

Rendező: Ridley Scott
Szereplők: Michael Fassbender, Billy Crudup, Danny McBride, Demián Bichir, Carmen Ejogo, Jussie Smollett, Katherine Waterston, James Franco, Noomi Rapace, Guy Pearce
2017.05.25 - 2017.05.26  16:00 Gemenc – Az árterek világa (Béke Art mozi)

magyar természetfilm, 60 perc, 2017 (6)

Rendező: Olma Frigyes
2017.05.25 - 2017.05.26  18:00 Charlie Chaplin - Modern idők (Béke Art mozi) (Modern Times)

amerikai vígjáték, 87 perc, 1936 (12E)

Rendező: Charles Chaplin
Szereplők: Charles Chaplin, Chester Conklin, Henry Bergman, Paulette Goddard, Tiny Sandford
2017.05.25 - 2017.05.31  20:15 A magas ősz férfi társat keres (Béke Art mozi) (Un profil por deux)

feliratos francia-német-belga romantikus vígjáték, 100 perc, 2017 (12E)

Rendező: Stéphane Robelin
Szereplők: Pierre Richard, Yaniss Lespert, Fanny Valette, Stéphanie Crayencour, Stéphane Bissot, Macha Méril
2017.05.27  16:00 A pingvinek vándorlása 2. (Béke Art mozi) (L'empereur)

magyarul beszélő francia dokumentumfilm, 82 perc, 2017 (0)

Rendező: Luc Jacquet

Gyermeknap alkalmából kedvezményes helyár: 450 Ft!
2017.05.27 - 2017.05.28  17:30 Gemenc - Az árterek világa (Béke Art mozi)

magyar természetfilm, 60 perc, 2017 (6)

Rendező: Olma Frigyes
2017.05.27 - 2017.05.28  18:45 Charlie Chaplin - Modern idők (Béke Art mozi) (Modern Times)

amerikai vígjáték, 87 perc, 1936 (12E)

Rendező: Charles Chaplin
Szereplők: Charles Chaplin, Chester Conklin, Henry Bergman, Paulette Goddard, Tiny Sandford
2017.05.27 - 2017.05.28  10:00 Gödöllő Filmfest (Béke Art mozi)
Országos Természet- és Dokumentumfilm Napok (ingyenes)

10:00
Brutális kémia
magyar tudományos dokumentumfilm, 45 perc
A Dunavirág Mentőakció
magyar kárpát-természetfilm, 50 perc

12:00
Csalétek
magyar kárpát-természetfilm, 23 perc
Safari a nagyvárosban
magyar kárpát-természetfilm, 50 perc
Bogaras film
magyar kárpát dokumentumfilm, 10 perc
A rejtélyes kaptárkövek
magyar kárpát dokumentumfilm, 28 perc

14:00
A Temészetfilmezés Kulisszatitkai
magyar kárpát dokumentumfilm, 80 perc
2017.05.28  16:00 Lengemesék (Béke Art mozi)

magyar animációs film, 64 perc, 2017 (0)

Rendező: Pálfi Zsolt

Gyermeknap alkalmából kedvezményes helyár: 450 Ft!
2017.05.29 - 2017.05.31  16:00 Gemenc – Az árterek világa (Béke Art mozi)

magyar természetfilm, 60 perc, 2017 (6)

Rendező: Olma Frigyes
2017.05.29 - 2017.05.31  18:00 Charlie Chaplin - Modern idők (Béke Art mozi) (Modern Times)

amerikai vígjáték, 87 perc, 1936 (12E)

Rendező: Charles Chaplin
Szereplők: Charles Chaplin, Chester Conklin, Henry Bergman, Paulette Goddard, Tiny Sandford
2017.06.01 - 2017.06.07  15:30 Utóhatás (Uránia Art mozi) (Aftermath)

magyarul beszélő amerikai thriller, 92 perc, 2017 (12)
Kiemelt helyár: 700 Ft

Rendező: Elliott Lester
Szereplők: Arnold Schwarzenegger, Maggie Grace, Scoot McNairy, Martin Donovan, Kevin Zegers, Glenn Morshower, Hannah Ware, Mariana Klaveno, Mo McRae
2017.06.01 - 2017.06.07  17:30 Wonder Woman 3D (Uránia Art mozi)

magyarul beszélő amerikai fantay-kalandfilm, 141 perc, 2017 (12)
Kiemelt helyár: 900 Ft

Rendező: Patty Jenkins
Szereplők: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Connie Nielsen, David Thewlis, Elena Anaya, Lucy Davis
2017.06.01 - 2017.06.07  20:00 Wonder Woman 3D (Uránia Art mozi)

magyarul beszélő amerikai fantay-kalandfilm, 141 perc, 2017 (12)
Kiemelt helyár: 900 Ft

Rendező: Patty Jenkins
Szereplők: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Connie Nielsen, David Thewlis, Elena Anaya, Lucy Davis
2017.06.01 - 2017.06.07  16:00 Julieta (Béke Art mozi)

feliratos spanyol film, 99 perc, 2016 (16)

Rendező: Pedro Almodóvar
Szereplők: Emma Suárez, Adriana Ugarte, Michelle Jenner, Darío Grandinetti, Priscilla Delgado, Rossy de Palma, Inma Cuesta, Daniel Grao, Nathalie Poza, Mariam Bachir, Blanca Parés
2017.06.01 - 2017.06.07  18:00 1945 (Béke Art mozi)

fekete-fehér magyar film, 91 perc, 2017 (12)

Június 1-jén a vetítés után közönségtalálkozóval egybekötött könyvbemutató a film alkotóival a Művészetek Háza Kávézójában.

Rendező: Török Ferenc
Szereplők: Rudolf Péter, Tasnádi Bence, Szabó Kimmel Tamás, Sztarenki Dóra, Szirtes Ági, Nagy-Kálózy Eszter, Angelus Iván, Znamenák István, Terhes Sándor, Székely B. Miklós
2017.06.01 - 2017.06.07  20:15 A sóher (Béke Art mozi) (Radin!)

magyarul beszélő francia vígjáték, 89 perc, 2017 (12)

Rendező: Fred Cavayé
Szereplők: Dany Boon, Laurence Arné, Noémie Schmidt
2017.06.08 - 2017.06.14  15:30 A Múmia 3D (Uránia Art mozi) (The Mummy)

magyarul beszélő amerikai fantasy-kalandfilm, 107 perc, 2017 (16)
Kiemelt helyár: 900 Ft

Rendező: Alex Kurtzman
Szereplők: Tom Cruise, Annabelle Wallis, Russell Crowe, Sofia Boutella, Courtney B. Vance, Jake Johnson, Marwan Kenzari, Dylan Smith
2017.06.08 - 2017.06.14  17:30 A Múmia 3D (Uránia Art mozi) (The Mummy)

magyarul beszélő amerikai fantasy-kalandfilm, 107 perc, 2017 (16)
Kiemelt helyár: 900 Ft

Rendező: Alex Kurtzman
Szereplők: Tom Cruise, Annabelle Wallis, Russell Crowe, Sofia Boutella, Courtney B. Vance, Jake Johnson, Marwan Kenzari, Dylan Smith
2017.06.08 - 2017.06.14  19:45 Wonder Woman 3D (Uránia Art mozi)

magyarul beszélő amerikai fantay-kalandfilm, 141 perc, 2017 (12)
Kiemelt helyár: 900 Ft

Rendező: Patty Jenkins
Szereplők: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Connie Nielsen, David Thewlis, Elena Anaya, Lucy Davis
2017.06.08 - 2017.06.14  16:00 Az állampolgár (Béke Art mozi)

magyar film, 109 perc, 2017 (12)

Rendező: Vranik Roland
Szereplők: Dr. Cake-Baly Marcelo, Máhr Ágnes, Arghavan Shekari
2017.06.08 - 2017.06.14  18:00 Ignác (Béke Art mozi)

magyarul beszélő spanyol film, 118 perc, 2017 (12)

Rendező: Paolo Dy
Szereplők: Andreas Munoz, Javier Godino, Julio Perillán, Isabel García Lorca, Lucas Fuica
2017.06.08 - 2017.06.14  20:15 A kertész titka (Béke Art mozi) (Rosemari)

feliratos norvég-dán-német film, 95 perc, 2016 (16)

Rendező: Sara Johnsen
Szereplők: Ruby Dagnall, Tuva Novotny, Laila Goody, Tommy Kenter, Emil Johnsen, Kristian Fjord
2017.06.15 - 2017.06.21  15:30 Verdák 3. 3D (Uránia Art mozi) (Cars 3)

magyarul beszélő amerikai családi animációs film, 109 perc, 2017 (6)
Kiemelt helyár: 900 Ft

Rendező: Brian Fee
Szereplők: Owen Wilson
2017.06.15 - 2017.06.21  17:45 A Múmia 3D (Uránia Art mozi) (The Mummy)

magyarul beszélő amerikai fantasy-kalandfilm, 107 perc, 2017 (16)
Kiemelt helyár: 900 Ft

Rendező: Alex Kurtzman
Szereplők: Tom Cruise, Annabelle Wallis, Russell Crowe, Sofia Boutella, Courtney B. Vance, Jake Johnson, Marwan Kenzari, Dylan Smith
2017.06.15 - 2017.06.21  20:00 Romazuri (Uránia Art mozi) (Á Bras Ouverts)

magyarul beszélő francia-belga vígjáték, 92 perc, 2017 (16)
Kiemelt helyár: 700 Ft

Rendező: Philippe de Chauveron
Szereplők: Christian Clavier, Ary Abittan, Elsa Zylberstein, Cyril Lecomte, Nanou Garcia, Mirela Nicolau
2017.06.15 - 2017.06.21  16:00 Az óra (Béke Art mozi) (Slava)

feliratos bolgár-görög film, 101 perc, 2017 (12E)

Rendező: Petar Valchanov, Kristina Grozeva
Szereplők: Stefan Denolyubov, Margita Gosheva
2017.06.15 - 2017.06.21  18:00 Határidős esküvő (Béke Art mozi) (Laavor et hakir)

feliratos izraeli romantikus vígjáték, 110 perc, 2016 (12)

Rendező: Rama Burshtein
Szereplők: Noa Kooler, Amos Tamam, Oz Zehavi, Irit Sheleg, Ronny Merhavi
2017.06.15 - 2017.06.21  20:15 Out (Béke Art mozi)

szlovák-magyar-francia-cseh film, 88 perc, 2017 (12E)

Rendező: Kristóf György
Szereplők: Bárdos Judit, Bocsárszky Attila, Nemets Viktor
2017.06.22 - 2017.06.28  15:30 Volt egyszer egy Venice (Uránia Art mozi) (Once Upon a Time in Venice)

magyarul beszélő amerikai akció-vígjáték, 94 perc, 2017 (16)

Rendező: Robb Cullen, Mark Cullen
Szereplők: Famke Janssen, Jason Momoa, Bruce Willis, John Goodman, Elisabeth Röhm, Adam Goldberg, Kal Penn
2017.06.22 - 2017.06.28  17:45 Élesítve (Uránia Art mozi) (Unlocked)

magyarul beszélő angol akció-thriller, 98 perc, 2017 (16)
Kiemelt helyár: 800 Ft

Rendező: Michael Apted
Szereplők: Noomi Rapace, Orlando Bloom, John Malkovich, Michael Douglas, Toni Collette
2017.06.22 - 2017.06.28  20:00 Csajok hajnalig (Uránia Art mozi) (Rough Night)

magyarul beszélő amerikai vígjáték, 100 perc, 2017 (16)

Rendező: Lucia Aniello
Szereplők: Scarlett Johansson, Zoë Kravitz, Kate McKinnon, Demi Moore, Jillian Bell
2017.06.22 - 2017.06.28  16:00 Kincsem (Béke Art mozi)

magyar történelmi kalandfilm, 120 perc, 2017 (12)

Kiemelt helyár: 700 Ft

Rendező: Herendi Gábor
Szereplők: Nagy Ervin, Petrik Andrea, Kovács Lehel, Gáspár Tibor, Keresztes Tamás, Rátóti Zoltán, Balsai Mónika, Makranczi Zalán
2017.06.22 - 2017.06.28  18:15 Jupiter holdja (Béke Art mozi)

magyar-német film, 123 perc, 2017 (12)

A 70. Cannes-i Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjának egyik filmje

Rendező: Mundruczó Kornél
Szereplők: Jéger Zsombor, Merab Ninidze, Balsai Mónika, Cserhalmi György, Mucsi Zoltán, Szabó Kimmel Tamás, Can Togay, Törköly Levente, Haumann Péter
2017.06.22 - 2017.06.28  20:30 Jupiter holdja (Béke Art mozi)

magyar-német film, 123 perc, 2017 (12)

A 70. Cannes-i Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjának egyik filmje

Rendező: Mundruczó Kornél
Szereplők: Jéger Zsombor, Merab Ninidze, Balsai Mónika, Cserhalmi György, Mucsi Zoltán, Szabó Kimmel Tamás, Can Togay, Törköly Levente, Haumann Péter
2017.06.29 - 2017.07.05  16:00 Elválaszthatatlanok (Béke Art mozi) (Indivisibili)

magyarul beszélő olasz film, 100 perc, 2017 (16)

Rendező: Edoardo De Angelis
Szereplők: Angela Fontana, Marianna Fontana, Antonia Truppo, Toni Laudadio, Peppe Servillo, Gaetano Bruno
2017.06.29 - 2017.07.05  18:00 Mérgezett egér (Béke Art mozi) (Wilde Maus)

feliratos osztrák-német krimi-vígjáték, 103 perc, 2017 (12E)

Rendező: Josef Hader
Szereplők: Georg Friedrich, Josef Hader, Jörg Hartmann
2017.06.29 - 2017.07.05  20:15 Kisvárosi gyilkosok (Béke Art mozi) (Dræberne fra Nibe)

magyarul beszélő dán fekete komédia, 90 perc, 2017 (16)

Rendező: Ole Bornedal
Szereplők: Nicolas Bro, Ulrich Thomsen, Mia Lyhne
2017.06.29 - 2017.07.05  15:30 Gru 3. 3D (Uránia Art mozi) (Despicable Me 3)

magyarul beszélő amerikai animációs kalandfilm, 96 perc, 2017 (6E)

Kiemelt helyár: 900 Ft

Rendező: Pierre Coffin, Kyle Balda
Szereplők: Steve Carell, Miranda Cosgrove, Trey Parker, Pierre Coffin, Andy Nyman, Dana Gaier, Michael Beattie, Kristen Wiig
2017.06.29 - 2017.07.05  17:30 Gru 3. 3D (Uránia Art mozi) (Despicable Me 3)

magyarul beszélő amerikai animációs kalandfilm, 96 perc, 2017 (6E)

Kiemelt helyár: 900 Ft

Rendező: Pierre Coffin, Kyle Balda
Szereplők: Steve Carell, Miranda Cosgrove, Trey Parker, Pierre Coffin, Andy Nyman, Dana Gaier, Michael Beattie, Kristen Wiig
2017.06.29 - 2017.07.05  20:00 Oltári baki (Uránia Art mozi) (Jour J)

magyarul beszélő francia vígjáték, 94 perc, 2017 (12)


Rendező: Reem Kherici
Szereplők: Reem Kherici, Nicolas Duvauchelle, Julia Piaton, Sylvie Testud, François-Xavier Demaison, Chantal Lauby
2017.07.06 - 2017.07.12  15:30 Gru 3. 3D (Uránia Art mozi) (Despicable Me 3)

magyarul beszélő amerikai animációs kalandfilm, 96 perc, 2017 (6)

Kiemelt helyár: 900 Ft

Rendező: Pierre Coffin, Kyle Balda
Szereplők: Steve Carell, Miranda Cosgrove, Trey Parker, Pierre Coffin, Andy Nyman, Dana Gaier, Michael Beattie, Kristen Wiig
2017.07.06 - 2017.07.12  17:30 Pókember - Hazatérés 3D (Uránia Art mozi) (Spider-Man: Homecoming)

magyarul beszélő amerikai sci-fi akciófilm, 135 perc, 2017 (12)

Kiemelt helyár: 900 Ft

Rendező: Jon Watts
Szereplők: Tom Holland, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Donald Glover, Jon Favreau, Michael Keaton, Zendaya
2017.07.06 - 2017.07.12  20:00 Pókember - Hazatérés 3D (Uránia Art mozi) (Spider-Man: Homecoming)

magyarul beszélő amerikai sci-fi akciófilm, 135 perc, 2017 (12)

Kiemelt helyár: 900 Ft

Rendező: Jon Watts
Szereplők: Tom Holland, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Donald Glover, Jon Favreau, Michael Keaton, Zendaya
2017.07.06 - 2017.07.12  16:00 #Sohavégetnemérős (Béke Art mozi)

magyar film, 90 perc, 2016 (16)

A 3. Magyar Filmhét közönségdíjas alkotása

Rendező: Tiszeker Dániel
Szereplők: Karácsony Tamás "Fluor", Csöndör László (Diaz), Ötvös András, Trecskó Zsófia, Hartai Petra, Orosz Ákos, Mészáros Blanka, Sztarenki Dóra, Dékány Barnabás, Lábodi Ádám, Roszik Fruzsina, Lukács Dániel, Tóth János Gergely, Molnár Nikolett, Zsigmond Emőke, Molnár Gusztáv
2017.07.06 - 2017.07.12  18:00 Swinger klub (Béke Art mozi) (Swinger)

feliratos dán romantikus vígjáték, 99 perc, 2016 (18)

Rendező: Mikkel Munch-Fals
Szereplők: Martin Buch, Mille Dinesen, Rasmus Botoft, Dan Zahle, George Katt
2017.07.06 - 2017.07.12  20:15 Swinger klub (Béke Art mozi) (Swinger)

feliratos dán romantikus vígjáték, 99 perc, 2016 (18)

Rendező: Mikkel Munch-Fals
Szereplők: Martin Buch, Mille Dinesen, Rasmus Botoft, Dan Zahle, George Katt
2017.07.13 - 2017.07.19  15:30 Pókember - Hazatérés 3D (Uránia Art mozi) (Spider-Man: Homecoming)

magyarul beszélő amerikai sci-fi akciófilm, 135 perc, 2017 (12)

Rendező: Jon Watts
Szereplők: Tom Holland, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Donald Glover, Jon Favreau, Michael Keaton, Zendaya
2017.07.13 - 2017.07.19  18:00 Kipörgetve (Uránia Art mozi) (Overdrive)

magyarul beszélő francia akcióthriller, 94 perc, 2017 (16)

Kiemelt helyár: 700 Ft

Rendező: Antonio Negret
Szereplők: Scott Eastwood, Ana de Armas, Gaia Weiss, Freddie Thorp, Clemens Schick, Simon Abkarian, Moussa Maaskri, Fabian Wolfrom
2017.07.13 - 2017.07.19  20:00 Nyomd bébi, nyomd! (Uránia Art mozi) (Baby Driver)

magyarul beszélő angol-amerikai akció-vígjáték, 113 perc, 2017 (16)

Rendező: Edgar Wright
Szereplők: Ansel Elgort, Lily James, Kevin Spacey, Jon Bernthal, Eiza González, Jon Hamm, Jamie Foxx, Sky Ferreira, R. Marcos Taylor
2017.07.13 - 2017.07.19  16:00 Vuk (Béke Art mozi)

magyar rajzfilm, 74 perc, 1981 (6)

Rendező: Dargay Attila
Szereplők: Pogány Judit, Gyabronka József, Csákányi László, Bitskey Tibor, Földi Teri, Szabó Gyula, Szabó Sándor
2017.07.13 - 2017.07.19  18:00 A sóher (Béke Art mozi) (Radin!)

magyarul beszélő francia vígjáték, 89 perc, 2017 (12)

Rendező: Fred Cavayé
Szereplők: Dany Boon, Laurence Arné, Noémie Schmidt
2017.07.13 - 2017.07.19  20:15 Én és a mostohám (Béke Art mozi) (Sage femme)

magyarul beszélő francia film, 117 perc, 2017

Rendező: Martin Provost
Szereplők: Catherine Deneuve, Catherine Frot, Olivier Gourmet, Quentin Dolmaire, Mylene Demongeot
2017.07.20 - 2017.07.26  15:30 Valerian és az ezer bolygó városa 3D (Uránia Art mozi) (Valerian and the City of a Thousand Planets)

magyarul beszélő francia sci-fi akciófilm, 137 perc, 2017 (12E)

Kiemelt helyár: 900 Ft

Rendező: Luc Besson
Szereplők: Dane DeHaan, Cara Delevingne, Ethan Hawke, John Goodman, Rutger Hauer, Clive Owen, Rihanna
2017.07.20 - 2017.07.26  18:00 Valerian és az ezer bolygó városa 3D (Uránia Art mozi) (Valerian and the City of a Thousand Planets)

magyarul beszélő francia sci-fi akciófilm, 137 perc, 2017 (12E)

Kiemelt helyár: 900 Ft

Rendező: Luc Besson
Szereplők: Dane DeHaan, Cara Delevingne, Ethan Hawke, John Goodman, Rutger Hauer, Clive Owen, Rihanna
2017.07.20 - 2017.07.26  20:30 Baywatch (Uránia Art mozi)

magyarul beszélő amerikai akció-vígjáték, 119 perc, 2017 (16)

Kiemelt helyár: 700 Ft

Rendező: Seth Gordon
Szereplők: Dwayne Johnson (Galambos Péter), Zac Efron (Markovics Tamás), Kelly Rohrbach (Horváth Lili), Alexandra Daddario (Csifó Dorina), Priyanka Chopra (Bogdányi Titanilla), Ilfenesh Hadera (Pap Katalin), Rob Huebel (László Zsolt), Pamela Anderson, Charlotte McKinney (Tamási Nikolett), David Hasselhoff
2017.07.20 - 2017.07.26  16:00 Kincsem (Béke Art mozi)

magyar történelmi kalandfilm, 120 perc, 2017 (12)

Kiemelt helyár: 700 Ft


Rendező: Herendi Gábor
Szereplők: Nagy Ervin, Petrik Andrea, Kovács Lehel, Gáspár Tibor, Keresztes Tamás, Rátóti Zoltán, Balsai Mónika, Makranczi Zalán
2017.07.20 - 2017.07.26  18:15 Szerelmes sms (Béke Art mozi) (SMS für Dich)

feliratos német romantikus vígjáték, 107 perc, 2016 (16)

Rendező: Karoline Herfurth
Szereplők: Karoline Herfurth, Friedrich Mücke, Nora Tschirner, Frederick Lau, Katja Riemann, Friederike Kempter
2017.07.20 - 2017.07.26  20:15 Brazilok (Béke Art mozi)

magyar vígjáték, 95 perc, 2016 (12)

Rendező: Rohonyi Gábor, M. Kiss Csaba
Szereplők: Lakatos Erik, Bergendi Barnabás, Nagy Dániel Viktor, Dóra Béla, Lakatos Csaba, Lakatos Renátó, Pászik Krisztofer, Farkas Franciska, Kaszás Gergő, Schmied Zoltán, Mészáros Blanka, Bánki Gergely, Fekete Ernő, Dobó Kata, Gáspár Laci, Parti Nóra, Anger Zsolt, Schell Judit, Gryllus Dorka, Epres Attila
2017.07.27 - 2017.08.02  15:30 Dzsungel – mentőakció 3D (Uránia Art mozi) (Les As de la Jungle)

magyarul beszélő francia családi animációs film, 80 perc, 2017 (6)

Rendező: David Alaux
2017.07.27 - 2017.08.02  17:30 Atomszőke (Uránia Art mozi) (Atomic Blonde)

magyarul beszélő amerikai misztikus thriller, 115 perc, 2017 (18)

Kiemelt helyár: 700 Ft

Rendező: David Leitch
Szereplők: Charlize Theron (Létay Dóra), James McAvoy (Hevér Gábor), John Goodman, Sofia Boutella, Toby Jones (Scherer Péter), Eddie Marsan (Magyar Attila), Sam Hargrave, James Faulkner (Beregi Péter), Bill Skarsgard (Borbíró András), Seder Gábor
2017.07.27 - 2017.08.02  20:00 Atomszőke (Uránia Art mozi) (Atomic Blonde)

magyarul beszélő amerikai misztikus thriller, 115 perc, 2017 (18)

Kiemelt helyár: 700 Ft

Rendező: David Leitch
Szereplők: Charlize Theron (Létay Dóra), James McAvoy (Hevér Gábor), John Goodman, Sofia Boutella, Toby Jones (Scherer Péter), Eddie Marsan (Magyar Attila), Sam Hargrave, James Faulkner (Beregi Péter), Bill Skarsgard (Borbíró András), Seder Gábor
2017.07.27 - 2017.08.02  16:00 Kincsem (Béke Art mozi) magyar történelmi kalandfilm, 120 perc, 2017 (12)

Kiemelt helyár: 700 Ft

Rendező: Herendi Gábor
Szereplők: Nagy Ervin, Petrik Andrea, Kovács Lehel, Gáspár Tibor, Keresztes Tamás, Rátóti Zoltán, Balsai Mónika, Makranczi Zalán
2017.07.27 - 2017.08.02  18:00 Jackie (Béke Art mozi)

magyarul beszélő amerikai-chilei-francia életrajzi film, 100 perc, 2016 (16)

Rendező: Pablo Larraín
Szereplők: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, Billy Crudup, John Hurt, John Carroll Lynch, Richard E. Grant, Max Casella
2017.07.27 - 2017.08.02  20:15 Holdfény (Béke Art mozi) (Moonlight)

feliratos amerikai film, 111 perc, 2016 (16)

A legjobb filmnek járó Oscar-díj nyertese a 89. Oscar-gálán

Rendező: Barry Jenkins
Szereplők: Janelle Monáe, Naomie Harris, Mahershala Ali, Andre Holland, Trevante Rhodes
2017.08.03 - 2017.08.09  15:30 Gru 3. 3D (Uránia Art mozi) (Despicable Me 3)

magyarul beszélő amerikai animációs kalandfilm, 96 perc, 2017 (6)

Rendező: Pierre Coffin, Kyle Balda
Szereplők: Steve Carell, Miranda Cosgrove, Trey Parker, Pierre Coffin, Andy Nyman, Dana Gaier, Michael Beattie, Kristen Wiig
2017.08.03 - 2017.08.09  17:30 A setét torony (Uránia Art mozi) (The Dark Tower)

magyarul beszélő amerikai sci-fi kalandfilm, 95 perc, 2017 (16E)

Kiemelt helyár: 700 Ft

Rendező: Nikolaj Arcel
Szereplők: Matthew McConaughey, Idris Elba, Abbey Lee, Jackie Earle Haley, Katheryn Winnick, Claudia Kim, Alex McGregor, Fran Kranz, Michael Barbieri, José Zúniga, Tom Taylor
2017.08.03 - 2017.08.09  20:00 A setét torony (Uránia Art mozi) (The Dark Tower)

magyarul beszélő amerikai sci-fi kalandfilm, 95 perc, 2017 (16E)

Kiemelt helyár: 700 Ft

Rendező: Nikolaj Arcel
Szereplők: Matthew McConaughey, Idris Elba, Abbey Lee, Jackie Earle Haley, Katheryn Winnick, Claudia Kim, Alex McGregor, Fran Kranz, Michael Barbieri, José Zúniga, Tom Taylor
2017.08.03 - 2017.08.09  16:00 Ernelláék Farkaséknál (Béke Art mozi)

magyar film, 81 perc, 2016 (16)

A 13. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Közönségdíjas alkotása

Rendező: Hajdu Szabolcs
Szereplők: Tankó Erika, Török-Illyés Orsolya, Hajdu Szabolcs, Szabó Domokos, Hajdu Lujza, Hajdu Zsiga, Gelányi Imre, Szilágyi Ágota
2017.08.03 - 2017.08.09  18:00 Testről és lélekről (Béke Art mozi)

magyar film, 116 perc, 2017 (16)

Rendező: Enyedi Ildikó
Szereplők: Borbély Alexandra, Morcsányi Géza, Schneider Zoltán, Nagy Ervin, Tenki Réka, Bata Éva, Jordán Tamás, Békés Itala, Járó Zsuzsanna, Mácsai Pál, Zrinyi Gál Vince, Nyakó Júlia
2017.08.03 - 2017.08.09  20:15 Ötven tavasz (Béke Art mozi) (Aurore)

feliratos francia-belga romantikus vígjáték, 89 perc, 2017 (16)

Rendező: Blandine Lenoir
Szereplők: Agnes Jaoui, Thibault de Montalembert, Pascale Arbillot, Sarah Suco
2017.08.10 - 2017.08.16  15:30 Bébibumm (Uránia Art mozi) (Telle mere, telle fille)

magyarul beszélő francia vígjáték, 94 perc, 2017 (16)

Rendező: Noémie Saglio
Szereplők: Juliette Binoche, Camille Cottin, Lambert Wilson, Catherine Jacob, Jean-Luc Bideau, Stefi Celma
2017.08.10 - 2017.08.16  17:30 A setét torony (Uránia Art mozi) (The Dark Tower)

magyarul beszélő amerikai sci-fi kalandfilm, 95 perc, 2017 (16E)

Rendező: Nikolaj Arcel
Szereplők: Matthew McConaughey, Idris Elba, Abbey Lee, Jackie Earle Haley, Katheryn Winnick, Claudia Kim, Alex McGregor, Fran Kranz, Michael Barbieri, José Zúniga, Tom Taylor
2017.08.10 - 2017.08.16  20:00 Anyák elszabadulva (Uránia Art mozi) (Fun Mom Dinner)

magyarul beszélő amerikai vígjáték, 89 perc, 2017 (16)

Kiemelt helyár: 700 Ft

Rendező: Alethea Jones
Szereplők: Katie Aselton, Toni Collette, Molly Shannon, Bridget Everett, Rob Huebel, Sam Lerner, Adam Levine
2017.08.10 - 2017.08.16  15:45 Tejben, vajban, szerelemben (Béke Art mozi) (On the Milky Road)

magyarul beszélő szerb-angol-amerikai film, 125 perc, 2016 (16)

Emir Kusturica legújabb filmje


Rendező: Emir Kusturica
Szereplők: Emir Kusturica, Monica Bellucci, Sergej Trifunović, Predrag Miki Manojlović, Zoran Cvijanović, Bajram Severdzan, Sloboda Mićalović
2017.08.10 - 2017.08.16  18:00 Jupiter holdja (Béke Art mozi)

magyar film, 123 perc, 2017 (16)

A 70. Cannes-i Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjának filmje

Rendező: Mundruczó Kornél
Szereplők: Jéger Zsombor, Merab Ninidze, Balsai Mónika, Cserhalmi György, Mucsi Zoltán, Szabó Kimmel Tamás, Can Togay, Törköly Levente, Haumann Péter
2017.08.10 - 2017.08.16  20:15 Frantz (Béke Art mozi)

feliratos francia-német történelmi film, 113 perc, 2016 (12)

Rendező: François Ozon
Szereplők: Pierre Niney, Paula Beer, Ernst Stötzner, Marie Gruber, Johann von Bülow
2017.08.17 - 2017.08.23  15:30 Az Emoji-film 3D (Uránia Art mozi) (The Emoji Movie)

magyarul beszélő amerikai családi animációs film, 86 perc, 2017 (6)

Rendező: Anthony Leondis
Szereplők: T.J. Miller, James Corden, Ilana Glazer, Steven Wright, Patrick Stewart, Rob Riggle, Tom Kane
2017.08.17 - 2017.08.23  17:30 Pappa pia (Uránia Art mozi)

magyar zenés vígjáték, 105 perc, 2017 (12E)

Rendező: Csupó Gábor
Szereplők: Szabó Kimmel Tamás, Nagy Feró, Stohl András, Reviczky Gábor, Ostorházi Bernadett, Kováts Vera, Mózes András, Miller Dávid
2017.08.17 - 2017.08.23  20:00 Pappa pia (Uránia Art mozi)

magyar zenés vígjáték, 105 perc, 2017 (12E)

Rendező: Csupó Gábor
Szereplők: Szabó Kimmel Tamás, Nagy Feró, Stohl András, Reviczky Gábor, Ostorházi Bernadett, Kováts Vera, Mózes András, Miller Dávid
2017.08.17 - 2017.08.23  16:00 Egy kupac kufli (Béke Art mozi)

magyar családi animációs film, 83 perc, 2017 (0)

Rendező: Jurik Kristóf, Pálfi Szabolcs
Szereplők: Mesélő: Scherer Péter
2017.08.17 - 2017.08.23  17:30 Az ígéret (Béke Art mozi) (The Promise)

magyarul beszélő spanyol-amerikai történelmi film, 133 perc, 2016 (12E)

Rendező: Terry George
Szereplők: Oscar Isaac, Charlotte Le Bon, Christian Bale
2017.08.17 - 2017.08.23  20:15 Egy német sors (Béke Art mozi) (A German Life)

feliratos osztrák dokumentumfilm, 107 perc, 2016 (12)

Rendező: Christian Krönes, Olaf S. Müller, Roland Schrotthofer, Florian Weigensamer
2017.08.24 - 2017.08.30  15:30 A mogyoró-meló 2. 3D (Uránia Art mozi) (The Nut Job 2: Nutty by Nature)

magyarul beszélő kanadai-amerikai-dél-koreai családi animációs film, 92 perc, 2017 (6)

Rendező: Callan Brunker
Szereplők: Will Arnett, Katherine Heigl, Maya Rudolph, Jackie Chan, Isabela Moner
2017.08.24 - 2017.08.30  17:30 Sokkal több mint testőr (Uránia Art mozi) (The Hitman's Bodyguard)

magyarul beszélő amerikai akció-vígjáték, 118 perc, 2017 (16)

Kiemelt helyár: 700 Ft

Rendező: Patrick Hughes
Szereplők: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Gary Oldman, Elodie Yung, Richard E. Grant, Joaquim de Almeida
2017.08.24 - 2017.08.30  20:00 Raid – A törvény nemében (Uránia Art mozi) (Raid dingue)

magyarul beszélő francia-belga akció-vígjáték, 105 perc, 2016 (12E)

Rendező: Dany Boon
Szereplők: Alice Pol, Dany Boon, Michel Blanc, Yvan Attal, Sabine Azéma, Patrick Mille
2017.08.24 - 2017.08.30  16:00 Pappa pia (Béke Art mozi)

magyar zenés vígjáték, 105 perc, 2017 (12E)

Rendező: Csupó Gábor
Szereplők: Szabó Kimmel Tamás, Nagy Feró, Stohl András, Reviczky Gábor, Ostorházi Bernadett, Kováts Vera, Mózes András, Miller Dávid
2017.08.24 - 2017.08.30  18:00 Fiú a vonaton (Béke Art mozi) (The Boy on the Train)

feliratos amerikai-magyar film, 80 perc, 2017 (12)

13. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál „Kitekintő” programjának filmje


Rendező: Roger Deutsch
Szereplők: James Eckhouse, Barnabás Tóth, Tibor Szervét
2017.08.24 - 2017.08.30  20:00 Kincsem (Béke Art mozi)

magyar történelmi kalandfilm, 120 perc, 2017 (12)

Kiemelt helyár: 700 Ft

Rendező: Herendi Gábor
Szereplők: Nagy Ervin, Petrik Andrea, Kovács Lehel, Gáspár Tibor, Keresztes Tamás, Rátóti Zoltán, Balsai Mónika, Makranczi Zalán
2017.08.31 - 2017.09.06  16:00 Egy kupac kufli (Béke Art mozi)

magyar családi animációs film, 83 perc, 2017 (0)

Rendező: Jurik Kristóf, Pálfi Szabolcs
Szereplők: Mesélő: Scherer Péter
2017.08.31 - 2017.09.06  18:00 Logan Lucky – A tuti balhé (Béke Art mozi) (Logan Lucky)

magyarul beszélő amerikai vígjáték, 83 perc, 2017 (16E)

Rendező: Steven Soderbergh
Szereplők: Daniel Craig, Katherine Waterston, Sebastian Stan
2017.08.31 - 2017.09.06  20:15 Szexterápia (Béke Art mozi) (The Little Death)

feliratos ausztrál vígjáték, 96 perc, 2014 (18)

Rendező: Josh Lawson
Szereplők: Bojana Novaković, Ben Lawson, Josh Lawson, Damon Herriman, Patrick Brammall, Lisa McCune, Lachy Hulme
2017.08.31 - 2017.09.06  15:30 Sokkal több mint testőr (Uránia Art mozi) (The Hitman's Bodyguard)

magyarul beszélő amerikai akció-vígjáték, 118 perc, 2017 (16)

Rendező: Patrick Hughes
Szereplők: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Gary Oldman, Elodie Yung, Richard E. Grant, Joaquim de Almeida
2017.08.31 - 2017.09.06  17:45 Barry Seal: A beszállító (Uránia Art mozi) (American Made)

magyarul beszélő amerikai thriller, 114 perc, 2017 (16E)

Kiemelt helyár: 700 Ft

Rendező: Doug Liman
Szereplők: Domhnall Gleeson, Tom Cruise, Jesse PlemonsLola Kirke, Sarah Wright, Jed Rees, Jayma Mays
2017.08.31 - 2017.09.06  20:00 Barry Seal: A beszállító (Uránia Art mozi) (American Made)

magyarul beszélő amerikai thriller, 114 perc, 2017 (16E)

Kiemelt helyár: 700 Ft

Rendező: Doug Liman
Szereplők: Domhnall Gleeson, Tom Cruise, Jesse PlemonsLola Kirke, Sarah Wright, Jed Rees, Jayma Mays

Kortárs Galéria

2016.08.24 - 2016.09.07  18:00 FÜLÖP ZOLTÁN FESTŐMŰVÉSZ HATÁRTALANUL SZLOVÁKIA C. OLAJFESTMÉNY KIÁLLÍTÁSA


Kiállításmegnyitó:
2016. augusztus 24. szerda 18 óra 

A kiállítást megnyitja: Holló József költő

A kiállítás megtekinthető: 2016. szeptember 7-ig, minden nap 14.00-22.00

2016.09.28 - 2016.10.12  17:00 MEDIC-ART, AVAGY GYÓGYÍTÓK A MŰVÉSZETBEN C. KIÁLLÍTÁS

A kiállító orvosok:
Dr. Artner Géza, Dr. Bárány György, Dr. Bobula Zsuzsanna, Dr. Geszti Sándor Pál,
Dr. Gömöri András Ménrót, Dr. Kollár Tibor, Dr. Kótay-Szabó Károly, Dr. Nagy Géza,  
Dr. Nevelits Katalin, Dr. Riskó Ágnes, Dr. Simay Attila, Dr. Szécsényi Edit, Dr. Tarkó Erzsébet, Dr. Tarkó Mihály, Dr. Tihanyi Ágnes.    


A kiállítás fővédnöke:  Dr. Éger István a Magyar Orvosi Kamara elnöke


Kiállítás megnyitó: 2016. szeptember 28.  szerda  17.00


Köszöntőt mond:
  Dr. Cziáky Tamás  MOK B.-A.-Z. Megyei Területi Szervezet


A kiállítást megnyitja:
   Máger Ágnes Nívódíjas, miskolci Múzsa Díjas festőművész


Közreműködnek:  
Dr. Hortai Rita (vers) – Dr. Nagy Géza (megzenésített vers gitár kísérettel )


A kiállítás megtekinthető:
2016. szeptember 28-tól október 12-ig, minden nap 14.00– 22.00 óráig.

2016.10.02  10:30 CIRÓKA BABAKONCERT Ciróka Interaktív koncert a 0-3 éves korosztály számára bababarát környezetben

Közreműködők: 
Műsorvezető és forgatókönyvíró: Bukáné Kaskötő Marietta

A Miskolci Szimfonikus Zenekar  nagyon fontos küldetésének tekinti, hogy a zenében rejlő hihetetlen élményt és lehetőségeket minden korosztállyal megismertesse. Mivel aki egyszer „eljegyezte” magát a zenével, annak az egész életét és gondolkodásmódját meghatározza és jobbá teheti. A 0-3 éves korosztály számára a Ciróka babakoncertek nyújtanak rendhagyó körülmények között páratlan klasszikus zenei élményt.

Kitárulnak zeneország kapui: a Ciróka-hangversenyeken a Miskolci Szimfonikus Zenekar művészei és barátai, Zim-züm, a méhecske és Fáncsi, a kiselefánt és Cirmike, a kiscica kalandos felfedező útra hívják az apróságokat. Természetesen a forgatókönyv összeállítása során az az egyik elsődleges szempont, hogy a néhány hónapos karon ülők és az izgő-mozgó egy-három éves babák is aktívan kivehessék részüket a közös játékból kísérőikkel együtt.

A konvencióktól eltérő interaktív koncerteken játékos, vidám és önfeledt szórakozásnak lehet részese minden csöppség. Mesebeli történeteken keresztül ismerkedhetnek meg a hangszerek világával, az ölbéli- és körjátékok során pedig ritmusérzékük és zenei hallásuk is tökéletesedik. A zene csodás erejének köszönhetően olyan élmények részeseivé válhatnak a legkisebbek is, amelyek egy életen át elkísérik őket.

A Ciróka sorozatban kényelmes, bababarát környezettel várjuk a közönségünket. A műsorok szakmai programjának kialakításán zenepedagógusok, zenészek és gyakorló szülők dolgoztak, akik figyelembe vették a  gyerekek speciális igényeit. Itt nem a megszokott értelemben vett zenei nevelés a célunk, hanem elsősorban egy élményt szeretnénk nyújtani, amely magával ragadja őket mindenféle kötöttség és elvárás nélkül. Felkelteni a figyelmüket, és olyan zenei ingerekkel körülvenni őket, amelyeket otthoni környezetükben talán nem kapnak meg. Célunk, hogy mind a gyermekek, mind a felnőttek jól érezzék magukat koncertjeinken.

 


2016.10.13 - 2016.11.13  17:00 MISKOLC ÉS KASSA Forster Jakab festőművész kiállítása

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata

tisztelettel meghívja Önt, családját és barátait


MISKOLC ÉS KASSA

Forster Jakab festőművész kiállításának megnyitójára

Időpont: 2016. október 13. csütörtök 17 óra

Helyszín: Művészetek  Háza Miskolc

Köszöntőt mond:
Dr. Kriza Ákos Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere

A kiállítást megnyitja:
Demeter Ervin  Borsod  - Abaúj  - Zemplén  megye kormánymegbízottja

Közreműködik:
A Reményi Ede Kamarazenekar Vonósnégyese


A kiállítás megtekinthető: 2016. november 13-ig, naponta 14.00 - 22.00 óráig

 

2016.11.16 - 2016.12.12  15:00 SZÍN-VONAL című képzőművészeti kiállítás

Bemutatkozik a Free-presszionista Kortárs Művészcsoport

(Balogh Tibor, Borkó Marianna, Káli-Horváth Kálmán, Kiss Sándor)

 


Kiállítás megnyitó: 2016. november 16. szerda 15 óra

 

A kiállítást megnyitja: Langerné Viktor Katalin EMMI társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár

 

A kiállítás megtekinthető: 2016. november 16-tól december 11-ig, minden nap 14.00– 22.00 óráig.

2016.12.13 - 2017.01.03  18:00 MAJOR ISTVÁN: AKVARELLEK


Kiállítás megnyitó: 2016 december 13. kedd 18 óra


A kiállítást megnyitja:
Borsos István szobrászművész


A kiállítás megtekinthető:
2016. december 13-tól 2017. január 3-ig, minden nap 14.00– 22.00 óráig.

2017.01.05 - 2017.01.30  17:00 SZAKÁLLAS ZSOLT: FOTOGÉN RÍTUSOK

Kiállítás megnyitó: 2017. január 5. csütörtök 17 óra

Kiállítást megnyitja: Lukács Róbert festőművész

Közreműködik: Vihula Mihajlo gitárművész

A kiállítás megtekinthető: 2017. január 5-től 2017. február 15-ig, minden nap 14.00– 22.00-ig.

 

 

2017.02.17 - 2017.02.28  19:00 KÉPES TIBOR KÉPMŰVES KIÁLLÍTÁSA

Kiállítás megnyitó: 2017. február 17. péntek 18 óra

A kiállítást megnyitja: Máger Ágnes festőművész

Közreműködik: Báthori László gitár


A kiállítás megtekinthető:
 2017. február 17-től március 9-ig, minden nap 14.00– 22.00 között


A kiállítás a Kocsonya Farsang kísérő rendezvénye.


2017.03.14 - 2017.03.30  14:00 "Magyar vagyok... Határtalanul"című rajzpályázat kiállítása A Komlóstetői Általános Iskola szervezésében

"Magyar vagyok... Határtalanul"című rajzpályázat díjátadója
Kiállítás megnyitó időpontja: 2017. március 14. 14.00

A kiállítást megnyitja: Dr. Alakszai Zoltán Miskolc város jegyzője
A kiállítás fővédnöke: Dr. Kriza Ákos Miskolc város polgármestere

Bővebb információ: www.határtalanul.hu
2017.04.01 - 2017.04.28  18:00 KALAMAKARA- INDONÉZIA MÁS SZEMMEL KIÁLLÍTÁS ÉS MŰVÉSZETI BEMUTATÓ

Kiállító művészek:


Bárdos Yvette - fotó

Ur Eleonóra -  batik

Balogh László - festmény


Kiállításmegnyitó: 2017. április 1. szombat 18.00


Köszöntőt mond:
Pfliegler Péter Miskolc MJV alpolgármestere
Novák Irén Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője


A kiállítást megnyitja: Wening Esthyprobo Fatandari az Indonéz Köztársaság magyarországi nagykövete

 

A kiállítás megnyitóját Bárdos Yvette jávai maszkos táncbemutatója teszi színesebbé, melyet Térfy András és Szatai Márton kísér balinéz rindik gamelan hangszeren, majd ételkóstoló az indonéz ízvilágból…

 

A kulturális rendezvény az Indonéz Köztársaság Budapesti Nagykövetségének támogatásával jött létre.

 

A kiállításmegnyitóra a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
A regisztrációs jegyek átvehetők a Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Rákóczi u. 2.) Tel.: 46/508-844, 30/846-3009

 

A kiállítás megtekinthető: 2017. április 28-ig, minden nap 14:00–22:00 között.2017.05.03 - 2017.05.15  18:00 ISZOM A BORT ÖLELEM A BABÁMAT! - AVASI PINCESOROK, KÉPEKBEN

A VI. Avasi Borangolás kísérőrendezvénye

Kiállításmegnyitó: 2017. május 3. szerda 18:00

 

Helyszín: Művészetek Háza Kortárs Galéria - 3525 Miskolc, Rákóczi u. 2.


A kiállítást megnyitja: Novák Irén a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője

 

Beszédet mond: Dr. Vajda Csilla, a Bokályos Pince tulajdonosa és

Dr. Gyurcsik András a Miskolci Borbarátok Társaság Egyesület alelnöke

 
Közreműködnek:

Szász Péter gitáros, énekes

Brinzár Zsófia és Szűcs Bence a Premier Művészeti Iskola diákjai (Bökönyi tánc)

A kiállítás megtekinthető: 2017. május 15-ig, minden nap 14:00–22:00 között

2017.06.15 - 2017.07.30  18:00 LÁT-LELET DR. BOBULA ZSUZSANNA FESTMÉNYEINEK KIÁLLÍTÁSA Kiállításmegnyitó: 2017. június 15. csütörtök 18:00
A kiállítás fővédnöke: Máger Ágnes

A kiállítást megnyitja: Dr. Pankucsi Márta

Közreműködik: Dr. Romhányi Róbert - zene

Borkóstoló a Karca Pincészet boraiból.

A kiállítás megtekinthető: 2017. július 30-ig, minden nap 14:00–22:00 között.

Pellini Café

2016.09.27  17:00 „A SZŐLŐ ÉS A BOR DICSÉRETE” verses-zenés műsor


KÁVÉHÁZI IRODALMI ESTÉK
AZ ÉLTETŐ LÉLEK IRODALMI KÖR EGYESÜLET
szeretettel meghívja önt és családját, barátait

2016. szeptember 27-én, kedden 17 órára
A Művészetek Háza Kávézójába

Miskolc, Rákóczi u.5.
                      
„A SZŐLŐ ÉS A BOR DICSÉRETE”
verses-zenés műsor
 
Vendégeink:
Fecske Csaba József Attila díjas költő és Dr. Jacsó Pál jogász-költő
 
Közreműködnek:
Dr. Czap Ágota, Kardos Katalin,
Bognár Lili Janka népdalénekes,
Dr. Romhányiné Papp Mária ének,
Dr. Romhányi Róbert

Belépődíj nincs.

2016.10.25  17:00 OKTÓBER TŰZVIRÁGA című előadására


KÁVÉHÁZI IRODALMI ESTÉK

AZ ÉLTETŐ LÉLEK IRODALMI KÖR EGYESÜLET

tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, barátait

 

2016. október 25-én, kedden 17,00 órára

a Művészetek Háza Kávézójába

Miskolc, Rákóczi u.5.

                      

OKTÓBER TŰZVIRÁGA című előadására

 

Emlékezzünk együtt az 1956-os forradalom 60. évfordulóján

TOLLAS TIBOR költő, Nagybarca szülöttjének

a börtönökben és az emigrációban írt verseivel

 

Szereplők:

Balázs István, Dr. Czap Ágota, Hangóné Birtha Melinda,

Dr. Jacsó Pál, Kardos Katalin,

ének: Dr. Romhányiné Papp Mária

zene: Dr. Romhányi Róbert

 

A műsort szerkesztette: Kardos Katalin

 

A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc

60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja

2017.04.24  17:00 Április a tréfálkozás hónapja

A Szávitri Alapítvány nem hagyja pihenni a hasizmokat.
Tréfás mesékkel készülünk áprilisi Aranyalma MeseEstünkre.

A nevetést nem szabad tréfára venni! Furcsa jószág a hahota: mennél többet adunk belõle másnak, annál több marad saját magunknak.

Ez úttal a miskolci vicces mesemondók mellett, vendégünk a Turáról érkező Pintér Zsolt, a tréfás mesék nagy tudója.

Hol? Művészetek Háza Kávézója
Mikor? Április 24. 17.00 óra

Gyere, és nevess hasfájásig!

A belépés ingyenes
Eseménynaptár
Játék
Művészetek Háza jatek
Művészetek Háza jatek
HírlevélMiskolci szimfónikus zenekar

3525 Miskolc
Fábián u. 6/a

Telefon: +36 46 323 488
Fax: +36 46 351 497

E-mail: info@mso .hu
www: mso.hu